ΑρχικήinetFacebook: Θα καταργήσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Facebook: Θα καταργήσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Το Facebook ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα καταργήσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στην πλατφόρμα του. Αυτή η απόφαση οφείλεται κυρίως στις αυξανόμενες ανησυχίες των χρηστών και των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο.

Δείτε επίσης: Facebook whistleblower: Ο Mark Zuckerberg πρέπει να παραιτηθεί από CEO

Facebook σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Το κοινωνικό δίκτυο, του οποίου η μητρική εταιρεία ονομάζεται πλέον Meta, είπε ότι θα διαγράψει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο μεμονωμένα δεδομένα σάρωσης προσώπου, ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής. Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιούνταν περίπου από το ένα τρίτο των καθημερινών ενεργών χρηστών του Facebook (πάνω από 600 εκατομμύρια λογαριασμοί).

Το Facebook δεν θα αναγνωρίζει πλέον αυτόματα τα πρόσωπα των ανθρώπων σε φωτογραφίες ή βίντεο, ανέφερε η ανάρτηση της εταιρείας. Η αλλαγή, ωστόσο, θα επηρεάσει επίσης την αυτόματη τεχνολογία alt text που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να περιγράφει εικόνες για άτομα που είναι τυφλά ή έχουν προβλήματα όρασης. Οι υπηρεσίες του Facebook που βασίζονται στα συστήματα αναγνώρισης προσώπου θα καταργηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε επίσης: Meta: Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το νέο όνομα του Facebook

Υπάρχουν πολλές ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στην κοινωνία και οι ρυθμιστικές αρχές βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία παροχής ενός σαφούς συνόλου κανόνων που διέπουν τη χρήση της”, δήλωσε η εταιρεία. “Εν μέσω αυτής της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, πιστεύουμε ότι είναι καλό να περιορίσουμε τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου“.

Ο τερματισμός της χρήσης του συστήματος αναγνώρισης προσώπου είναι μέρος “μιας γενικής απομάκρυνσης της εταιρείας από αυτό το είδος ευρείας αναγνώρισης“, ανέφερε η ανάρτηση του Facebook.

Ωστόσο, η Meta είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι πρέπει να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους ή να αποτρέψουν απάτη ή πλαστοπροσωπία.

Δείτε επίσης: Facebook: Προσπαθεί να καταπολεμήσει περιεχόμενο που προωθεί human trafficking

Το τελευταίο διάστημα, μετά και τις αποκαλύψεις της πρώην υπαλλήλου Frances Haugen, το Facebook έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ωστόσο, αυτό δεν έχει γίνει για καλό. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται για αδιαφορία σχετικά με την ασφάλεια, το απόρρητο και την ευημερία των χρηστών της.

Τόσο οι χρήστες όσο και οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Έτσι, το Facebook και η μητρική του εταιρεία Meta αποφάσισαν να πάρουν κάποια μέτρα, όπως το κλείσιμο του συστήματος αναγνώρισης προσώπου.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS