ΑρχικήReviewsMicrosoft Loop app: Διατηρεί τα έργα συγχρονισμένα στο Microsoft 365

Microsoft Loop app: Διατηρεί τα έργα συγχρονισμένα στο Microsoft 365

Στο σημερινό συνέδριό της Ignite 2021, η Microsoft ανακοίνωσε το Loop, ένα νέο app που συνδυάζει έναν «ευέλικτο καμβά» με components που συγχρονίζονται μεταξύ των υπηρεσιών του Microsoft 365 για να βοηθήσουν τις ομάδες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται εξ αποστάσεως. Κατασκευασμένο στο Fluid Framework της Microsoft, το Loop είναι «η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη στο Microsoft 365», σύμφωνα με τον εταιρικό αντιπρόεδρο του Microsoft 365, Jared Spataro.

Microsoft Loop

Δείτε επίσης: Η Microsoft επεκτείνει το “enterprise metaverse” με το Mesh for Teams

Το Loop app αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: Components loop (προηγουμένως Fluid components), σελίδες Loop και workspaces Loop.

Τα “loop components” είναι «μονάδες παραγωγικότητας» που επιτρέπουν στους χρήστες να ολοκληρώνουν την εργασία και να συνεργάζονται στη ροή της εργασίας, είτε σε μια Loop page είτε σε ένα chat, ένα email, ένα έγγραφο ή μια διαδικτυακή σύσκεψη. Τα components μπορεί να είναι τόσο απλά όσο λίστες, πίνακες και σημειώσεις και παραμένουν πάντα συγχρονισμένα σε όλες τις εφαρμογές του Microsoft 365.

Microsoft Loop

Τα Loop components είναι μια βιβλιοθήκη JavaScript και ένα σύνολο υπηρεσιών με τις οποίες αλληλεπιδρά αυτή η βιβλιοθήκη προκειμένου να συγχρονίσει αντικείμενα. Για παράδειγμα, σε ένα web app, ένας πίνακας σε ένα έγγραφο θα αντιπροσωπεύεται από ένα αντικείμενο JavaScript. Η εφαρμογή Ιστού καλεί μια υπηρεσία για να συγχρονίσει τις αλλαγές κατάστασης και αυτή ρέει σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες.

Microsoft Loop

Όσον αφορά τις σελίδες Loop, είναι “ευέλικτοι καμβάδες” όπου οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν τα components τους και να τραβήξουν elements όπως links, αρχεία ή δεδομένα. Τα Loop workspaces είναι κοινόχρηστες πλατφόρμες που επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν και να ομαδοποιούν οτιδήποτε είναι σημαντικό για το έργο τους, φαινομενικά διευκολύνοντας τους χρήστες να παρακολουθούν την δουλειά όλων — καθώς και να αντιδρούν σε ιδέες και να παρακολουθούν την πρόοδο προς τους κοινούς στόχους.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge browser για Linux: Είναι πλέον διαθέσιμος για όλους

Ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα

Προστίθενται συνεχώς loop components, λέει η Microsoft, συμπεριλαμβανομένου ενός πίνακα ψηφοφορίας και μιας κατάστασης παρακολούθησης. Ο πίνακας ψηφοφορίας έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις ομάδες να κάνουν brainstorm, να επιλέγουν και να αποφασίζουν να οδηγήσουν στη λήψη αποφάσεων, ενώ η παρακολούθηση κατάστασης συλλέγει πληροφορίες για να διατηρεί μια ενημερωμένη προβολή ενός έργου σε μια ομάδα. Σε πλατφόρμες όπως το Teams, τα Loop components μπορούν να επιτρέψουν στους χρήστες chat να κάνουν διάφορες ενέργειες όπως για παράδειγμα αφήνει τους χρήστες να προσθέστoυν σημειώσεις σε calendars που τους έχουν προσκαλέσει.

Δείτε επίσης: Οι ερευνητές της Microsoft ανακάλυψαν ένα ελάττωμα στο macOS!

Στο μέλλον, η Microsoft λέει ότι σχεδιάζει να προσθέσει Loop components που διευκολύνουν τα επιχειρηματικά workflows, ξεκινώντας από τις εγγραφές Dynamics 365 θα επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργούν components επεκτείνοντας τις υπάρχουσες εφαρμογές επεκτάσεων μηνυμάτων και τις ενσωματώσεις του Microsoft Graph Connector. Πέρα από αυτό, τα components ατζέντας, σημειώσεων και λίστας εργασιών θα είναι διαθέσιμα σύντομα ως μέρος των νέων meeting notes εμπειριών στο Outlook, στο Teams και στο OneNote.

Πηγή πληροφοριών: venturebeat.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS