ΑρχικήReviewsΤι είναι τα Non-Fungible Tokens (NFT) που έχουν γίνει το νέο τρεντ;

Τι είναι τα Non-Fungible Tokens (NFT) που έχουν γίνει το νέο τρεντ;

Τα Non-Fungible Tokens, περισσότερο γνωστά ως NFT έχουν γνωρίσει τεράστια φήμη φέτος. Από την τέχνη και τη μουσική ως καθημερινά αντικείμενα, αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πωλούνται για εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Ο πηγαίος κώδικας του διαδικτύου βγαίνει σε δημοπρασία ως NFT

NFT

Το NFT είναι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, που αντιπροσωπεύει αντικείμενα πραγματικού κόσμου όπως τέχνη, μουσική, αντικείμενα και βίντεο. Αγοράζονται και πωλούνται στο διαδίκτυο, συχνά με κρυπτονόμισμα και είναι γενικά κωδικοποιημένα με το ίδιο υποκείμενο λογισμικό με πολλά κρυπτονομίσματα.

Αν και υπάρχουν από το 2014, τα NFT έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη τον τελευταίο καιρό, καθώς γίνονται όλο και πιο δημοφιλής τρόπος αγοράς και πώλησης ψηφιακών έργων τέχνης. Από το Νοέμβριο του 2017 δαπανήθηκαν 174 εκατομμύρια δολάρια για NFT.

Τα NFT είναι συνήθως μοναδικά ή τουλάχιστον ένα πολύ περιορισμένα σε αριθμό και έχουν μοναδικούς κωδικούς αναγνώρισης.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις περισσότερες ψηφιακές δημιουργίες, οι οποίες είναι σχεδόν πάντα άπειρες σε προσφορά. Υποθετικά, η διακοπή της προσφοράς θα αυξήσει την αξία ενός δεδομένου περιουσιακού στοιχείου, με την προϋπόθεση ότι έχει ζήτηση.

Αλλά πολλά NFT, τουλάχιστον αυτές τις πρώτες μέρες, ήταν ψηφιακές δημιουργίες που υπάρχουν ήδη σε κάποια μορφή, όπως εικονικά βίντεο κλιπ από παιχνίδια του ΝΒΑ ή τιτλοποιημένες εκδόσεις ψηφιακής τέχνης που κυκλοφορούν ήδη στο Instagram.

Για παράδειγμα, ο διάσημος ψηφιακός καλλιτέχνης Mike Winklemann, γνωστός ως «Beeple», δημιούργησε ένα σύνθετο 5.000 καθημερινών σχεδίων για να δημιουργήσει ίσως το πιο διάσημο NFT της εποχής, το «EVERYDAYS: The First 5000 Days», το οποίο πωλήθηκε στο Christie’s για το ποσό ρεκόρ των 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε ακόμα: Το δημοφιλές βίντεο “Charlie Bit My Finger” εξαφανίζεται από το YouTube

Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τις μεμονωμένες εικόνες – ή ακόμα και ολόκληρο το κολάζ των εικόνων στο διαδίκτυο δωρεάν. Γιατί λοιπόν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν εκατομμύρια για κάτι που θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν screenshot ή να κατεβάσουν;

Επειδή ένα NFT επιτρέπει στον αγοραστή να κατέχει το αρχικό προϊόν. Περιέχει ενσωματωμένο έλεγχο ταυτότητας, το οποίο χρησιμεύει ως απόδειξη ιδιοκτησίας. Οι συλλέκτες εκτιμούν αυτά τα «ψηφιακά δικαιώματα» σχεδόν περισσότερο από το ίδιο το αντικείμενο.

Non-Fungible Tokens

Τα NFT είναι κατασκευασμένα με το ίδιο είδος προγραμματισμού με τα κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο διαφέρουν στο ότι το καθένα έχει μια ψηφιακή υπογραφή που καθιστά αδύνατη την ανταλλαγή ενός NFT με ένα άλλο, αφού δεν έχουν την ίδια αξία, όπως έχουν π.χ δύο bitcoin.

Η τεχνολογία Blockchain και τα NFT παρέχουν στους καλλιτέχνες και στους δημιουργούς περιεχομένου μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργούν έσοδα από τα προϊόντα τους.

Για παράδειγμα, οι καλλιτέχνες δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται σε γκαλερί ή οίκους δημοπρασιών για να πουλήσουν την τέχνη τους. Αντ ‘αυτού, ο καλλιτέχνης μπορεί να το πουλήσει απευθείας στον καταναλωτή ως NFT, το οποίο του επιτρέπει επίσης να διατηρεί περισσότερα από τα κέρδη.

Δείτε επίσης: Οι άνθρωποι πληρώνουν τεράστια ποσά για να αγοράσουν συλλεκτικά cryptocurrencies (NFT)

Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε NFT, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Αρχικά, θα χρειαστεί να αποκτήσετε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε NFT και κρυπτονομίσματα. Πιθανότατα θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποιο κρυπτονόμισμα, όπως το Ether, ανάλογα με τα νομίσματα που δέχεται ο πάροχος NFT. Μπορείτε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα σε πλατφόρμες όπως Coinbase, Kraken, eToro, ακόμη και PayPal και Robinhood.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς αγορές NFT είναι οι OpenSea.io, Rarible και Foundation. Τη δεδομένη στιγμή η αγορά NFT φαίνεται σαν μία καλή επένδυση. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αβέβαιο περιουσιακό στοιχείο, η αξία του οποίου βασίζεται στο πόσα χρήματα είναι κάποιος διατεθειμένος να δώσει γι’ αυτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS