ΑρχικήinetΟι άνθρωποι πληρώνουν τεράστια ποσά για να αγοράσουν συλλεκτικά cryptocurrencies (NFT)

Οι άνθρωποι πληρώνουν τεράστια ποσά για να αγοράσουν συλλεκτικά cryptocurrencies (NFT)

Ο κόσμος του cryptocurrency συζητά συνεχώς για τα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα (NFT) τα οποία είναι μοναδικά εικονικά σύμβολα που μπορούν να αντιπροσωπεύσουν το οτιδήποτε.

Οι άνθρωποι πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για αυτά τα NFT (non-fungible tokens). O Sheldon Corey επενδυτής από το Μόντρεαλ του Καναδά, είπε στο CNBC ότι πλήρωσε 20.000 $ για ένα από τα χιλιάδες avatars που ονομάζονται CryptoPunks.

Το CryptoPunks δεν είναι ένα νέο φαινόμενο – κυκλοφόρησε από τους προγραμματιστές της Larva Labs το 2017. Αλλά πρόσφατα αυξήθηκε η δημοτικότητα του αφού μόνο τις τελευταίες μέρες τα κέρδη του έφτασαν τα 45,2 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον ιστότοπο NonFungible.

NFT

Το CryptoKitties, ένα από τα αρχικά NFT, κέρδισε 433.454 $ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το NonFungible. Οι ψηφιακές γάτες, οι οποίες αναπτύχθηκαν από μια start-up εταιρεία που ονομάζεται Dapper Labs, ήταν κάποτε τόσο δημοφιλείς που “μπλόκαραν” το δίκτυο του ψηφιακού νομίσματος ether.

Δείτε επίσης: Τα Google Pay και Samsung Pay θα επιτρέπουν πληρωμές με Bitcoin

Το NBA Top Shot, μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από την Dapper Labs σε συνεργασία με το NBA, συγκέντρωσε 147,8 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα παρακολούθησης δεδομένων NFT της CryptoSlam. Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν μικρά clips που δείχνουν τις καλύτερες αγωνιστικές στιγμές των κορυφαίων παικτών μπάσκετ.

Ακόμη και ο Mark Cuban και άλλες διασημότητες έχουν εισέλθει στην τρέλα του NFT. Ο δισεκατομμυριούχος πριν μερικές ημέρες δημοπράτησε μερικά ψηφιακά αγαθά στο διαδίκτυο.

Η αυξημένη δυναμική για αυτά τα tokens έρχεται καθώς το bitcoin και άλλα cryptocurrencies έχουν εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες και σε μια εποχή που οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στους εσωτερικούς χώρους λόγω των κοινωνικών περιορισμών για τον COVID-19.

Χρήσιμη πληροφορία για τον COVID-19: CDC: Κυκλοφορεί οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19

Τι είναι τα NFT;

Τα NFT είναι non-fungible tokens που εκτελούνται σε ένα δίκτυο blockchain, ένα ψηφιακό ledger που καταγράφει όλες τις συναλλαγές από cryptocurrencies όπως το bitcoin.

Η διαφορά με το bitcoin και άλλα tokens είναι ότι κάθε NFT είναι μοναδικό και δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Το καθένα συγκεντρώνει αξία ανεξάρτητα. Οι crypto-επενδυτές λένε ότι τα NFT αντλούν την αξία τους από το πόσο σπάνια είναι. Αποθηκεύονται σε ψηφιακά πορτοφόλια ως συλλεκτικά αντικείμενα.

Η Nadya Ivanova, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έρευνας L’Atelier που σχετίζεται με την BNP Paribas, λέει ότι τα συλλεκτικά ψηφιακά στοιχεία (NFT) μπορούν να θεωρηθούν ως μια καλύτερη έκδοση ενός αρχείου MP3. Οι μουσικοί αγωνίστηκαν για διατηρήσουν το εισόδημα τους στην ψηφιακή εποχή και η Ivanova λέει ότι ορισμένοι στρέφονται στα NFT για να αποδείξουν την ιδιοκτησία της δουλειάς τους και να βρουν μια επιπλέον πηγή εσόδων.

Δείτε επίσης: Björk & Microsoft με τη χρήση του AI δημιουργούν μουσική σύνθεση που αλλάζει με τον καιρό

Η συνολική αξία των συναλλαγών NFT τετραπλασιάστηκε πέρυσι (έφτασε στα 250 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με μελέτη των NonFungible και L’Atelier. Ο αριθμός των ψηφιακών πορτοφολιών που τα διαπραγματεύονταν σχεδόν διπλασιάστηκε σε πάνω από 222.179, ενώ ορισμένοι έμποροι κατάφεραν να κερδίσουν ποσά άνω των 100.000 $.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS