ΑρχικήinetCDC: Κυκλοφορεί οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19

CDC: Κυκλοφορεί οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19

Τα εμβόλια για τον COVID-19 συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και περισσότερο εφικτό να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή. Για εκείνους που έχουν λάβει τον πλήρη εμβολιασμό τους, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν τη Δευτέρα ενημερωμένες οδηγίες όσον αφορά τις κοινωνικές καταστάσεις.

cdc

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19, μπορούν τώρα να συγκεντρωθούν σε μικρές ομάδες χωρίς να φορούν μάσκες ή κρατούν αποστάσεις.

Κάθε πολίτης, θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer ή Moderna ή δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου μονής δόσης της Johnson & Johnson. Το CDC λέει ότι με βάση τα δεδομένα, τα εμβόλια μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μην διαδώσουν τον ιό. Επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας εάν κάποιος προσβληθεί, αλλά ο εμβολιασμός δεν αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα νοσήσει από τον ιό ή δε θα κολλήσει κάποιον αν αρρωστήσει.

Προς το παρόν, εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού του COVID-19, μπορεί να έχετε μικρές εσωτερικές ή εξωτερικές συγκεντρώσεις χωρίς να φοράτε μάσκα ή να κρατάτε αποστάσεις, αλλά μόνο με άλλα άτομα που έχουν επίσης εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό καταργεί τους περιορισμούς συγκεντρώσεων με άτομα από περισσότερα από δύο νοικοκυριά.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε με ασφάλεια μη εμβολιασμένα άτομα από ένα μόνο νοικοκυριό, αρκεί κανείς σε αυτό το νοικοκυριό να μην πάσχει από σοβαρή επιπλοκή του COVID-19.

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα που θα εκτεθούν σε κάποιον που έχει τον ιό, δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν τεστ εάν είναι ασυμπτωματικά. Ωστόσο, εάν εμφανίσουν συμπτώματα COVID-19, θα πρέπει να κάνουν και τα δύο.

COVID-19

Ωστόσο, ακόμα και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, πρέπει ακόμα να φορούν μάσκα και να κρατούν αποστάσεις δημόσια. Το ίδιο ισχύει κι όταν συναντούν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί από περισσότερα από ένα άλλα νοικοκυριά ή επισκέπτονται ένα μη εμβολιασμένο άτομο που διατρέχει αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από το COVID-19 ή που ζει με ένα άτομο με αυξημένο κίνδυνο.

Το CDC λέει επίσης ότι πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τα ταξίδια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τα ταξίδια εξακολουθούν να θεωρούνται δραστηριότητα υψηλού κινδύνου και πρέπει να αποφεύγονται όποτε είναι δυνατόν. Σε περίπτωση που πρέπει να ταξιδέψετε, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του CDC.

Το CDC εξακολουθεί να συνιστά την αποφυγή μπαρ και εστιατορίων, είτε είστε εμβολιασμένοι είτε όχι. Στην πραγματικότητα, το πρακτορείο διαπίστωσε ότι τα μαγαζιά που άνοιξαν, είτε με εσωτερικά είτε με εξωτερικά τραπέζια, αύξησαν τις περιπτώσεις και τους θανάτους από COVID-19. Οι περιορισμοί σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων ποικίλλουν από πολιτεία σε πολιτεία, από χώρα σε χώρα, αλλά σε γενικές γραμμές, το CDC παροτρύνει όλους να αποφύγουν τις μεσαίες και μεγάλες συγκεντρώσεις, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS