ΑρχικήReviewsΗ Ripple λανσάρει crypto service για χρηματοπιστωτικές εταιρείες

Η Ripple λανσάρει crypto service για χρηματοπιστωτικές εταιρείες

Η νέα εταιρεία Fintech Ripple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι λανσάρει ένα νέο προϊόν που θα επιτρέπει στις εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πουλούν κρυπτονομίσματα.

Ripple

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κυρώσεις στο Chatex cryptoexchange για βοήθεια σε χάκερς

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είπε ότι η λειτουργία, που ονομάζεται Liquidity Hub, θα δώσει στους εταιρικούς πελάτες της πρόσβαση σε ψηφιακά περιουσιακά assets από μια σειρά πηγών, συμπεριλαμβανομένων των market makers, των exchanges και των γραφείων συναλλαγών over-the-counter.

Οι πελάτες θα μπορούν να προσφέρουν trading με μια επιλογή από cryptocurrencies, όπως bitcoin, ethereum, litecoin, ethereum classic, bitcoin cash και XRP, είπε η Ripple. Η εταιρεία ελπίζει επίσης στο μέλλον να προσφέρει και άλλα ψηφιακά περιουσιακά assets όπως NFTs ή μη ανταλλάξιμα tokens. Το χαρακτηριστικό βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο προεπισκόπησης, αλλά πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2022, είπε η Ripple.

Η Ripple ιδρύθηκε το 2012 και συνδέεται στενά με το κρυπτονόμισμα XRP. Η εταιρεία εμπορεύεται το XRP σε χρηματοοικονομικές εταιρείες ως ένα είδος «γέφυρας» για την επιτάχυνση των διεθνών πληρωμών με το προϊόν On-Demand Liquidity.

Με tokens αξίας σχεδόν 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κυκλοφορία, το XRP είναι το έβδομο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

Δείτε επίσης: Χάκερ “χτύπησαν” την πλατφόρμα bZX DeFi και έκλεψαν 55 εκατ. $ crypto

Ripple

Η Ripple πουλάει και μια πλατφόρμα που ονομάζεται RippleNet, μια υπηρεσία χρηματοοικονομικών μηνυμάτων που χρησιμοποιείται από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την αποστολή χρημάτων πέρα ​​από τα σύνορα. Η Ripple διαφημίζει αυτό το προϊόν ως ανταγωνιστή του SWIFT, του παγκόσμιου διατραπεζικού δικτύου πληρωμών.

Η Ripple βρίσκεται σε διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για το XRP. Η ρυθμιστική αρχή μηνύει την εταιρεία και τα στελέχη Brad Garlinghouse και Chris Larsen για φερόμενη συγκέντρωση άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω μη εγγεγραμμένης προσφοράς τίτλων.

Δείτε επίσης: Google ads κατευθύνουν τους χρήστες σε ψεύτικα crypto wallets

Η εταιρεία μεταβαίνει σε μια νέα κατηγορία προϊόντων σε μια εποχή που το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει αυξηθεί δραματικά. Το Bitcoin και το ether σημείωσαν υψηλά ρεκόρ αυτή την εβδομάδα εν μέσω ενός ευρύτερου ράλι στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τα Crypto γνωρίζουν αυξημένη υιοθέτηση και μεταξύ των mainstream εταιρειών, με εταιρείες όπως η Mastercard, η PayPal και η Goldman Sachs να παρέχουν πλέον υποστήριξη για ψηφιακά assets.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS