ΑρχικήinetΤο Bitcoin έφτασε κάτω από τα 60.000 δολάρια! Κραχ στην crypto-αγορά (Update)

Το Bitcoin έφτασε κάτω από τα 60.000 δολάρια! Κραχ στην crypto-αγορά (Update)

Η τιμή του bitcoin έπεσε κάτω από τα 60.000 δολάρια εν μέσω ενός κραχ σε ολόκληρη την crypto-αγορά.

bitcoin crypto-αγορά

Δείτε επίσης: Facebook: Επαλήθευσε fan page/Bitcoin scammer ως account του Elon Musk

Το Ethereum (ether), το Binance Coin και το Solana (SOL) ήταν μεταξύ πολλών άλλων κορυφαίων cryptocurrencies που υποχώρησαν σε αξία, με πτώση μεταξύ 5-10 τοις εκατό το πρωί της Τρίτης.

Η πτώση των τιμών έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου το bitcoin έφτασε στο νέο υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών – κοντά στα $69.000.

Η συνολική αγορά cryptocurrency “μειώθηκε” κατά περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περίπου 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Τι προκαλεί η κατάρρευση των τιμών του Bitcoin;

Ο λόγος της πτώσης των τιμών δεν είναι σαφής, με αρκετούς παράγοντες να φαίνεται να έχουν συμβάλει στην πτώση.

Μεταξύ αυτών είναι η ανανεωμένη καταστολή του BTC mining στην Κίνα, η απόρριψη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ενός spot διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου bitcoin (ETF) και οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές που αφαιρούν τα κέρδη από τα holdings τους.

Η τιμή του Bitcoin είναι συνεχώς ασταθής και οι αναλυτές λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η τελευταία πτώση σηματοδοτεί την έναρξη μιας αντιστροφής της ανοδικής φοράς ή αν είναι απλώς μια μικρή πτώση στην διαδρομή προς νέα υψηλά ρεκόρ.

«Το ξεπούλημα του bitcoin το επανέφερε στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά πριν από 10 ημέρες, στην ουσία έκανε μια βουτιά», δήλωσε ο Nicholas Cawley, αναλυτής στην εταιρεία συναλλάγματος DailyFX, στο Independent.

Δείτε επίσης: Το Bitcoin θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική κατάρρευση

«Ο ένας τομέας ανησυχίας είναι ότι η κίνηση προς τα κάτω οδήγησε το bitcoin να πέφτει από το ανοδικό κανάλι των πολλών εβδομάδων, μετατρέποντας τις τεχνικές προοπτικές από θετικές σε ουδέτερες.»

«Ένας ενδιαφέρον τομέας υποστήριξης είναι τα 59.500 $ (στο περίπου) – αν αυτό ισχύει, τότε μπορεί να δούμε το bitcoin να ανακτά τις πρόσφατες απώλειές του και τις επόμενες εβδομάδες να ξαναφτάσει σε ένα νέο υψηλό ρεκόρ».

(Update: Η τρέχουσα τιμή του Bitcoin είναι 60,754 USD)

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS