ΑρχικήinetFacebook: Επαλήθευσε fan page/Bitcoin scammer ως account του Elon Musk

Facebook: Επαλήθευσε fan page/Bitcoin scammer ως account του Elon Musk

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, το Facebook επαλήθευσε κατά λάθος ένα fan page του Elon Musk ως επίσημο λογαριασμό του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla. Επιπλέον, φαίνεται ότι η σελίδα χρησιμοποιούνταν και για απάτες Bitcoin.

Δείτε επίσης: Meta: Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το νέο όνομα της Facebook

Advertisement
Facebook Elon Musk
Facebook: Επαλήθευσε fan page/Bitcoin scammer ως account του Elon Musk

Η σελίδα δεν είναι πια διαθέσιμη. Δεν είναι σίγουρο αν την αφαίρεσε το Facebook ή οι ίδιοι οι διαχειριστές της. Το fan page είχε 153.000 followers και η αλήθεια είναι ότι δεν παρουσιαζόταν ως λογαριασμός του Musk. Στην ενότητα “Πληροφορίες” ανέφερε: “Αυτό είναι ένα fan page, που ανεβάζει tweets κλπ από αυτόν“. Ωστόσο, υπάρχει και μια διεύθυνση URL, που τελειώνει σε “ElonMuskoffici”, κάτι που δείχνει ότι οι διαχειριστές μπορεί να ήθελαν να μπερδέψουν κάποιους χρήστες και να τους κάνουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για έναν επίσημο λογαριασμό του Elon Musk. Από την άλλη, στην ενότητα “Διαφάνεια Σελίδας”, λέει ότι τα άτομα που διαχειρίζονται τη σελίδα “εδρεύουν στην Αίγυπτο”, και όχι στις ΗΠΑ όπου κατοικεί ο Musk.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Προκαλεί τον ΟΗΕ να αποδείξει ότι $ 6 δισ. θα έλυναν το παγκόσμιο πρόβλημα πείνας

[youtube-feed feed=1]

Ο λογαριασμός είχε 11 αναρτήσεις και ενώ οι περισσότερες από αυτές ήταν απλές αναδημοσιεύσεις μερικών tweets του Musk, η πιο πρόσφατη φαίνεται πως ήταν μια Bitcoin απάτη. Επρόκειτο για ένα giveaway. Η ανάρτηση, όμως, αφαιρέθηκε, ενώ όπως είπαμε και παραπάνω, και η ίδια η σελίδα δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Σύμφωνα με το The Verge, η σελίδα δημιουργήθηκε στις 28 Ιουλίου 2019 με το όνομα “Kizito Gavin”. Έκτοτε έχει αλλάξει πολλά ονόματα (έξι μόνο μέσα στο 2021). Τελευταία φορά άλλαξε σε Elon Musk στις 17 Οκτωβρίου.

Facebook Elon Musk fan page
Facebook: Επαλήθευσε fan page/Bitcoin scammer ως account του Elon Musk

Η επαλήθευση του Facebook απαιτεί από τους κατόχους λογαριασμών να υποβάλουν αποδεικτικά στοιχεία της ταυτότητάς τους, όπως άδεια οδήγησης ή διαβατήριο, αλλά οι απατεώνες κατά καιρούς βρίσκουν διάφορους τρόπους να παρακάμπτουν τις επίσημες διαδικασίες.

Δείτε επίσης: Facebook whistleblower: Ο Mark Zuckerberg πρέπει να παραιτηθεί από CEO

Η επαλήθευση είναι μια σημαντική πρόκληση για τις μεγάλες πλατφόρμες social media. Το Twitter έχει επίσης αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα πολλές φορές. Η εταιρεία παραδέχτηκε τον Ιούλιο ότι επαλήθευσε κατά λάθος έναν μικρό αριθμό ψεύτικων λογαριασμών.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS