ΑρχικήinetRivian: Ενεργοποιεί τους πρώτους γρήγορους φορτιστές EV στο περιπετειώδες δίκτυο της

Rivian: Ενεργοποιεί τους πρώτους γρήγορους φορτιστές EV στο περιπετειώδες δίκτυο της

Η Rivian αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει τρεις τοποθεσίες γρήγορης φόρτισης EV στην Καλιφόρνια και το Κολοράντο ως μέρος της προσπάθειας της αυτοκινητοβιομηχανίας να δημιουργήσει ένα δίκτυο «περιπέτειας» κατά μήκος των interstates καθώς και σε τοποθεσίες κοντά σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες ευθυγραμμισμένες με την πελατειακή της βάση.

Δείτε επίσης: Η LG Electronics εισέρχεται στον κλάδο φόρτισης EV

Rivian

Η πρώτη τοποθεσία ταχείας φόρτισης DC επιπέδου 3, που άνοιξε τη Δευτέρα στη Salida του Κολοράντο, διαθέτει τέσσερις φορτιστές που μπορούν να παρέχουν περισσότερα από 200 kilowatts ισχύ, σύμφωνα με τη Rivian. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς Rivian R1T (και τελικά στους οδηγούς SUV R1S) να προσθέσουν έως και 140 μίλια αυτονομίας σε 20 λεπτά, είπε η εταιρεία. Ένας από τους γρήγορους φορτιστές έχει ρυθμιστεί ως χώρος έλξης για να φιλοξενήσει οχήματα που ρυμουλκούν trailers.

Η Rivian είπε ότι ο δεύτερος και ο τρίτος ιστότοπος Adventure Network θα ανοίξουν στις 28 και 29 Ιουνίου στο Inyokern και το Bishop της Καλιφόρνια, τοποθεσίες που βρίσκονται κοντά σε διάφορους προορισμούς αναψυχής όπως οι λίμνες Mammoth, το Εθνικό Πάρκο Yosemite και το Εθνικό Πάρκο Death Valley.

Δείτε επίσης: Live Event Feed του Spotify: Μάθετε πότε περιοδεύει ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης

Το άνοιγμα των τριών τοποθεσιών γρήγορης φόρτισης DC είναι ένα σημαντικό και πρώτο βήμα προς το σχέδιο της Rivian να εγκαταστήσει 3.500 γρήγορους φορτιστές σε 600 τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική. Αλλά αυτοί οι γρήγοροι φορτιστές είναι μόνο ένα κομμάτι της στρατηγικής της διπλής υποδομής EV της Rivian για την εγκατάσταση περισσότερων από 10.000 φορτιστών μέχρι το τέλος του 2023.

Το Rivian Adventure Network περιλαμβάνει ταχυφορτιστές που βρίσκονται κατά μήκος των interstates, όπως αυτός που άνοιξε στη Salida, και ένα άλλο επίπεδο που είναι άτυπο στη βιομηχανία EV.

Η Rivian εγκαθιστά και τους λεγόμενους φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος επιπέδου 2 σε περιπετειώδεις προορισμούς, όπως μονοπάτια για ποδήλατα βουνού και πεζοπορία, σημεία για καγιάκ, εθνικά και κρατικά πάρκα, ακόμη και σε δημοφιλείς βράχους αναρρίχησης. Ο στόχος είναι να προσελκύσει άμεσα την πελατειακή βάση της Rivian και κυρίως να προσελκύσει νέους αγοραστές. Όλοι οι φορτιστές AC Level 2 της Rivian, τους οποίους η εταιρεία έχει ονομάσει “waypoints”, είναι ανοιχτοί στο κοινό και προσβάσιμοι σε όλες τις μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων με βύσμα J1772. Οι γρήγοροι φορτιστές DC είναι προσβάσιμοι μόνο σε πελάτες της Rivian.

Η Rivian ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο να εγκαθιστά το πρώτο από αυτά τα σημεία διαδρομής και στα 42 κρατικά πάρκα του Κολοράντο. Κάθε πάρκο θα έχει δύο σημεία διαδρομής Rivian το καθένα.

Οι νέες τοποθεσίες γρήγορης φόρτισης που ανοίγουν αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνουν και τους πιο αργούς φορτιστές “waypoint”. Για παράδειγμα, η τοποθεσία Salida της Rivian διαθέτει τέσσερις φορτιστές AC “Level 2” που παρέχουν ταχύτητα φόρτισης 11,5 kW. Με αυτόν τον ρυθμό, ο φορτιστής επιπέδου 2 θα πρέπει να μπορεί να προσθέτει έως και 25 μίλια αυτονομίας κάθε ώρα σε ένα φορτηγό R1T και ένα SUV R1S.

Δείτε επίσης: Sony Honda Mobility Inc.: Το όνομα της εταιρείας EV των Sony και Honda

Οι ιδιοκτήτες Rivian μπορούν να εντοπίσουν τα σημεία διαδρομής καθώς και τους επώνυμους γρήγορους φορτιστές της μέσω της πλοήγησης του οχήματος και της συνοδευτικής εφαρμογής.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS