ΑρχικήinetΗ πρώτη 3D Printed γέφυρα δημιουργήθηκε σε πάρκο της Μαδρίτης

Η πρώτη 3D Printed γέφυρα δημιουργήθηκε σε πάρκο της Μαδρίτης

γέφυρα

Το Ινστιτούτο Προηγμένης Αρχιτεκτονικής της Καταλονίας (IAAC) δημιούργησε την πρώτη 3D Printed γέφυρα πεζών, η οποία τώρα βρίσκεται στο πάρκο της Castilla-La Mancha στο Alcobendas, ακριβώς νοτιότερα της Μαδρίτης, στην Ισπανία.

Η 3D Printed γέφυρα, έχει δημιουργηθεί με τη χρήση παραμετρικών μοντέλων ώστε να αντικατοπτρίζει όχι μόνο την «πολυπλοκότητα των μορφών της φύσης», αλλά και τη βελτιστοποίηση της κατανομής των πρώτων υλών, για τη δημιουργία όσο το δυνατόν ισχυρότερης δομής και χρησιμοποιεί την άμμο για να δεσμεύσει το ένα μετά το άλλο στρώμα στερεού βράχου που χρησιμοποείται για την οικοδόμησή του.

Η 3D Printed Alcobendas γέφυρα πρόκειται για μια πρωτιά στον κόσμο των πολιτικών μηχανικών και το Ινστιτούτο Προηγμένης Αρχιτεκτονικής της Καταλονίας (IAAC), αποκαλεί τη δημιουργία ως ένα «ορόσημο για τον κατασκευαστικό τομέα σε διεθνές επίπεδο.»:

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μέσω υπολογιστή, επιτρέπει επίσης να μεγιστοποιηθεί η δομική απόδοση, είναι σε θέση να διαθέσει το υλικό μόνον στο κομμάτια που αυτό είναι απαραίτητο, με απόλυτη ελευθερία στις μορφές, διατηρώντας το πορώδες υλικό, χάρη στην εφαρμογή των παραγωγικών αλγορίθμων και αμφισβητώντας τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής. Πρόκειται για ένα «θαύμα» της τεχνολογίας. Για μία εξαίσια συνεργασία μεταξύ της τεχνολογίας και της αρχιτεκτονικής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS