ΑρχικήinetΗ LG Electronics εισέρχεται στον κλάδο φόρτισης EV

Η LG Electronics εισέρχεται στον κλάδο φόρτισης EV

Η LG Electronics εξαγόρασε την AppleMango, μια Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανάπτυξης φορτιστών μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV), καθώς ο αγώνας για την παραγωγή ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα εντείνεται παγκοσμίως. Η εξαγορά, η οποία πραγματοποιήθηκε από κοινού με την GS Energy, έναν χειριστή σταθμού φόρτισης EV, και την GS Neotek, έναν πάροχο IT, θα επιτρέψει στην LG να εκμεταλλευτεί τις μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, ανέφερε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Live Event Feed του Spotify: Μάθετε πότε περιοδεύει ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης

«Η αγορά φόρτισης EV αναμένεται να αναπτυχθεί γρήγορα λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για πιο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα», δήλωσε ο Paik Ki-mun, ανώτερος αντιπρόεδρος της LG Electronics σε δήλωση. «Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας στον τομέα B2B, θα προσφέρουμε προσαρμοσμένες, ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης οχημάτων για διαφορετικούς πελάτες, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των υπαρχόντων μας και διασφαλίζοντας την ετοιμότητά μας για μελλοντικές ευκαιρίες».

Η LG Electronics απέκτησε το 60% των μετοχών, ενώ η GS Energy και η GS Neotek ανέλαβαν το 34% και 6%, αντίστοιχα, στην AppleMango, η οποία θα γίνει θυγατρική της LG Electronics μετά τη συμφωνία. Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα των τοπικών ΜΜΕ, το μέγεθος της εξαγοράς εκτιμάται στα 7,8 εκατομμύρια δολάρια (10 δισεκατομμύρια KRW).

Δείτε επίσης: Sony Honda Mobility Inc.: Το όνομα της εταιρείας EV των Sony και Honda

Η κίνηση έρχεται σχεδόν ένα χρόνο αφότου η LG Electronics έκλεισε τις ζημιογόνες επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας της για να επικεντρωθεί στους τομείς ανάπτυξής της, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, το internet of things (IoT) και οι λύσεις B2B.

Η LG Electronics είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της δημιουργώντας φιλικές προς το χρήστη interfaces για να κάνει την εμπειρία φόρτισης EV στη Νότια Κορέα ευχάριστη και εύκολη για τους οδηγούς. Επιπλέον, με τη μετάβαση στον κλάδο φόρτισης EV, η LG μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο synergy μεταξύ της ανάπτυξης μπαταριών EV, των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, των λύσεων διαχείρισης ενέργειας και των φορτιστών, είπε η εταιρεία.

LG Electronics

Η γιγαντιαία εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια γραμμή παραγωγής φορτιστών EV στο LG Digital Park στη Νότια Κορέα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο την παροχή εξατομικευμένων λύσεων φόρτισης EV για ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και δημόσιους οργανισμούς. Αν και η LG δεν είπε εάν σκοπεύει να συνεχίσει να πουλά τους φορτιστές της AppleMango, η εξαγοραζόμενη εταιρεία φέρνει στη συμφωνία ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών λύσεων φόρτισης EV, από αργούς φορτιστές έως ταχείς φορτιστές για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Δείτε επίσης: Μια πρώτη ματιά στο gameplay του Resident Evil 4 Remake

Η LG Electronics εισήλθε στη βιομηχανία EV το 2013 ιδρύοντας την εταιρεία LG Vehicle Component Solutions. Εξαγόρασε και την εταιρεία φωτισμού αυτοκινήτων ZKW με έδρα την Αυστρία το 2018 για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα EV. Δημιούργησε μια κοινοπραξία με τη Magna International τον Δεκέμβριο του 2020 για την κατασκευή ηλεκτρονικών κινητήρων, μετατροπέων και φορτίσεων onboard.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS