ΑρχικήyoutubeΚάνναβη: Ο Covid-19 αύξησε δραματικά τους χρήστες της παγκοσμίως

Κάνναβη: Ο Covid-19 αύξησε δραματικά τους χρήστες της παγκοσμίως

Η παγκόσμια πανδημία φαίνεται να οδηγεί τους καταναλωτές στην κάνναβη και οι κατασκευαστές ατμοποιητών καταγράφουν ρεκόρ πωλήσεων. Από τις νεοσύστατες εταιρείες έως τους μεγάλους παίκτες, αρκετοί κορυφαίοι κατασκευαστές ανέφεραν ότι οι εταιρείες τους βλέπουν μια άνοδο των πωλήσεων από την αρχή της κρίσης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι καταναλωτές βλέπουν περιορισμένη διάθεση σε ορισμένα κορυφαία μοντέλα καθώς οι κατασκευαστές προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην μεγάλη ζήτηση.

Ορισμένοι διευθύνοντες σύμβουλοι βλέπουν την πανδημία να οδηγεί τους καταναλωτές στην αποδοχή της κάνναβης και να ωθεί τη νομιμοποίηση σε εθνικό επίπεδο. Με τη νομιμοποίηση, οι νέοι καταναλωτές εισέρχονται στην αγορά και εταιρείες όπως η Canopy Growth, η PAX και η Grenco Science φαίνεται να ωφελούνται ως κατασκευαστές μερικών από τους καλύτερους ατμοποιητές στην αγορά.

Τα ζητήματα της αλυσίδας ανεφοδιασμού ευθύνονται εν μέρει για την μειωμένη διάθεση προϊόντων και τα αναλώσιμα για την κάνναβη δεν είναι τα μόνα που βρίσκονται σε έλλειψη. Για την αγορά των Η.Π.Α., πολλά προϊόντα, από ποδήλατα έως καγιάκ, είναι δύσκολο να βρεθούν αυτή τη στιγμή.

Η Grenco Science ιδρύθηκε το 2012 και ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με την αγορά των ατμοποιητών ξηρών βοτάνων. Το 2019, η εταιρεία συγκέντρωσε τα κεφάλαια της για την ανάπτυξη και την κυκλοφορία καινοτόμων προϊόντων γύρω από την κάνναβη. Στις αρχές του 2020, η εταιρεία λάνσαρε το Dash and the Roam, έναν φορητό συμπυκνωμένο ατμοποιητή με φίλτρο νερού.

Στη συνέχεια, ο COVID-19 έκανε την εμφάνιση του.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Chris Folkerts αναφέρει ότι οι κυκλοφορίες προϊόντων έμειναν πίσω, ωστόσο η εταιρεία ήταν ακόμη σε θέση να λανσάρει το Roam and Dash.

κάνναβη

«Μπορούμε ακόμα να δούμε ανάπτυξη στον χώρο και να επεκτείνουμε σημαντικά τον αγωγό προϊόντων», δήλωσε ο Folkerts. “Υπάρχουν ακόμη κυκλοφορίες που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα φέτος και έτσι θα μπορέσουμε να λανσάρουμε το επανασχεδιασμένο Stundenglass μετά την εξαγορά της εταιρείας.”

Πράγματι, η Grenco είχε μια πολυάσχολη πανδημία, λάνσαρε δύο νέα προϊόντα και αγόρασε τον κατασκευαστή ενός άλλου. Και δεν έχουν τελειώσει. Ο Folkerts λέει ότι το ενδιαφέρον για τους ατμοποιητές ξηρών βοτάνων και την κάνναβη αυξάνεται και θα μπορούσε να οφείλεται στην κυκλοφορία του Dash vape. Η Grenco έχει τρεις ακόμη νέους ατμοποιητές ξηρών βοτάνων που θα λανσάρει στο άμεσο μέλλον.

Ο Folkerts παραδέχεται ότι υπήρχαν προβλήματα στην πορεία, κυρίως με την υποστήριξη πελατών και τα προϊόντα αποστολής. Η εταιρεία είδε μια εισροή παραγγελιών στις διαδικτυακές της συναλλαγές που δεν ήταν προετοιμασμένη να διαχειριστεί. Η εταιρεία έπρεπε να επαναπροσδιορίσει «ένα μεγάλο τμήμα» του προσωπικού της για να διαχειριστεί τους καταναλωτές στο διαδίκτυο και να αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με τα προϊόντα και την παράδοση τους.

Η εταιρεία ατμοποιητών της Canopy Growth Storz & Bickel αντιμετωπίζει επίσης αυξημένα προβλήματα υποστήριξης πελατών. Σε όλα τα φόρουμ χρηστών είναι σαφές ότι η εταιρεία δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις των πελατών της. Οι αγοραστές αναφέρουν καθυστερημένες αποστολές και ασυνέπεια στην υποστήριξη πελατών. Τα περισσότερα είδη που αφορούν την κάνναβη στο storz-bickel.com φέρουν προειδοποίηση «χαμηλού αποθέματος», αν και τα περισσότερα είναι διαθέσιμα μέσω επίσημων διανομέων.

Ο Andy Lytwynec, αντιπρόεδρος της Global Vape Business στο Canopy Growth, λέει ότι η ξαφνική ανάπτυξη της Storz & Bickel ξεπερνά τις προβλέψεις και η εταιρεία επιτάχυνε την επέκταση της παραγωγής.

Το 2000, η Storz & Bickel κυκλοφόρησε το Volcano, το οποίο αποτελεί τον πρώτο αξιόλογο ατμοποιητή ξηρών βοτάνων. Η εταιρεία διαθέτει πλέον δύο εκδόσεις του Volcano και μια ποικιλία φορητών συσκευών που χρησιμοποιούν την ίδια υποκείμενη τεχνολογία, όλες πιστοποιημένες για ιατρική χρήση. Το 2018, η Canopy Growth εξαγόρασε την Storz & Bickel, όπου εντάχθηκε στις άλλες μάρκες ατμοποιητών του ομίλου.

Ο Lytwynec χρησιμοποιεί την Storz & Bickle ως βαρόμετρο για να κρίνει την επίδραση του COVID-19. Η γερμανική εταιρεία ατμοποιητών σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις, όπως αναφέρεται στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Canopy Growth. Η εταιρεία ανέφερε αύξηση κατά 71% σε προϊόντα που αφορούν την κάνναβη το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Η οικονομική έκθεση επεσήμανε την αύξηση των πωλήσεων και της διανομής της Storz & Bickel ως πρωταρχικό λόγο για την αύξηση.

κάνναβη

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι καταναλωτές δεν στρέφονται απλώς στα ξηρά βότανα και την κάνναβη. Οι κατασκευαστές συμπυκνωμένων ατμοποιητών βλέπουν επίσης αύξηση των πωλήσεων.

Η Puffco, η εταιρεία του φανταστικού Puffco Peak e-rig, αναφέρει ότι έχει σημειωθεί έκρηξη στις πωλήσεις. Ο ιδρυτής της Puffco, Roger Volodarsky, λέει: «Από τότε που ξέσπασε η πανδημία, φαίνεται ότι πολλοί νέοι χρήστες έχουν ενταχθεί στο χώρο της κάνναβης. Η Puffco έχει δει ιστορικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είμαστε ευγνώμονες που βλέπουμε την ανάπτυξη μας να συνεχίζεται παρά τις προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει. “

Αντί να χρησιμοποιούν αλεσμένα βότανα, τα προϊόντα της Puffco είναι σχεδιασμένα για χρήση με συμπυκνώματα, τα οποία πολλοί θεωρούν την επόμενη μεγάλη αγορά για την κάνναβη.

Έξι μήνες από την έναρξη της παγκόσμιας κρίσης, η αγορά κάνναβης φαίνεται να έχει αποκτήσει σημαντική άνοδο καθώς οι κατασκευαστές έχουν αυξήσει την παραγωγή και το προσωπικό για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Ο Lytwynec της Canopy Growth βλέπει τους τελευταίους μήνες ως ένα σημείο καμπής για την κάνναβη, όχι μόνο για τον οικονομικό αντίκτυπο ή τη νομιμοποίηση της. Αναφέρει πως οι καταναλωτές αρχίζουν να βλέπουν διαφορετικά την κάνναβη και να την αποδέχονται.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS