Αρχικήinet5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορεί να κάνει η Google

5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορεί να κάνει η Google

Η Google είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης τα τελευταία χρόνια, με τη φράση «Google it» να έχει γίνει συνώνυμο της αναζήτησης στον Ιστό, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που επιλέγει ένας χρήστης.

Δείτε επίσης: Google: Επιδιορθώνει εκμεταλλεύσιμη ευπάθεια στον πυρήνα Android

Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε όμως είναι ότι η Google προσφέρει και μία σειρά διαδικτυακών εργαλείων παραγωγικότητας και πολλά ακόμα διασκεδαστικά μυστικά για να ανακαλύψετε, αν ξέρετε πού να ψάξετε.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσω της Google. Ενώ ορισμένες από αυτές τις λιγότερο γνωστές λειτουργίες είναι πραγματικά χρήσιμες, άλλες είναι απλά ένα χιουμοριστικό τέχνασμα για να μας διασκεδάζουν.

1. Ελέγξτε για επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό

Το Chrome διαθέτει τον δικό του ενσωματωμένο σαρωτή κακόβουλου λογισμικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακαλύψετε τυχόν κινδύνους που μπορεί να κρύβονται στο σύστημά σας.

Για να το βρείτε, απλώς ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις επιλέγοντας το αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω δεξιά γωνία της ιστοσελίδας. Από εκεί, βρείτε την ενότητα Για προχωρημένους που βρίσκεται στα αριστερά και κάντε κλικ στην «Επαναφορά και εκκαθάριση» που θα ανοίξει μια ενότητα με δύο νέες επιλογές.

Επιλέγοντας “Εκκαθάριση υπολογιστή” το σύστημά σας θα ελέγξει για τυχόν επιβλαβές λογισμικό.

2. Βρείτε πραγματικά φθηνές πτήσεις

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε έναν προτιμώμενο ιστότοπο ή υπηρεσία που υπόσχεται να βρει φτηνές πτήσεις, όπως Expedia, Kayak ή Skyscanner. Όμως, η υπηρεσία Πτήσεις Google μπορεί πραγματικά να είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς.

Δείτε ακόμα: Πώς να συντάξετε ένα Gmail draft email στα Google Docs

Απλώς μεταβείτε στην καρτέλα “Εξερεύνηση” στις Πτήσεις Google και εισάγετε το αεροδρόμιο ή την πόλη από την οποία θέλετε να αναχωρήσετε. Αφήστε τον προορισμό κενό και στη συνέχεια επιλέξτε ένα από τα πλαίσια που εμφανίζουν τις ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής.

Τα αποτελέσματα από αυτήν την αναζήτηση θα σας δώσουν τις φθηνότερες δυνατές πτήσεις προς πολλούς προορισμούς, οι οποίες θα σας προσφέρουν ορισμένες επιλογές που μπορεί να ήταν στο παρελθόν εκτός του προϋπολογισμού σας.

Επιπλέον, μπορείτε να συμπεριλάβετε επιπλέον φίλτρα για την αναζήτησή σας, με επιλογές για απευθείας πτήσεις, συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες κ.α.

3. Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων

Μπορεί να είναι πραγματικά απογοητευτικό όταν βρίσκετε μια μη αναγνωρισμένη εικόνα από την οποία χρειάζεστε πρόσθετες πληροφορίες. Ευτυχώς, η Google μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό, επιτρέποντάς σας να κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας αυτήν την εικόνα. Όταν βρίσκεστε στο Google Images, επιλέξτε το εικονίδιο της κάμερας στη γραμμή αναζήτησης και θα εμφανιστούν δύο επιλογές, μια για αναζήτηση χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση URL μιας εικόνας και μια άλλη για απευθείας μεταφόρτωση μιας εικόνας για αναζήτηση από το σύστημά σας.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως χαρακτηριστικό ασφαλείας εάν πιστεύετε ότι οι εικόνες σας χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο ή υποψιάζεστε ότι το άτομο με το οποίο συνομιλείτε σε έναν ιστότοπο γνωριμιών μπορεί να χρησιμοποιεί φωτογραφίες κάποιου άλλου.

Δείτε επίσης: Η Google διόρθωσε ένα περίεργο σφάλμα που κράσαρε το app Docs

4. Αναπαραγωγή αρχείων βίντεο και ήχου

Εάν έχετε αρχεία ήχου ή βίντεο που θέλετε να παρακολουθήσετε, απλώς σύρετέ τα απευθείας σε μια νέα καρτέλα στο Google Chrome και θα αρχίσουν να παίζουν σε αυτό το παράθυρο.

5. Ταξίδι πίσω στο χρόνο

Ανοίξτε τη μηχανή αναζήτησης Google και πληκτρολογήστε «Google του 1998» και αντί να φορτώσετε μια νέα σελίδα με αποτελέσματα αναζήτησης, ολόκληρο το παράθυρο θα μεταμορφωθεί σε αυτό που έμοιαζε η πρώτη σελίδα της Google όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Προφανώς αυτή η δυνατότητα δεν έχει κάποια πρακτική εφαρμογή και εάν επιλέξετε κάτι στη σελίδα θα επιστρέψει στη σημερινή μορφή της.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία 23 χρόνια και υπάρχουν σίγουρα περισσότερα από πέντε αγαπημένα χαρακτηριστικά για να ανακαλύψετε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS