ΑρχικήinetΗ Pfizer προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση εφαρμογής ανίχνευσης του...

Η Pfizer προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση εφαρμογής ανίχνευσης του COVID-19

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer έχει κάνει προσφορά 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει μια εταιρεία εφαρμογών με έδρα το Μπρίσμπεϊν, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να εντοπίσει τους χρήστες με COVID-19, βήχοντας σε ένα smartphone.

Δείτε επίσης: Επιθέσεις phishing υποδύονται την Pfizer

Pfizer

Η ResApp Health, ενημέρωσε σήμερα την αγορά ότι είχε συνάψει δεσμευτική πράξη εφαρμογής με την Pfizer Australia Holdings Pty Limited για την απόκτηση του 100 τοις εκατό των μετοχών της.

Η προτεινόμενη εξαγορά αποτιμά την ResApp στα 0,115 $ ανά μετοχή, αποτιμώντας ολόκληρη την επιχείρηση σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η δυνητικά τεράστια επένδυση της Pfizer έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια εφαρμογή που ισχυριζόταν ότι είχε επιτυχία 92 τοις εκατό στον εντοπισμό του COVID-19.

Η εφαρμογή λειτουργεί βάζοντας τους χρήστες να βήχουν στο μικρόφωνο ενός smartphone, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που αναλύει τον ήχο του βήχα ενός ασθενούς για δείκτες του ιού.

Σε μια πιλοτική κλινική δοκιμή 741 ασθενών (446 από τους οποίους ήταν θετικοί στον COVID-19), η εφαρμογή εντόπισε τον ιό στο 92 τοις εκατό των ατόμων.

Δείτε ακόμα: Pfizer: Κατηγορεί υπάλληλο για την κλοπή δεδομένων σχετικά με το εμβόλιο
COVID-19

Η ResApp είπε ότι η τεχνολογία θα στοχευθεί για χρήση ως «τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου» για τον COVID-19, όπου τα θετικά αποτελέσματα θα οδηγούσαν στη συνέχεια έναν ασθενή να πραγματοποιήσει ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου ή PCR.

Εκείνη την εποχή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ResApp, Tony Keating, είπε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να μειώσει γρήγορα τον οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο της χρήσης γρήγορων δοκιμών αντιγόνου για τον έλεγχο κατά τα άλλα υγιών ανθρώπων.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για την ανίχνευση του COVID-19 χρησιμοποιώντας τον ήχο του βήχα που έχει καταγραφεί σε smartphone», είπε ο κ. Keating.

«Αυτοί οι αλγόριθμοι προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για την παροχή μιας δοκιμής αποκλεισμού προσυμπτωματικού ελέγχου για τον COVID-19 σε κλίμακα σε όλο τον κόσμο, μειώνοντας την πρόκληση διανομής, το κόστος και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των γρήγορων δοκιμών αντιγόνου και PCR.»

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Google χαλαρώνει τα μέτρα για τους υπαλλήλους

Προς το παρόν, η τεχνολογία δεν έχει εγκριθεί από τη Διοίκηση Θεραπευτικών Αγαθών (TGA), αλλά σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS