ΑρχικήinetGoogle: Οι χρήστες Hangouts θα πρέπει να μετακινηθούν στο Chat

Google: Οι χρήστες Hangouts θα πρέπει να μετακινηθούν στο Chat

Φαίνεται ότι η Google ετοιμάζεται να διακόψει την λειτουργία του Google Hangouts, την πιο επιτυχημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας μέχρι σήμερα. Μια νέα ανάρτηση από την εταιρεία δίνει στους χρήστες του Google Hangouts μια ημερομηνία τερματισμού λειτουργίας: Νοέμβριος 2022.

Μετά την κατάργηση των χρηστών του Google Hangouts for Workspace τον Φεβρουάριο, η Google ξεκινά τώρα τη διαδικασία μετεγκατάστασης δωρεάν, προσωπικών χρηστών του Hangouts στο Chat. Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο blog της, η Google λέει ότι τα άτομα που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Hangouts για κινητά θα δουν ένα μήνυμα για να μετακινηθούν στο Chat.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν από την FTC να διερευνήσει τις πρακτικές δεδομένων των Google και Apple

Google Hangouts

Όσον αφορά τους χρήστες που χρησιμοποιούν το Hangouts στο Gmail στο web, η Google λέει ότι δεν θα αρχίσει να ζητά από τους χρήστες να κάνουν τη μετάβαση στο Chat μέχρι τον Ιούλιο. Το Hangouts θα παραμείνει χρησιμοποιήσιμο στον ιστότοπό του για desktop μέχρι τον Νοέμβριο και η Google λέει ότι θα προειδοποιήσει τους χρήστες «τουλάχιστον ένα μήνα» νωρίτερα προτού αρχίσει να οδηγεί τον ιστότοπο του Hangouts στο Chat.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Δοκιμάζει ένα πείραμα για να επιταχύνει τις σελίδες

Το Google Chat δεν είναι το ίδιο πράγμα με το GChat (ή το Google Talk), το οποίο η Google διέκοψε οριστικά νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η εταιρεία υπαινίχθηκε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για μετάβαση των χρηστών από το Hangouts στο Chat το 2018 και έκανε τη λειτουργία δωρεάν για όλους τους χρήστες το 2020.

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το Hangouts, η Google θα πρέπει να μεταφέρει αυτόματα τις υπάρχουσες συνομιλίες σας στο Chat. Η εταιρεία σάς δίνει επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Takeout για να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Hangouts προτού διακοπεί επίσημα η λειτουργία του τον Νοέμβριο.

Δείτε επίσης: Πώς να κατεβάσετε φωτογραφίες από το Google Photos;

Για να δελεάσει τους χρήστες να κάνουν τη μετάβαση στο Chat, η Google λέει ότι διαθέτει μερικές νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πραγματοποίησης άμεσων κλήσεων, δημιουργίας in-line threads στο Spaces, καθώς και η κοινή χρήση και προβολή πολλαπλών εικόνων.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS