ΑρχικήHow ToGoogle Slides παρουσίαση: Πώς να ενσωματώσετε βίντεο από το YouTube;

Google Slides παρουσίαση: Πώς να ενσωματώσετε βίντεο από το YouTube;

Αν θέλετε να κάνετε μια παρουσίασή σας στο Google Slides πιο ενδιαφέρουσα, μπορείτε να προσθέσετε ένα βίντεο από το YouTube. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία του Slides για την προσθήκη του βίντεο. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Google Slides παρουσίαση: Εισαγωγή και επαναχρησιμοποίηση διαφανειών από άλλες παρουσιάσεις

Όταν ενσωματώνετε ένα βίντεο YouTube στην παρουσίασή σας στο Google Slides, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε σε ποιο σημείο θα αρχίζει και θα τελειώνει (το βίντεο). Επιπλέον, εάν δεν θέλετε να ακούγεται ο ήχος του βίντεο, μπορείτε να κάνετε σίγαση (δείτε παρακάτω).

Δείτε επίσης: Google Slides παρουσίαση: Εισαγωγή και επαναχρησιμοποίηση διαφανειών από άλλες παρουσιάσεις

Πώς να ενσωματώσετε ένα βίντεο του YouTube σε μια παρουσίαση Google Slides;

Για να ενσωματώσετε ένα βίντεο του YouTube στο Google Slides, θα πρέπει πρώτα να βρείτε τη διεύθυνση URL του βίντεό σας (σύνδεσμος). Μπορείτε να βρείτε αυτό το URL μεταβαίνοντας στη σελίδα του βίντεο στο YouTube και, στη συνέχεια, να αντιγράψετε τον σύνδεσμο που εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας.

Μόλις έχετε έτοιμο τον σύνδεσμο του βίντεο, ξεκινήστε τη διαδικασία ανοίγοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας και ανοίγοντας το Google Slides. Στον ιστότοπο, επιλέξτε την παρουσίαση στην οποία θέλετε να προσθέσετε το βίντεο από το YouTube.

Θα ανοίξει η παρουσίασή σας. Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στη διαφάνεια στην οποία θέλετε να ενσωματώσετε το βίντεο. Έπειτα, από τη γραμμή μενού του Google Slides, επιλέξτε Insert > Video.

Google Slides βίντεο YouTube

Θα ανοίξει ένα παράθυρο “Insert Video“. Στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα “By URL” για να ενσωματώσετε το βίντεο χρησιμοποιώντας το web link του (το σύνδεσμο που είχατε κρατήσει προηγουμένως). Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ένα βίντεο χρησιμοποιώντας την καρτέλα “Search“, όπου μπορείτε να βρείτε και να επιλέξετε το βίντεό σας στο YouTube.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε το ιστορικό εκδόσεων στα Google Slides

Εδώ θα δούμε τη μέθοδο “By URL“.

Στην καρτέλα “By URL”, κάντε κλικ στο πεδίο “Paste YouTube URL Here” και επικολλήστε τον σύνδεσμο του βίντεο από το YouTube.

Μόλις επικολλήσετε τον σύνδεσμο, θα δείτε την προεπισκόπηση του βίντεό σας. Επιβεβαιώστε ότι αυτό είναι το YouTube βίντεο που θέλετε να ενσωματώσετε στην παρουσίαση στο Google Slides. Έπειτα, στο κάτω μέρος του παραθύρου, κάντε κλικ στο “Select“.

Στην επιλεγμένη διαφάνεια, έχετε πλέον ενσωματωμένο το βίντεό σας από το YouTube. Για να αλλάξετε το μέγεθος του βίντεο στη διαφάνεια, σύρετε τα handlers γύρω από το περίγραμμα του βίντεο.

Google Slides βίντεο YouTube

Για να προσαρμόσετε τον τρόπο αναπαραγωγής του βίντεό σας, χρησιμοποιήστε την πλαϊνή γραμμή “Format Options” στα δεξιά. Σε αυτήν την πλαϊνή γραμμή, θα χρησιμοποιήσετε κυρίως την ενότητα “Video Playback” για να προσαρμόσετε την αναπαραγωγή του βίντεο.

Αυτά που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την ενότητα είναι:

  • Αναπαραγωγή (Με κλικ): Για να κάνετε το βίντεό σας να παίζει μόνο όταν κάνετε κλικ, επιλέξτε αυτήν την επιλογή.
  • Αναπαραγωγή (Αυτόματα): Για να κάνετε το βίντεό σας να αναπαράγεται αυτόματα όταν έρθει η διαφάνεια, χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή.
  • Αναπαραγωγή (Μη αυτόματα): Εάν θέλετε να αναπαράγεται το βίντεο μόνο όταν το παίζετε με μη αυτόματο τρόπο, επιλέξτε αυτήν την επιλογή.
  • Έναρξη στο: Εάν θέλετε το βίντεό σας να αναπαράγεται σε μια καθορισμένη ώρα (και όχι από την αρχή), εισαγάγετε την ώρα σε αυτό το σημείο. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε “02:00” για να ξεκινήσετε το βίντεό σας στα 2 λεπτά.
  • Τέλος στο: Με αυτήν την επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε τη χρονική σήμανση όπου σταματά η αναπαραγωγή του βίντεό σας.
  • Σίγαση ήχου: Εάν δεν θέλετε να ακούγεται ο ήχος του YouTube βίντεό σας στην παρουσίασή σας στο Google Slides, ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή.

Δείτε επίσης: YouTube Shorts: Πώς να δημιουργήσετε και να μεταφορτώσετε ένα βίντεο;

Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε και άλλες επιλογές που είναι διαθέσιμες σε άλλες ενότητες, όπως “Size & Rotation“, “Position” και “Drop Shadow“.

Μόλις εισαγάγετε το βίντεο και το προσαρμόσετε, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο, καθώς το Google Slides αποθηκεύει αυτόματα όλες τις αλλαγές.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS