ΑρχικήinetYouTube Shorts: Έφτασε τους 1.5 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες!

YouTube Shorts: Έφτασε τους 1.5 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες!

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ορισμένες εφαρμογές κατάφεραν να “ανέβουν” αποκτώντας πολλούς νέους χρήστες. Αναμφισβήτητα, η πιο δημοφιλής εφαρμογή όλο αυτό το διάστημα ήταν το TikTok. Η ραγδαία του άνοδος έκανε πολλές άλλες εταιρείες social media να πειραματιστούν με κάτι αντίστοιχο για να προσελκύσουν και αυτές περισσότερους χρήστες. Ακόμα και το Facebook το δοκίμασε με το Lasso, αλλά απέτυχε. Έτσι, όταν το YouTube ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μια πλατφόρμα με σύντομα βίντεο, το YouTube Shorts (αντίστοιχο του TikTok), κάποιοι θεώρησαν ότι δεν θα προσέλκυε πολλούς χρήστες.

YouTube Shorts χρήστες

Ωστόσο, φαίνεται ότι το YouTube Shorts έχει αρκετά μεγάλη επιτυχία. Την Τετάρτη, το YouTube ανακοίνωσε ότι τα YouTube Shοrts παρακολουθούνται από περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο συνδεδεμένους χρήστες κάθε μήνα (παγκόσμια).

Δείτε επίσης: YouTube Shοrts: Πώς να δημιουργήσετε και να μεταφορτώσετε ένα βίντεο;

Σύμφωνα με το Mashable, το YouTube είπε ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται ειδικά από το πρόγραμμα αναπαραγωγής Shorts του YouTube, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη περισσότεροι χρήστες παρακολουθούν τα σύντομα βίντεο από τις σελίδες του καναλιού των αγαπημένων τους δημιουργών.

Το TikTok, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτέλεσε την έμπνευση για το YouTube Shorts, ανακοίνωσε ότι είχε φτάσει το 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες τον Σεπτέμβριο (η τελευταία φορά που μοιράστηκε δημόσια τέτοιες μετρήσεις). Αν και το TikTok έχει αναμφίβολα μεγαλύτερη βάση χρηστών τώρα, φαίνεται ότι το YouTube Shorts “ανεβαίνει” πολύ γρήγορα και θα μπορούσε να γίνει ο σημαντικότερος ανταγωνιστικής της κινεζικής εφαρμογής.

Δείτε επίσης: Το TikTok θα σας βοηθήσει να σταματήσετε το άπειρο scrolling

Μιλώντας για τους 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες, το YouTube προώθησε επίσης την ικανότητα του Shorts να οδηγεί τους θεατές στα κανάλια με βίντεο μεγάλης διάρκειας των δημιουργών, ως υποπροϊόν των επενδύσεών του σε Shorts.

Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της, τοποθέτησε το YouTube Shorts ως μια πλατφόρμα που αντικατοπτρίζει καλύτερα την πραγματικότητα του σημερινού θεατή, ο οποίος ασχολείται με το βίντεο σε διαφορετικές ώρες και μέρη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες θα θέλουν να κάνουν γρήγορο scroll σε πιο σύντομο περιεχόμενο, ενώ σε άλλες μπορεί να θέλουν να παρακολουθούν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και έτσι στρέφονται στα παραδοσιακά μεγάλα βίντεο του YouTube.

Το Shorts έχει πραγματικά απογειωθεί και πλέον το παρακολουθούν πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο συνδεδεμένοι χρήστες κάθε μήνα“, δήλωσε ο Chief Product Officer του YouTube, Neal Mohan. “Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του ταξιδιού μας με τα Shorts, γνωρίζουμε ότι το προϊόν θα συνεχίσει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας YouTube“.

Το YouTube Shorts κυκλοφόρησε αρχικά στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2021. Η παγκόσμια κυκλοφορία έγινε τον Ιούλιο.

Δείτε επίσης: YouTube Shοrts: Δύο πρόσθετες λειτουργίες κυκλοφορούν σε όλους

YouTube Shorts βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με το Facebook, το οποίο κυκλοφόρησε μια εντελώς ξεχωριστή εφαρμογή με το Lasso, το YouTube δημιούργησε το YouTube Shorts απευθείας μέσα στην ήδη εξαιρετικά δημοφιλή πλατφόρμα του. Η υπάρχουσα βάση χρηστών δισεκατομμυρίων κατά την εκκίνηση βοήθησε σίγουρα το YouTube Shorts να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί γρήγορα. Ωστόσο, η επιτυχία του δεν οφείλεται μόνο σε αυτό. Υπάρχουν εξαιρετικοί creators που δημιουργούν ενδιαφέροντα βίντεο και προσελκύουν τους χρήστες.

Ορισμένοι YouTubers, όπως η Rosanna Pansino, λένε ότι οι προβολές των βίντεό τους έχουν διπλασιαστεί από τότε που άρχισαν να δημιουργούν τακτικά YouTube Shorts. Σε αυτή τη φάση, τα σύντομα βίντεο έχουν την περισσότερη επισκεψιμότητα στο κανάλι της.

Φαίνεται, λοιπόν, πως το TikTok έχει αποκτήσει έναν ισχυρό ανταγωνιστή. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τους πιο πρόσφατους αριθμούς από την κινεζική εφαρμογή για να δούμε συγκριτικά τον αριθμό χρηστών των δύο πλατφορμών.

Πηγή: mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS