ΑρχικήHow ToΠώς να ελέγξετε το ιστορικό εκδόσεων στα Google Slides

Πώς να ελέγξετε το ιστορικό εκδόσεων στα Google Slides

Η συνεργασία σε παρουσιάσεις του Google Slides μπορεί να είναι χαοτική εάν πολλά άτομα κάνουν συνεχώς αλλαγές. Εάν κάποιος κάνει κάποιο σφάλμα, η δυνατότητα ελέγχου του ιστορικού εκδόσεων στα Google Slides το καθιστά εύκολο να διορθωθεί. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Δείτε επίσης: Google Photos: Πώς να κρύψετε φωτογραφίες στο Locked Folder;

Πώς να ελέγξετε το ιστορικό εκδόσεων στα Google Slides

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τα Google Slides στο πρόγραμμα περιήγησής σας και προχωρήστε σε οποιαδήποτε από τις παρουσιάσεις σας. Φροντίστε να κάνετε μερικές αλλαγές αν έχετε ανοίξει ένα νέο έγγραφο. Εάν δεν έχετε τροποποιήσεις, δεν θα δείτε τίποτα στο ιστορικό έκδοσης της παρουσίασης.

Με αυτόν τον τρόπο, ήρθε η ώρα να ελέγξετε το ιστορικό εκδόσεων στα Google Slides. Υπάρχουν δύο απλοί τρόποι για να το ελέγξετε. Ο ευκολότερος είναι να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο “Last Edit Was” στα δεξιά του κουμπιού “Help” στη γραμμή του μενού.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το ιστορικό εκδόσεων μέσω μιας επιλογής στη γραμμή μενού, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το όνομα αρχείου στο επάνω μέρος της οθόνης. Μεταβείτε στο File > Version History μέσω της γραμμής του μενού.

Google Slides

Θα δείτε δύο επιλογές στο μενού Version History. Για να ελέγξετε τις παλιές εκδόσεις της παρουσίασης των Google Slides, επιλέξτε “See Version History”. Η επιλογή “Name Current Version” είναι κάτι που θα συζητήσουμε στην επόμενη ενότητα.

Και οι δύο αυτές μέθοδοι έχουν το ίδιο τελικό αποτέλεσμα – ανοίγοντας το παράθυρο “Version History” στη δεξιά πλευρά της οθόνης στο Google Slides. Εδώ, θα δείτε τις χρονικές σημάνσεις για κάθε έκδοση της παρουσίασής σας. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε χρονική σήμανση για να ελέγξετε μια παλαιότερη έκδοση της παρουσίασης.

Google Slides

Το Google Slides τείνει να ομαδοποιεί συγκεκριμένες εκδόσεις των παρουσιάσεών σας. Εάν πραγματοποιήσετε πολλές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα τις βρείτε σε μία ομάδα στο παράθυρο Version History στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Για να αποκαλύψετε αυτές τις κρυφές εκδόσεις, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο βέλους στα αριστερά της χρονικής σήμανσης.

Αφού το κάνετε αυτό, θα δείτε πολλές επιπλέον χρονικές σημάνσεις στο παράθυρο Version History. Αυτό θα σας επιτρέψει να βρείτε εύκολα και να επιλέξετε την έκδοση που χρειάζεστε. Απλώς κάντε κλικ στη σωστή χρονική σήμανση και τελειώσατε.

Google Slides

Δείτε επίσης: Google Maps: Θα μπορείτε να δείτε το συνωστισμό στα ΜΜΕ σε περισσότερες πόλεις

Πώς να μετονομάσετε εκδόσεις παρουσιάσεων Google Slides

Μιλώντας για την εύρεση πάρα πολλών εκδόσεων στα Google Slides, μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε την έκδοση της παρουσίασης που θέλετε, ειδικά εάν εργάζεστε σε ένα μεγάλο έγγραφο με πολλούς συνεργάτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ονομάσετε σημαντικές εκδόσεις των παρουσιάσεων Google Slides.

Κάθε φορά που κάνετε μια σημαντική αλλαγή στις παρουσιάσεις σας, μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο Version History στα Google Slides. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στα δεξιά της χρονικής σήμανσης.

Google Slides

Θα δείτε τώρα ένα μενού δίπλα στη χρονική σήμανση στο παράθυρο Version History. Για να το μετονομάσετε, κάντε κλικ στο “Name This Version”.

Πληκτρολογήστε οποιοδήποτε όνομα που σας αρέσει. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε είτε να πατήσετε το πλήκτρο Enter είτε να κάνετε κλικ οπουδήποτε στην οθόνη.

Όταν ολοκληρώσετε την ονομασία σημαντικών εκδόσεων της παρουσίασής σας, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε μια λειτουργία των Google Slides που σας επιτρέπει να βρίσκετε γρήγορα μετονομασμένες εκδόσεις. Ανοίξτε το παράθυρο Version History και γυρίστε τον διακόπτη δίπλα στο στοιχείο “Only Show Named Versions.”

Google Slides

Αυτό θα επισημάνει μόνο τις εκδόσεις που μετονομάστηκαν μαζί με την τρέχουσα έκδοση του εγγράφου.

Google Slides

Δείτε επίσης: Google Cloud: Φέρνει νέα εργαλεία ασφαλείας για τους χρήστες

Τρόπος επαναφοράς παλαιών εκδόσεων παρουσιάσεων Google Slides

Το τελευταίο βήμα περιλαμβάνει την επαναφορά παλαιών εκδόσεων της παρουσίασης Google Slides. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα, ανοίξτε το παράθυρο Version History και επιλέξτε την έκδοση που χρειάζεστε. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ολοκληρώσετε τη δουλειά είναι κάνοντας κλικ στο κίτρινο κουμπί “Restore This Version” στο επάνω μέρος της σελίδας στο Google Slides, ακριβώς δίπλα στο όνομα αρχείου.

Google Slides

Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο παράθυρο Version History και να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στο όνομα της σωστής έκδοσης. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε “Restore This Version”.

Google Slides

Αυτό θα επαναφέρει μια παλαιότερη έκδοση της παρουσίασης των Google Slides.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS