ΑρχικήinetΆμβλωση γυναίκες ΗΠΑ: Πρέπει να κρύβουν τα ψηφιακά ίχνη!

Άμβλωση γυναίκες ΗΠΑ: Πρέπει να κρύβουν τα ψηφιακά ίχνη!

Τα διαδικτυακά δεδομένα θα μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιηθούν εναντίον ατόμων που αναζητούν αμβλώσεις. Στην ανατροπή της Roe εναντίον Wade, Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην υπόθεση Dobbs δεν στερεί απλώς από τις γυναίκες τον αναπαραγωγικό έλεγχο και την φυσική δραστηριότητα ως θέμα συνταγματικού δικαίου, αλλά αλλάζει επίσης τη σχέση τους με τον διαδικτυακό κόσμο. Οποιοσδήποτε σε μια πολιτεία όπου η άμβλωση είναι πλέον παράνομη και βασίζεται στο διαδίκτυο για πληροφορίες, προιόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την αναπαραγωγική υγεία υπόκειται σε διαδικτυακή αστυνόμευση.

 footprint διαδικτυακά αναπαραγωγικό γυναίκες

Όλες οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλείς και πόσο προνομιούχες μπορεί να φαντάζονταν ότι είναι, συγκαταλέγονται πλέον στους περιθωριοποιημένους και ευάλωτους πληθυσμούς των οποίων η ιδιωτική ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Google, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα δεδομένα του διαδικτύου γενικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση από τις αρχές επιβολής του νόμου για τη μετάδοση ψηφιακών ιχνών. Οι γυναίκες κινδυνεύουν όχι μόνο από όσα αποκαλύπτουν για την αναπαραγωγική τους κατάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από δεδομένα, από τις αιτήσεις υγείας τους, τα οποία θα μπορούσαν να τις ενοχοποιήσουν εάν κληθούν.

Ποιος παρακολουθείται και πως

Οι άνθρωποι που είναι πιο ευάλωτοι στην καταπάτηση του απορρήτου στο διαδίκτυο και στη χρήση ή κατάχρηση των δεδομένων τους είναι παραδοσιακά εκείνοι που η κοινωνία θεωρεί λιγότερο άξιους προστασίας: άτομα χωρίς μέσα, δύναμη ή κοινωνική θέση. Η επιτήρηση που απευθύνεται σε περιθωριοποιημένα άτομα αντικατοπτρίζει όχι μόνο την έλλειψη ενδιαφέροντος για την προστασία τους, αλλά και το τεκμήριο ότι, λόγω της κοινωνικής τους ταυτότητας, είναι πιο πιθανό να διαπράξουν εγκλήματα ή να παραβιάσουν με τρόπους που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την προληπτική αστυνόμευση.

Πολλά περιθωριοποιημένα άτομα τυχαίνει να είναι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων μητέρων χαμηλού εισοδήματος, για τις οποίες η απλή πράξη της αίτησης για δημόσια βοήθεια μπορεί να τους υποβάλει σε τεκμήρια εκληματικής πρόθεσης. Αυτα τα τεκμήρια χρησιμοποιούνται συχνά για να δικαιολογήσουν παραβιάσεις στην ιδιωτικότητα τους. Τώρα, με τη νομοθεσία κατά των αμβλώσεων που σαρώνει τις πολιτείες που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους και είναι έτοιμη να τεθεί σε ισχύ με το τέλος Roe εναντίον Wade, όλες οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας σε αυτές τις Πολιτείες είναι πιθανό να υπόκεινται σε αυτά τα ίδια τεκμήρια.

Άμβλωση γυναίκες ΗΠΑ: Πρέπει να κρύβουν τα ψηφιακά ίχνη!

Οι μελετητές κρούουν συναγερμό εδώ και χρόνια, υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητες επιτήρησης και η έλλειψη ιδιωτικότητας που απειλεί τους πιο ευάλωτους είναι τελικά μια απειλή για όλους. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αριθμός των ανθρώπων που κινδυνεύουν μπορεί να αυξηθεί όταν οι πολιτικές δυνάμεις προσδιορίσουν έναν ευρύτερο πληθυσμό ως απειλές που δικαιολογούν την παρακολούθηση.

Η έλλειψη δράσης σχετικά με την ευπάθεια της ιδιωτικής ζωής οφείλεται εν μέρει στην αποτυχία της φαντασίας, η οποία συχνά παραπέμπει σε ανθρώπους που βλέπουν τη θέση τους ως σε μεγάλο βαθμό ασφαλή σε ένα κοινωνικό και πολιτικό σύστημα.

Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για ασημένια επένδυση, αλλά καθώς αυτοί οι διαδικτυακοί κίνδυνοι εξαπλώνονται σε έναν ευρύτερο πληθυσμό, η σημασία της διαδικτυακής ασφάλειας θα γίνει κύριο μέλημα. Η διαδικτυακή ασφάλεια περιλαμβάνει την προσοχή σχετικά με τα ψηφιακά ίχνη και τη χρήση ανώνυμων προγραμμάτων περιήγησης. Ίσως ο γενικός πληθυσμός, τουλάχιστον στις πολιτείες που ενεργοποιούν ή επικυρώνουν τις απαγορεύσεις αμβλώσεων, θα καταλάβει ότι τα δεδομένα της Google μπορεί να είναι ενοχοποιητικά   

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS