ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ αποστολή Shenzhou-14 της Κίνας έφτασε στον διαστημικό σταθμό Tiangong

Η αποστολή Shenzhou-14 της Κίνας έφτασε στον διαστημικό σταθμό Tiangong

Η αποστολή Shenzhou-14 της Κίνας, έφτασε με επιτυχία στον διαστημικό σταθμό Tiangong της χώρας την Κυριακή. Όπως αναφέρει το CNN, το τριμελές πλήρωμα του διαστημικού σκάφους έφτασε στη μονάδα πληρώματος Tianhe «Harmony of the Heavens» στις 17:42 τοπική ώρα, μετά την εκτόξευση από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρου Jiuquan στην έρημο Γκόμπι νωρίτερα την ίδια μέρα.

Δείτε επίσης: Κίνα: Στέλνει τους πρώτους αστροναύτες στο νέο της διαστημικό σταθμό

Shenzhou-14

Η άφιξη της αποστολής Shenzhou-14 σηματοδοτεί την έναρξη μιας εξάμηνης παραμονής στο σταθμό για τους αστροναύτες της αποστολής, που θα δουν την Κίνα να προσπαθεί να κάνει σημαντική πρόοδο προς την ολοκλήρωση του σταθμού.

Η χώρα ελπίζει να ολοκληρώσει την κατασκευή του σταθμού μέχρι το τέλος του έτους. Τον επόμενο μήνα, θα λανσάρει την πρώτη από τις δύο εργαστηριακές ενότητες που θα επεκτείνουν τις δυνατότητες της Tiangong, με τη δεύτερη να ακολουθεί τον Οκτώβριο. Οι ενότητες θα επιτρέψουν στους Κινέζους αστροναύτες να διεξάγουν έρευνα μικροβαρύτητας και επιστήμης της ζωής.

Δείτε ακόμα: Η NASA έστειλε το ολόγραμμα ενός γιατρού στο διαστημικό σταθμό ISS

Tiangong

Η Κίνα ολοκλήρωσε τον πρώτο της διαστημικό περίπατο πέρυσι. Τώρα το πλήρωμα του Shenzhou-14, θα πραγματοποιήσει πολλαπλές EVA για να προετοιμάσει τον σταθμό για επέκταση. Μεταξύ των τριών αστροναυτών είναι η Liu Yang, η πρώτη Κινέζα που έφτασε στο διάστημα πριν από σχεδόν μια δεκαετία κατά τη διάρκεια της αποστολής Shenzhou-9 της χώρας.

Μόλις ολοκληρωθεί, ο σταθμός σε σχήμα t θα είναι περίπου το ένα πέμπτο του μεγέθους του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και θα μπορεί να παρέχει μακροπρόθεσμη στέγαση για τρεις αστροναύτες. Η Κίνα διερευνά επίσης τη δυνατότητα να επιτρέψει εμπορικές διαστημικές πτήσεις από και προς τον Tiangong. Προσκάλεσε επίσης διεθνείς διαστημικές υπηρεσίες να επισκεφθούν τον σταθμό.

Δείτε επίσης: Kάψουλα της SpaceX μετέφερε τέσσερις αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η επιτυχημένη εκτόξευση του Shenzhou-14 αποτελεί το επιστέγασμα μίας πολυάσχολης εβδομάδας για τα διαστημικά ταξίδια, με τη NASA να ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά τις δοκιμές του πυραύλου SLS επόμενης γενιάς και την Blue Origin να ολοκληρώνει με επιτυχία την πέμπτη πτήση με πλήρωμα το Σάββατο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS