ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΚίνα: Στέλνει τους πρώτους αστροναύτες στο νέο της διαστημικό σταθμό

Κίνα: Στέλνει τους πρώτους αστροναύτες στο νέο της διαστημικό σταθμό

Η Κίνα εκτόξευσε με επιτυχία ένα διαστημικό σκάφος, που μετέφερε τρεις αστροναύτες στο νέο διαστημικό σταθμό της που είναι ακόμη υπό κατασκευή, σηματοδοτώντας την πρώτη διαστημική πτήση της χώρας σε σχεδόν πέντε χρόνια.

διαστημικό σταθμό Κίνα

Δείτε επίσης: Πόσο επικίνδυνο είναι το ταξίδι του Jeff Bezos στο διάστημα

Οι τρεις άντρες της αποστολής, Nie Haisheng, Liu Boming και Tang Hongbo, που πάνε στη βασική μονάδα του νέου διαστημικού σταθμού της Κίνας, επιβιβάστηκαν σε έναν πύραυλο Long-March 2F, ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 9.22 π.μ. ώρα Πεκίνου, από το Δορυφορικό Κέντρο Εκτόξευσης Jiuquan στη βορειοδυτική επαρχία Gansu της Κίνας.

Το διαστημικό σκάφος Shenzhou-12 θα ελλιμενιστεί με το κύριο τμήμα του διαστημικού σταθμού Tianhe, ή Heavenly Harmony, ο οποίος τοποθετήθηκε σε τροχιά στις 29 Απριλίου.

Η τρέχουσα αποστολή είναι μέρος της τρίτης από τις 11 αποστολές που έχουν προγραμματιστεί συνολικά έως τα τέλη του επόμενου έτους, για την κατασκευή και συντήρηση του Tianhe και την αποστολή μελών του πληρώματος και προμηθειών.

Τους επόμενους τρεις μήνες, το πλήρωμα θα εργαστεί και θα παραμείνει στη ζώνη διαβίωσης του διαστημικού σταθμού, όπου θα βοηθήσει στην κατασκευή του τροχιακού φυλακίου τριών μονάδων 66 τόνων.

Δείτε ακόμα: NASA: Νέες εικόνες από το Γανυμήδη, το μεγαλύτερο φεγγάρι του ηλιακού μας συστήματος

Καθώς η σωματική και ψυχολογική υγεία των ανδρών παρακολουθείται κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα δοκιμάσουν επίσης το σύστημα υποστήριξης ζωής της μονάδας και άλλες τεχνολογίες.

διαστημικό σταθμό Κίνα

Οι άλλες δύο μονάδες του σταθμού πρόκειται να ανοίξουν τον επόμενο χρόνο.

Από τη δεκαετία του 1990, η Κίνα σχεδιάζει να κατασκευάσει τον δικό της μόνιμο διαστημικό σταθμό και δεν είναι μέρος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) με τις ΗΠΑ, καθώς συχνά αντιτίθεται στο μυστικό και στενό στρατιωτικό δεσμό των διαστημικών αποστολών της.

Ο νέος διαστημικός σταθμός υπό κατασκευή θα είναι ο 11ος διαστημικός σταθμός με πλήρωμα που κατασκευάστηκε ποτέ και ο πρώτος μόνιμος σταθμός της Κίνας που φιλοξενεί αστροναύτες μακροπρόθεσμα και αναμένεται να παραμείνει σε τροχιά για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Η κατασκευή του βασίζεται στην εμπειρία που απέκτησε η χώρα από δύο προηγούμενους πειραματικούς διαστημικούς σταθμούς.

Δείτε επίσης: Μυστηριώδη ραδιοσήματα από τα βάθη του διαστήματος εντόπισε η NASA

Προηγουμένως, η Κίνα είχε ξεκινήσει τον πρώτο διαστημικό σταθμό με πλήρωμα το 2011, τον Tiangong-1, αλλά το Σεπτέμβριο του 2016 αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι είχαν χάσει τον έλεγχο μετά την σταδιακή αποσύνθεση της τροχιάς του με τα χρόνια.

Ο διάδοχός του, ο Tiangong-2, τα πήγε καλύτερα, στεγάζοντας δύο αστροναύτες για πάνω από 30 ημέρες και στη συνέχεια επέτρεψαν για να διεξάγουν έρευνα σχετικά με τη διαστημική ακτινοβολία και την έλλειψη βαρύτητας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS