ΑρχικήyoutubeKάψουλα της SpaceX μετέφερε τέσσερις αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Kάψουλα της SpaceX μετέφερε τέσσερις αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μια κάψουλα SpaceX Crew Dragon, μετέφερε τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά πάνω από 200 μίλια από τη Γη. Έτσι ξεκίνησε η εξάμηνη παραμονή των αστροναυτών στον διαστημικό σταθμό.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το project Starlink της SpaceX ξεκινάει τον επόμενο μήνα

Αυτή η αποστολή, που ονομάζεται Crew-3, είναι η τέταρτη αποστολή της συνεργασίας μεταξύ της SpaceX και της NASA, που πραγματοποιεί ταξίδια ρουτίνας στον ISS προκειμένου να διατηρήσει τον διαστημικό σταθμό επαρκώς στελεχωμένο. Αυτό είναι κάτι στο οποίο η NASA ήθελε να έχει περισσότερο έλεγχο από τότε που το πρόγραμμα Space Shuttle αποσύρθηκε το 2011, αφήνοντας τη Ρωσία ως τη μόνη χώρα με τη δυνατότητα να παρέχει μεταφορά στον ISS.

SpaceX

Η αποστολή Crew-3 ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι αστροναύτες επιβιβάστηκαν στην κάψουλα Crew Dragon πάνω σε έναν από τους πύραυλους Falcon 9 ύψους 200 ποδιών της SpaceX, σε μια βάση εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Ο πύραυλος απογειώθηκε λίγο μετά τις 9 μ.μ. ET, θέτοντας την κάψουλα σε τροχιά, προτού το διαστημικό σκάφος αρχίσει να ελίσσεται μόνο του σε τροχιά και να πλησιάζει τον ISS.

Αυτή η αποστολή έρχεται καθώς οι ομάδες SpaceX και NASA αντιμετωπίζουν δύο ζητήματα με το σχεδιασμό της κάψουλας του Crew Dragon. Το πρώτο, ένα ζήτημα που προκάλεσε διαρροή στην τουαλέτα του σκάφους, διορθώθηκε στην κάψουλα Crew-3 πριν από την απογείωση.

Οι αστροναύτες του Crew-2 ανακάλυψαν ότι η τουαλέτα τους, που είχε διαρροή, είχε μολύνει τους τοίχους του διαστημικού σκάφους τους.

Το άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή η NASA και η SpaceX έχει να κάνει με τα αλεξίπτωτα του Crew Dragon. Κατά τη διάρκεια του Crew-2 splashdown τη Δευτέρα, ένα από τα τέσσερα αλεξίπτωτα χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από τα άλλα για να ανοίξει πλήρως.

Δείτε ακόμα: Ηλιακός ανιχνευτής της NASA βομβαρδίζεται από εκρήξεις πλάσματος

Η Kathy Lueders, επικεφαλής της NASA για τις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις, είπε στον δημοσιογράφο ότι αυτό ώθησε τη SpaceX και τη NASA να ρίξουν άλλη μια ματιά στα αλεξίπτωτα του Crew-3 με την ελπίδα να αποφευχθεί ένα παρόμοιο ζήτημα όταν επιστρέψει από τον ISS σε έξι μήνες από τώρα.

Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η Kayla Barron, η οποία έχει μεταπτυχιακό στην πυρηνική μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, επιλέχθηκε ως αστροναύτης της NASA το 2017 και προέρχεται απευθείας από έναν τομέα εργασίας που περιλαμβάνει ακραίες συνθήκες διαβίωσης και μεγάλες περιόδους απομόνωσης: τα υποβρύχια. Η Barron έγινε μία από τις πρώτες γυναίκες που υπηρέτησαν ποτέ σε υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού το 2010.

Ο Raja Chari εντάχθηκε επίσης στο σώμα αστροναυτών της NASA το 2017 ως ένα από τα νεότερα μέλη και αυτό το ταξίδι σηματοδοτεί την πρώτη του πτήση στο διάστημα. Έχει μεταπτυχιακό στην αεροναυπηγική από το MIT και αποφοίτησε από τη Σχολή Πιλότων Ναυτικών Δοκιμών των ΗΠΑ, η οποία έχει μακρά ιστορία παροχής αγωγών στο σώμα αστροναυτών.

Επίσης ο Γερμανός Matthias Maurer της ESA, θα έχει επίσης την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα διαστημικό ταξίδι και να ενεργοποιήσει έναν νέο ρομποτικό βραχίονα, ο οποίος μεταφέρθηκε πρόσφατα στον διαστημικό σταθμό με ένα ρωσικό διαστημόπλοιο.

Δείτε επίσης: NASA: Δείχνει τις πρώτες εικόνες της Γης από το δορυφόρο Landsat 9

Ο πιλότος της αποστολής, Tom Marshburn της NASA, είναι ο μοναδικός βετεράνος αστροναύτης μεταξύ του πληρώματος. Έχει ένα υπόβαθρο στη φυσική, είναι κάτοχος διδακτορικού στην ιατρική και εντάχθηκε για πρώτη φορά στη NASA στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο διαστημικός σταθμός ISS φιλοξενεί εδώ και δύο δεκαετίες αστροναύτες από όλο τον κόσμο για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας.

Ο διαστημικός σταθμός δεν μοιάζει με κανένα εργαστήριο στον κόσμο. Το περιβάλλον μικροβαρύτητας, τα φυσικά και βιολογικά φαινόμενα δεν επηρεάζονται από την έλξη της Γης. Έτσι, κάνοντας ένα πείραμα στον σταθμό που έχει γίνει και στο έδαφος μπορεί να δώσει στους επιστήμονες μια καλύτερη θεμελιώδη κατανόηση του πώς λειτουργεί κάτι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS