Αρχικήinet8 αυτοκτονίες λόγω πτώσης του crypto Luna - Τι αληθεύει;

8 αυτοκτονίες λόγω πτώσης του crypto Luna – Τι αληθεύει;

Οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα δεν περίμεναν ποτέ ότι θα συζητούσαν εάν το TerraUSD (UST) ή το crypto Luna θα έφτανε το 1 $ πρώτα. Καθώς το οικοσύστημα Terra διαλύθηκε την Τετάρτη, αυτό το θέμα έγινε η κύρια συζήτηση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Καθώς το Bitcoin άρχισε να αισθάνεται την αναταραχή των αλλαγών στην οικονομία, πολλά σημαντικά νομίσματα κατέρρευσαν. Παρατηρήθηκε ένα μεγάλο κραχ μεταξύ άλλων για τους κατόχους του crypto Luna και η τιμή διαπραγμάτευσης τους μειώθηκε σχεδόν 99% μέσα σε μια νύχτα.

Η τιμή του crypto Luna μειώθηκε από 54,36 $ νωρίς τη Δευτέρα σε 3,71 $ αυτήν την στιγμή. Περιττό να πούμε ότι πολλά χρήματα χάθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το crypto Luna έχει αξία αυτήν τη στιγμή μόλις 7,34 $ αν το αγοράσατε πριν από έξι μήνες για 100 $. Πράγματι, αν αγοράσατε crypto Luna αξίας 100$ πριν από 24 ώρες, αυτή τη στιγμή αξίζει μόνο 12,67 $.

Δείτε επίσης: Λευκός Οίκος: Προετοιμαστείτε για cryptography-cracking κβαντικούς υπολογιστές

Ο συνιδρυτής της Terraform Labs, ο Do Kwon, έγραψε στο Twitter για να περιγράψει το σχέδιο διάσωσης του, καθώς το αλγοριθμικό σταθερό νόμισμα UST έχασε την αξία του σε δολάριο, βυθιζόμενο στο χαμηλό επίπεδο περίπου των 0,30 $. Σύμφωνα με το CoinMarketCap, η αξία του συγγενικού crypto Luna, το οποίο ήταν προηγουμένως ένα κορυφαίο έργο crypto με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, υποχώρησε σχεδόν 98 τοις εκατό στα 0,84 δολάρια. Στις αρχές Απριλίου, το crypto Luna διαπραγματευόταν για περισσότερα από 120 δολάρια.

Αλλά το crypto Luna δεν είναι το μόνο που πέρασε δύσκολα αυτή την εβδομάδα. Το Bitcoin έπεσε 5% τις τελευταίες 24 ώρες, το Ethereum σημείωσε πτώση 4,3 τοις εκατό και το BNB έπεσε 7,7%. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα καθώς κινείστε προς τα κάτω στη λίστα με τα σημαντικά νομίσματα, με το XRP (Ripple) να πέφτει 5,8%, το Solana να υποχωρεί 12% και το Cardano να υποχωρεί κατά 11,6%. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια μέρα.

8 Επιβεβαιωμένες αυτοκτονίες λόγω πτώσης του crypto Luna - Τι αληθεύει;
8 Επιβεβαιωμένες αυτοκτονίες λόγω πτώσης του crypto Luna – Τι αληθεύει;

Εν μέσω της αναταραχής, οι ειδικοί της Cointelegraph, ο Sam Bourgi, ο Jordan Finneseth, ο Marcel Pechman και ο Benton Yuan φιλοξένησαν μια έκδοση του «The Market Report», που συνήθως προβάλλεται κάθε Τρίτη, για να μιλήσουν για το τι συνέβη.

Πριν συζητήσει πώς το UST έχασε την αξία του, ο Bourgi περιέγραψε τη θεωρητική βάση των αλγοριθμικών σταθερών νομισμάτων και γιατί είναι εγγενώς επικίνδυνα. Θυμάστε πόσο ενθουσιασμένοι ήταν όλοι όταν το Luna Foundation Guard αγόρασε το Bitcoin (BTC); Σύμφωνα με τον Bourgi, αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προειδοποιητικά σημάδια.

Άρα τι ακριβώς συμβαίνει; Τα stablecoins, για παράδειγμα, φαίνεται να καταρρέουν. Το TerraUSD, το σταθερό νόμισμα της Terra, έπεσε στα 0,69 δολάρια αργά την Τρίτη πριν ανακάμψει οριακά όταν το Terra Foundation πούλησε μεγάλη ποσότητα bitcoin. Στη συνέχεια, έπεσε στο χαμηλό των 0,31 $ νωρίς σήμερα το πρωί, πριν ανακάμψει στα 0,44 $. Τα Stablecoins έχουν σχεδιαστεί για να δεσμεύουν την αξία σε ένα συγκεκριμένο νόμισμα, συνήθως το δολάριο των ΗΠΑ, αλλά η σταθερότητα είναι κάτι φανταστικό επειδή τα αποθέματα για αυτά τα stablecoins είναι σχεδόν πάντα μη αμερικανικά νομίσματα.

Κατά την εμφάνισή της ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας την Τρίτη, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen αναφέρθηκε και στο TerraUSD, ένα stablecoin που παράγεται στη Νότια Κορέα, καθώς και στην αστάθεια των stablecoin.

Ποια είναι η αλήθεια;

Έρευνα από ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης διαπίστωσε ότι ο viral ισχυρισμός για τις 8 επιβεβαιωμένες αυτοκτονίες λόγω συντριβής του crypto Luna είναι ψευδής. Καμία από αυτές τις αυτοκτονίες δεν συσχετίστηκε με το crypto Luna και δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν τη σύνδεσή του, κάνοντας αυτή την ιστορία να έχει γεννηθεί από φήμες και όχι από την αλήθεια.

Η ψευδής είδηση ​​για το crypto Luna που συνετρίβη και προκάλεσε αυτοκτονίες είναι εντελώς εξωπραγματική. Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια – παρόλο που ορισμένοι πιστεύουν το αντίθετο!

Η είδηση ​​των 8 επιβεβαιωμένων αυτοκτονιών λόγω συντριβής του crypto Luna έγινε viral στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η ιστορία άρχισε να εμφανίζεται σε μέσα ενημέρωσης που εδρεύουν στο Πακιστάν και στη συνέχεια έφτασε στα μεγάλα μέσα όπως το Twitter, που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση – αν και πολλοί έχουν επικαλεστεί αυτούς τους λογαριασμούς για αναφορά ψεύτικων πληροφοριών καθώς δεν μπόρεσαν ποτέ να επιβεβαιώσουν ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε!

8 Επιβεβαιωμένες αυτοκτονίες λόγω πτώσης του crypto Luna - Τι αληθεύει;
8 Επιβεβαιωμένες αυτοκτονίες λόγω πτώσης του crypto Luna – Τι αληθεύει;

Τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο ειδοποιήθηκαν για αυτήν την αμφιλεγόμενη ιστορία όταν ένας χρήστης του Twitter που διεκδικούσε την ιδιοκτησία του crypto Luna δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπο, κατά την οποία οκτώ άνθρωποι αυτοκτόνησαν λόγω της πρόσφατης πτώσης της αξίας του crypto Luna. Η πρώτη πηγή για αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς ήταν ένας Πακιστανός χρήστης, ο @republicdotpk με περισσότερους από 10 χιλιάδες ακόλουθους!

Ο Finneseth εξήγησε πώς τα κραχ της αγοράς επηρεάζουν την ψυχολογία της αγοράς και γιατί οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν μεγαλύτερη ταλαιπωρία τους επόμενους μήνες. Εν τω μεταξύ, ο Yuan τόνισε ορισμένες πιθανές εικασίες σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να ενορχήστρωσε τη φήμη για το BTC που πυροδότησε φόβο σε όλο το οικοσύστημα της Terra.

Εν μέσω αναταραχής στην αγορά, τα στελέχη του Celsius Network διαψεύδουν τις φήμες για μεγάλες απώλειες.

Ο Pechman τοποθέτησε την πτώση του crypto Luna στο πλαίσιο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin παραμένουν οι μεγαλύτερες επενδύσεις.

Δείτε επίσης: Φίλιππος Λιακουνάκος: Συνελήφθη για απάτη με bitcoin – ελεύθερος με εγγύηση

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγοράσετε crypto Luna. Στην πραγματικότητα, αν θέλετε να βγείτε από το 2022 με κάποια χρήματα στην τσέπη σας, δεν πρέπει να τα δώσετε στο bitcoin. Σύμφωνα με το Yahoo Finance, τουλάχιστον το 40% των επενδυτών bitcoin είναι αυτή τη στιγμή στο κόκκινο. Και δεν φαίνεται να βελτιώνεται σύντομα.

Οι υποστηρικτές του Bitcoin ξεκίνησαν το 2022 διαφημίζοντας το κρυπτονόμισμα ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Εάν κρατάτε USD τους τελευταίους έξι μήνες, τα χρήματά σας έχουν χάσει περίπου το 7% της αξίας τους λόγω του πληθωρισμού. Ωστόσο, εάν διαθέτετε bitcoin, το νόμισμα σας έχει πέσει κατά 52% και συνεχίζει να μειώνεται. Τουλάχιστον, μπορείτε να ανταλλάξετε τα USD για είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Πηγή: www.geeksultd.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS