Πέμπτη, 9 Απριλίου, 11:31
Αρχική inet Η Xiaomi κατακτά την κορυφή με μερίδιο αγοράς παγκοσμίως 21,5%

Η Xiaomi κατακτά την κορυφή με μερίδιο αγοράς παγκοσμίως 21,5%

XiaomiΜε την επιτυχία του Mi Band 3 στην Ινδία και σε άλλες αγορές πέραν της Κίνας, η Xiaomi κατέκτησε την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 21,5% σε παγκόσμιο επίπεδο, για το τρίτο τρίμηνο, ενώ η Apple κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 13,1%, σύμφωνα με το International Data Corporation (IDC).

Οι παγκόσμιες κυκλοφορίες συσκευών wearable έφτασαν τις 32 εκατομμύρια μονάδες το τρίτο τρίμηνο του 2018 – αύξηση κατά 21,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το “Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker” της IDC.

Παρόλο που η Κίνα αντιπροσωπεύει κατά κανόνα πάνω από το 80 τοις εκατό της αποστολής προϊόντων  της Xiaomi, το μερίδιο αυτό μειώθηκε στο 61%, καθώς η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την παρουσία της και σε άλλες αγορές όπως η Ινδία, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική.

Η Xiaomi εξήγαγε 6,9 εκατομμύρια wearables, σε σύγκριση με 4,2 εκατομμύρια της Apple. Η Fitbit κατέλαβε την τρίτη θέση, με 3.5 εκατομμύρια εξαγωγές.

Πολλά από τα νέα βασικά wearables περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως ειδοποιήσεις ή απλές ενσωματώσεις εφαρμογών.

“Αυτό βοήθησε να ικανοποιηθεί η ζήτηση των καταναλωτών για πιο ικανές συσκευές, διατηρώντας παράλληλα και τις μέσες τιμές πώλησης σε μια αγορά που αντιμετωπίζει πολλές πίεσης από πωλητές χαμηλού κόστους και φθίνουσα τιμολόγηση των smartwatch”, δήλωσε ο Jitesh Ubrani, Senior Research Analyst της IDC Mobile Tracker.

- Advertisement -

Νέα προϊόντα από τις Fitbit, Garmin και Huawei βοήθησαν την βασική κατηγορία των wearables να επιστρέψουν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, δήλωσε η IDC.

Ένας άλλος παράγοντας που οδήγησε σε αυτή την ανάπτυξη ήταν η αυξανόμενη ζήτηση σε αγορές όπως η Ασία (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας), η οποία αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ όλων των εξαγωγών και αυξήθηκε κατά 21,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η αύξηση αυτή φαίνεται να οφείλεται και στο γεγονός ότι τα Wearables εμβάθυναν περισσότερο στον τομέα της υγείας.

Η Apple κατάφερε να ξεκινήσει το Series 4 Watch, το πρώτο της smartwatch που εγκρίθηκε για ιατρική χρήση, προς το τέλος της χρονιάς.

Ο νέος σχεδιασμός και τα μεγέθη μαζί με την τελευταία έκδοση του Watch OS ήταν ευπρόσδεκτες αλλαγές.

Η Huawei βρέθηκε ακριβώς μπροστά από τη Samsung στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, δίνοντας έμφαση στην νεώτερη της σειρά “TalkBand B5” των wristbands της.

Η Samsung μείωσε κάπως την απόστασή της από τη Huawei, κερδίζοντας την πέμπτη θέση για το τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρεία ξεκίνησε την επόμενη γενιά smartwatch της, το Galaxy Watch, που είναι η πρώτη φορά που μια wearable συσκευή της εταιρείας απομακρύνθηκε από το παραδοσιακό μενού του “Gear” στο sub-brand “Galaxy”, δήλωσε η IDC.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

XHelper malware: επανεγκαθίσταται μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Το κακόβουλο λογισμικό XHelper, το οποίο επηρεάζει συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android, ανακαλύφθηκε για πρώτη...

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...