ΑρχικήsecurityPlatform Policy section 4.1: Το Facebook φέρνει σημαντικές αλλαγές για τους προγραμματιστές

Platform Policy section 4.1: Το Facebook φέρνει σημαντικές αλλαγές για τους προγραμματιστές

Το Facebook δίνει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν χαρακτηριστικά πάνω σε δική του πλατφόρμα. Ουσιαστικά, ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το Platform Policy section 4.1, το οποίο ορίζει να «Προσθέσετε κάτι μοναδικό στην κοινότητα. Μην αναπαράγετε τις βασικές λειτουργίες που παρέχει το Facebook ήδη.»

Αυτή η πολιτική μοιάζει αρκετά ανόητη, δεδομένου του πόσες φορές το Facebook έχει αντιγράψει τη βασική λειτουργικότητα των άλλων όπως π.χ. του Snapchat και του Twitter. Αντιθέτως, παλαιότερα είχε κατηγορήσει ανταγωνιστές που είχαν χρησιμοποιήσει την λειτουργικότητα του Find Friends ή άλλα χαρακτηριστικά που είχαν γίνει viral μέσω του Facebook. Μάλιστα, εφαρμογές όπως το Vine, το Voxer, το MessageMe, το Phhhoto και άλλα έχουν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα του Facebook επειδή αποτελούσαν αντιγραφή των δικών του εφαρμογών. Το Find Friends είναι ένα ζωτικής σημασίας API που επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να βρίσκουν τους φίλους τους σε άλλες εφαρμογές.

Platform Policy

Το θετικό την υπόθεσης θα είναι ότι όποιος αναζητά τρόπους να καταχραστεί το Facebook θα απορρίπτεται. Δημιουργείται έτσι μια πιο δίκαιη και ανοιχτή πλατφόρμα όπου οι προγραμματιστές μπορούν να οικοδομήσουν νέες, φρέσκες ιδέες, γεγονός που θα αναζωογονήσει το οικοσύστημα του προγραμματιστή.

Ο περιορισμός αυτός αποτελεί μια από τις αλλαγές που πραγματοποίησε το Facebook μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica. Από τον Απρίλιο ήδη η πλατφόρμα είχε κλειδώσει για λόγους ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Η αλλαγή πολιτικής θα εφαρμοστεί αναδρομικά. Οι παλιές εφαρμογές που έχουν χάσει την λειτουργικότητα του Find Friends ή άλλες λειτουργίες θα μπορούν να υποβληθούν για έλεγχο και, μόλις εγκριθούν, θα ανακτήσουν την πρόσβαση τους.

Φυσικά, οι λίστες φίλων ακόμα δεν μπορούν να γίνουν export με διαλειτουργικό τρόπο. Τουλάχιστον, οι προγραμματιστές δεν θα κινδυνεύουν πλέον να χάσουν την πρόσβαση στο Find Friends Facebook API.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS