ΑρχικήsecurityΗ Google λανσάρει τον Chrome 71 με φίλτρο καταχρηστικών διαφημίσεων

Η Google λανσάρει τον Chrome 71 με φίλτρο καταχρηστικών διαφημίσεων

O Google Chrome 71 είναι πλέον διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες Windows, Mac και Linux. Εάν δεν το έχετε λάβει ακόμα ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome στον υπολογιστή σας> Κάντε κλικ στο “μενού τριών κουκίδων” στην επάνω δεξιά γωνία> Βοήθεια> Σχετικά με το Google Chrome.

google-chrome-71

Ο περιηγητής σας θα ελέγξει αυτόματα για νέες ενημερώσεις και θα τις εγκαταστήσει. Όπως υποσχέθηκε, ο Google Chrome 71 φέρνει πληθώρα χαρακτηριστικών ασφαλείας στο προσκήνιο.

Ξεκινώντας με την απαγόρευση των παραπλανητικών ιστότοπων και διαφημίσεων, ο Chrome 71 θα αποκλείσει όλες τις καταχρηστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο. Αυτές οι “καταχρηστικές διαφημίσεις” περιλαμβάνουν ψεύτικα μηνύματα, παραπλανητική συμπεριφορά ιστότοπου, phishing, αυτόματη ανακατεύθυνση, διαφημίσεις με ελλειπή ή παραπλανητική επωνυμία και πολλά άλλα.

Μετά την αναφορά του περιεχομένου για κατάχρηση, οι παραβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους 30 ημέρες για να αφαιρέσουν κακόβουλο περιεχόμενο από τον ιστότοπο τους. Εκτός από αυτό, η Google θα εμφανίσει τώρα μια προειδοποίηση για ιστοσελίδες που παρουσιάζουν παραπλανητικές φόρμες συνδρομής κινητής τηλεφωνίας. Τέτοιες ιστοσελίδες ζητούν τον αριθμό σας για να προχωρήσετε. Αφού το κάνετε, σας χρεώνουν αμέσως με συνδρομή κινητής τηλεφωνίας χωρίς τη συγκατάθεση σας.

Πολλοί ιστότοποι εκτελούν αυτόματα μια μορφή συνθετικής ομιλίας. Παλιότερα, πολλοί προγραμματιστές έκαναν κατάχρηση του API Speech Synthesis με στόχο την εξαπάτηση χρηστών. Με τον Google Chrome 71, οι προγραμματιστές θα πρέπει να συμπεριλάβουν την αλληλεπίδραση των χρηστών για να προσθέσουν αυτό το API προσβασιμότητας.

Η Google έχει επίσης επιδιορθώσει τουλάχιστον 43 προβλήματα ασφαλείας στον Chrome 71 και μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρη τη λίστα αλλαγών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS