Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Η Microsoft ανακοινώνει live υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής

MicrosoftΗ Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι φέρνει τη δυνατότητα live υποτίτλων σε δύο από τα μεγαλύτερα προϊόντα της, το PowerPoint και το Skype. Κανονισμένη να συμπέσει με τη Διεθνή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία των ΗΠΑ, η κίνηση θα διευκολύνει τις επικοινωνίες μεταξύ χρηστών με προβλήματα ακοής ή που μιλούν διαφορετικές γλώσσες.

Η δυνατότητα προσφέρει απλούς και σε πραγματικό χρόνο υπότιτλους, ενώ εσείς μιλάτε.

Φυσικά, η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρία που εργάζεται ή προσφέρει χαρακτηριστικά προσβασιμότητας για τους καταναλωτές της.

Το iOS της Apple επιτρέπει σε μεμονωμένους χρήστες να ρυθμίζουν playback και υπότιτλους, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα ακρόασης ενός περιεχομένου για όσους έχουν προβλήματα όρασης. Υπάρχει επίσης μια καθοδηγούμενη λειτουργία ελέγχου που επιτρέπει στους γονείς ή τους φροντιστές να εξασφαλίζουν ότι άτομα με αυτισμό ή προβλήματα απόσπασης προσοχής παραμένουν προσηλωμένα στην εργασία που εκτελούν απενεργοποιώντας το κουμπί Home, καθώς και τμήματα της οθόνης για να περιορίσουν άλλα σημεία πρόσβασης.

Η ομάδα προσβασιμότητας της Microsoft διευθύνεται από την Jenny Lay-Flurrie, επικεφαλής της υπηρεσίας προσβασιμότητας της εταιρείας και κάποια που κατανοεί πόσο σημαντικά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά για ορισμένους χρήστες. Ως άτομο που ήταν σχεδόν κωφό ολόκληρη τη ζωή της, η Lay-Flurrie έχει επίσης τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τη δυνατότητα υποτίτλων, που έρχονται στο PowerPoint και το Skype.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Και δυστυχώς, η χρήση ενός υπολογιστή ή ενός smartphone δεν είναι εύκολη για πολλούς από αυτούς.

Με την προσθήκη υποτίτλων σε πραγματικό χρόνο, η Microsoft θα είναι σε θέση να ανοίξει το PowerPoint και το Skype και σε άτομα με προβλήματα ακοής.

Εκτός των ατόμων με προβλήματα ακοής, η λειτουργία υποτίτλων θα ωφελήσει επίσης όσους εργάζονται με άτομα που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, χάρη στις μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο.

Αλλά υπάρχουν εκατομμύρια άλλων χρηστών στον κόσμο που έχουν αναπηρίες που δεν σχετίζονται με την ακοή τους. Γι ‘αυτό, όπως δηλώνει η Lay-Flurrie, η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται για πρόσθετες δυνατότητες που θα επιτρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους χωρίς πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη Lay-Flurrie, η Microsoft φροντίζει να εντάσσει χαρακτηριστικά προσβασιμότητας όποτε δημιουργεί ένα νέο προϊόν. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως ρυθμίσεις υψηλής αντίθεσης και μεγεθυντικό φακό για άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και το πρόσφατο Xbox Accessibility Controller της εταιρείας, για να μην αναφέρουμε ότι δουλεύει πάνω σε τεχνολογίες προσβασιμότητας και κινητικότητας ALS.

Η Microsoft λέει ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις νέες λειτουργίες υποτίτλων και μετάφρασης για το PowerPoint, το οποίο θα υποστηρίζει 12 προφορικές γλώσσες και περισσότερες από 60 γλώσσες με δυνατότητα υποτίτλων κατά την εκκίνηση. Από την άλλη, το Skype θα υποστηρίζει μετάφραση για 20 γλώσσες.

Οι ενημερώσεις για τις υπηρεσίες θα κυκλοφορήσουν για το PowerPoint στις αρχές του 2019, ενώ η δυνατότητα μετάφρασης για το Skype είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *