ΑρχικήsecurityΗ Google καταργεί 2 δημοφιλείς εφαρμογές Android για απάτη με διαφημίσεις

Η Google καταργεί 2 δημοφιλείς εφαρμογές Android για απάτη με διαφημίσεις

εφαρμογέςΗ Google ανέλαβε επιτέλους δράση, αφού οκτώ εφαρμογές των Cheetah Mobile και Kika Tech υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε μια απάτη με διαφημίσεις την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία αφαίρεσε το CM File manager και τις εφαρμογές πληκτρολογίου Kika μετά από εσωτερική έρευνα.

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι αυτές οι δύο εφαρμογές περιείχαν κώδικα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση διαφημιστικής απάτης μέσω διαφόρων τεχνικών. “Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς αυτούς και οι πολιτικές των προγραμματιστών του Google Play απαγορεύουν την παραπλανητική και κακόβουλη συμπεριφορά στην πλατφόρμα μας. Εάν μια εφαρμογή παραβιάζει τις πολιτικές μας, αναλαμβάνουμε δράση”, ανέφερε σε δήλωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία AppBrain, η εφαρμογή CM File Manager έχει περισσότερες από 50 εκατομμύρια λήψεις και το Kika keyboard έχει πάνω από 100 εκατομμύρια λήψεις.

Την περασμένη εβδομάδα η Cheetah Mobile δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία προσπάθησε να μεταβιβάσει την ευθύνη σε SDK τρίτων.

Η εταιρεία δήλωσε ακόμη ότι είναι έτοιμη να αναλάβει νομική δράση κατά του ερευνητικού οργανισμού Kochava, που αποκάλυψε τη δόλια συμπεριφορά στις εφαρμογές CM. Μια μέρα αργότερα, σε άλλο δελτίο τύπου, είπε ότι οι μέθοδοι του Kochava είναι αναξιόπιστες, καθώς έκαναν διάφορα βασικά λάθη.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η Cheetah Mobile εν γνώσει της ενεπλάκη στην απάτη. Ενώ η εταιρεία ρίχνει το φταίξιμο για το σκάνδαλο ολοκληρωτικά σε ένα SDK τρίτου μέρους, θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για ότι συνέβη και θα έπρεπε να έχει εξετάσει αυτές τις υπηρεσίες πριν τις εντάξει στις εφαρμογές της.

Η Kika Tech αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι δεν βρέθηκε καμία απόδειξη απάτης στις εφαρμογές της.

Αυτές οι εταιρείες μπορούν να απευθυνθούν στην Google ώστε να επαναφέρει αυτές τις εφαρμογές στο Play Store, αλλά σίγουρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ενέργειες για να αποφύγουν μελλοντικές απάτες. Θα πρέπει επίσης να εργαστούν σκληρά για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS