ΑρχικήinetΚίνα: Η Apple περιορίζει την επιλογή «Everyone» του AirDrop σε 10 λεπτά

Κίνα: Η Apple περιορίζει την επιλογή «Everyone» του AirDrop σε 10 λεπτά

Η νέα ενημερωμένη έκδοση iOS 16.1.1 για τους Κινέζους χρήστες δημιουργεί αντιδράσεις. Σύμφωνα με διαδικτυακές αναφορές, η Apple περιορίζει το χρονικό διάστημα που ένας χρήστης μπορεί να λάβει αρχεία μέσω του AirDrop από την επιλογή “Everyone” σε 10 λεπτά. Αυτός ο περιορισμός ισχύει για τα iPhones που αγοράζονται στην ηπειρωτική Κίνα. Ωστόσο, η Apple δηλώνει ότι απλώς προσπαθεί να βελτιώσει την εμπειρία του AirDrop με την αυτόματη επαναφορά της ρύθμισης λήψης πίσω στο “Contacts Only” μετά από 10 λεπτά – αυτό θα βοηθήσει στη μείωση τυχόν ανεπιθύμητων περιστατικών κοινής χρήσης αρχείων.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί νέο firmware για τα AirPods Pro 2

AirDrop
Κίνα: Η Apple περιορίζει την επιλογή «Everyone» του AirDrop σε 10 λεπτά

Ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η λειτουργία θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμη νωρίτερα, άλλοι την θεωρούν ως απάντηση της Apple στα πρόσφατα γεγονότα στην Κίνα. Το επόμενο έτος, η Apple σχεδιάζει να διαθέσει αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για το AirDrop είναι “Contacts Only”. Ένας χρήστης πρέπει να αλλάξει χειροκίνητα τη ρύθμιση για να λαμβάνει αρχεία από “Everyone.”

Το Airdrop, μια λειτουργία διαμοιρασμού αρχείων που χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth Low Energy και τεχνολογία peer-to-peer Wi-Fi, είναι μία από τις λίγες εναπομείνασες μη λογοκριμένες μεθόδους επικοινωνίας στην Κίνα. Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η ανώτατη ηγεσία της χώρας βρισκόταν σε διαδικασία ανασχηματισμού, οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν το Airdrop για να μοιραστούν πολιτικά ευαίσθητο περιεχόμενο με άλλους.

Δείτε επίσης: Apple: Κυκλοφόρησε το iOS 16.1.1 με νέες ενημερώσεις ασφαλείας

Παρόλο που εταιρείες όπως η Huawei και η Oppo κερδίζουν έδαφος, η Apple εξακολουθεί να είναι η κορυφαία επιλογή για πολλούς στην Κίνα, ιδίως για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με την έρευνα της Counterpoint, τα iPhone αποτέλεσαν το 13% των αποστολών κινητών τηλεφώνων στην Κίνα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Πρόκειται για μείωση από το 18% και το 22% το πρώτο και το τέταρτο τρίμηνο αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση υλικολογισμικού για το AirTag

Η Apple συνηθίζει να προσαρμόζει τα προϊόντα της ώστε να ταιριάζουν στους τοπικούς κανονισμούς. Για παράδειγμα, στις χώρες της ΕΕ, η εταιρεία έχει σταματήσει τους χρήστες από το να υπερβαίνουν το επίπεδο έντασης ήχου της ΕΕ λόγω των προτύπων προστασίας της ακοής. Στην Κίνα, όταν πρόκειται για πράγματα όπως τα παιχνίδια και τα podcast (τα οποία παρακολουθούνται σε μεγάλο βαθμό από τις τοπικές αρχές), η Apple τηρεί ακόμη πιο αυστηρή στάση σε υπηρεσίες που σχετίζονται με το περιεχόμενο.

Για όσους δεν γνωρίζουν: Το Airdrop είναι μια λειτουργία στις συσκευές Apple που σας επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία ασύρματα με άλλες συσκευές Apple. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να μοιράζεστε φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και άλλα. Για να χρησιμοποιήσετε το Airdrop, και οι δύο συσκευές πρέπει να είναι ενεργοποιημένες και να βρίσκονται εντός εμβέλειας η μία από την άλλη.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS