ΑρχικήinetΠάτε στο λούνα παρκ; Το iPhone 14 σας μπορεί να καλέσει την...

Πάτε στο λούνα παρκ; Το iPhone 14 σας μπορεί να καλέσει την αστυνομία!

Αρκετοί άνθρωποι ανέφεραν τις τελευταίες μέρες, ότι αφού κατέβηκαν από ένα τρενάκι roller coaster στο λούνα παρκ, ανακαλύψαν έκπληκτοι ότι το νέο τους iPhone 14 είχε καλέσει το 911. Όπως φαίνεται, οι συσκευές μπέρδεψαν τις βόλτες με το τρενάκι, με ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και νόμιζαν ότι οι χρήστες τους χρειάζονταν βοήθεια. Αυτό οφείλεται στην τεχνολογία Crash Detection, μια δυνατότητα που προστέθηκε στις τελευταίες συσκευές της Apple.

Δείτε επίσης: Η Apple δεν θα ενισχύσει την παραγωγή του iPhone 14 λόγω πτώσης της ζήτησης

iPhone 14

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως λύση έως ότου η Apple βρει μια καλύτερη λύση.

Εάν βρεθείτε σε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το Crash Detection στο iPhone 14 σας μπορεί να το καταλάβει και μπορεί να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν είστε αναίσθητος.

Αυτό το σύστημα δυνητικά σώζει ζωές, ωστόσο προφανώς μπορεί να μπερδέψει ορισμένες καταστάσεις. Η Joanna Stern της Wall Street Journal αναφέρει ότι οι αστυνομικές αρχές κοντά στο λούνα παρκ Kings Island έχει λάβει μισή ντουζίνα αυτοματοποιημένες κλήσεις έκτακτης ανάγκης από νέα iPhone.

Δείτε ακόμα: Υπέροχες εικόνες του Γαλαξία τραβήχτηκαν με ένα iPhone 14 Pro

Το Crash Detection τροφοδοτεί δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο, το GPS και το μικρόφωνο της συσκευής σε έναν αλγόριθμο της ίδιας της Apple για να προσδιορίσει εάν ο χρήστης του iPhone 14 έχει πάθει κάποιο ατύχημα. Φαίνεται ότι οι βίαιες κινήσεις που κάνει ένα τρενάκι του λούνα παρκ, ίσως μαζί με τις κραυγές των αναβατών του, ξεγελούν το λογισμικό ώστε να νομίζει ότι κάτι τρομερό συμβαίνει.

λούνα παρκ

Εάν κατευθύνεστε προς ένα λούνα παρκ και σκοπεύετε να κάνετε βόλτα με το τρενάκι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως καλέσετε κατά λάθος το 911.

Αρκετά θεματικά πάρκα, έχουν πινακίδες που προτείνουν στους αναβάτες να κλείσουν τα κινητά τους τηλέφωνα ή να τα θέσουν σε λειτουργία πτήσης για να αποτρέψουν την ακούσια κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Δείτε επίσης: YouTubers δοκιμάζουν το Crash Detection του iPhone 14

Μια άλλη επιλογή είναι να απενεργοποιήσετε το Crash Detection. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > SOS έκτακτης ανάγκης και απενεργοποιώντας το Κλήση μετά από σοβαρή συντριβή. Εάν το κάνετε ενώ βρίσκεστε σε λούνα παρκ, ορίστε μια υπενθύμιση για να την ενεργοποιήσετε ξανά αργότερα, καθώς πρόκειται για μια λειτουργία ασφαλείας του iPhone 14 και μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS