ΑρχικήinetElon Musk: Η κινεζική κυβέρνηση δεν θέλει το Starlink στην Κίνα

Elon Musk: Η κινεζική κυβέρνηση δεν θέλει το Starlink στην Κίνα

Ο Elon Musk είπε στους Financial Times ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν θέλει να πουλήσει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink στην Κίνα, ενώ αποδοκίμασε και την παροχή της τεχνολογίας στην Ουκρανία.

Starlink Elon Musk

Ο Musk λέει ότι το Πεκίνο έχει καταστήσει σαφή την αποδοκιμασία του για την πρόσφατη εγκατάσταση του Starlink, του συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών της SpaceX, στην Ουκρανία για να βοηθήσει τον στρατό να παρακάμψει τη ρωσική αποκοπή του διαδικτύου“, ανέφερε η εφημερίδα στην τελευταία στήλη “Lunch with the FT” που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Σε αντίθεση με τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Κίνα αρνήθηκε να χαρακτηρίσει την επίθεση εισβολή.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τελικά προχωρά κανονικά στην εξαγορά του Twitter

Τον Φεβρουάριο, δύο ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Musk επέτρεψε τη χρήση του δορυφορικού Internet Starlink στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη από τις πολλές αποστολές στη χώρα που βοήθησε την Ουκρανία να παραμείνει συνδεδεμένη εν μέσω των επιθέσεων της Ρωσίας.

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας και στρατιωτικοί ηγέτες επαίνεσαν την κίνηση αυτή, με έναν Αμερικανό στρατηγό να λέει ότι το Starlink “κατέστρεψε ολοκληρωτικά την εκστρατεία ενημέρωσης του Πούτιν” και τις προσπάθειες να φιμώσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι.

Starlink Κίνα

Ωστόσο, πρόσφατα, οι Financial Times ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετώπισαν ορισμένες διακοπές λειτουργίας των συσκευών τους Starlink στην πρώτη γραμμή. Ο Roman Sinicyn, που ασχολείται με τη δωρεά συστημάτων Starlink στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, είπε ότι οι διακοπές ήταν αποτέλεσμα της δράσης εκπροσώπων της SpaceX που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία.

Έκτοτε, ο Elon Musk έχει ενεργοποιήσει επίσης το Starlink στο Ιράν εν μέσω των εκτεταμένων διαμαρτυριών για τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini που πέθανε, ενώ κρατούνταν από την αστυνομία.

Δείτε επίσης: Το Starlink Satellite Broadband ενεργό σε όλες τις ηπείρους

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Elon Musk είπε ότι η Κίνα δεν αποδοκίμασε απλά την αποστολή δορυφόρων Starlink στην Ουκρανία, αλλά ζήτησε και διαβεβαιώσεις ότι η SpaceX δεν θα πουλήσει το Starlink στην Κίνα.

Η δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου είναι διαθέσιμη σε περίπου 40 χώρες, αλλά η SpaceX δεν έχει ακόμη πουλήσει το Starlink στην Κίνα. Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η SpaceX δεν έχει σχέδια να υποβάλει αίτηση για άδεια λειτουργίας στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα, καθώς είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Το 2018, ο Elon Musk άνοιξε ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη. Έκτοτε, το εργοστάσιο έχει γίνει ένας από τους κύριους κόμβους εξαγωγών της Tesla. Πέρυσι, οι μισές από τις παγκόσμιες παραδόσεις της Tesla προέρχονταν από την Κίνα.

Δείτε επίσης: Starlink: Η υπηρεσία διαθέσιμη τώρα και στην Ανταρκτική

Ο δισεκατομμυριούχος έχει επαινέσει δημόσια την Κίνα στο παρελθόν.

Ωστόσο, η χώρα έχει δώσει τα τελευταία χρόνια μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη της δικής της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της αεροδιαστημικής. Εγχώριοι γίγαντες τηλεπικοινωνιών, όπως η China Mobile και η Huawei, βοήθησαν την Κίνα να επιτύχει μία από τις υψηλότερες διεισδύσεις του Διαδικτύου 5G στον κόσμο.

Επιπλέον, η Κίνα ολοκλήρωσε το δικό της σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών, το Beidou, το 2020. Το σύστημα ανταγωνίζεται το GPS που ανήκει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS