ΑρχικήinetΤο Snapdragon AR2 υποστηρίζει τη δημιουργία λεπτών AR γυαλιών

Το Snapdragon AR2 υποστηρίζει τη δημιουργία λεπτών AR γυαλιών

Το Snapdragon AR2 Gen 1 της Qualcomm είναι το επόμενο βήμα στην τεχνολογία AR αφού επιτρέπει την δημιουργία συσκευών AR σε μέγεθος γυαλιών.

Στη σημερινή εκδήλωση Snapdragon Summit της Qualcomm, η εταιρεία ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Snapdragon AR2 Gen 1. Αυτός ο επεξεργαστής αποτελείται από τρία τσιπ τα οποία, σύμφωνα με την Qualcomm, θα επιτρέψουν συσκευές AR σε μέγεθος γυαλιών.

Η νέα σχεδίαση, με τα πολλαπλά τσιπ, λέγεται ότι προσφέρει 2,5 φορές καλύτερες επιδόσεις AI από την υπάρχουσα σχεδίαση της εταιρείας που βασίζεται στο XR2, ενώ χρησιμοποιεί τη μισή ισχύ. Θα μπορούσατε να έχετε γυαλιά που είναι ελαφριά και λεπτά, ενώ παράλληλα παραμένουν αρκετά έξυπνα ώστε να ανιχνεύουν αντικείμενα στο δωμάτιο.

Διαβάστε επίσης: Το Snapdragon W5+ της Qualcomm θα βελτιώσει τα ρολόγια Wear OS

Το Snapdragon AR2 υποστηρίζει τη δημιουργία λεπτών AR γυαλιών
Το Snapdragon AR2 υποστηρίζει τη δημιουργία λεπτών AR γυαλιών

Η Qualcomm εξηγεί ότι η κατανομή του υπολογιστικού φορτίου στον σκελετό των γυαλιών είναι ζωτικής σημασίας. Ο πρωταρχικός επεξεργαστής AR με βάση τα 4 nm περιλαμβάνει μια CPU, μια μονάδα επεξεργασίας Tensor AI και μηχανισμούς για χαρακτηριστικά όπως οπτικές αναλύσεις. Μπορούν να υποστηρίζονται ταυτόχρονα έως και εννέα κάμερες τόσο για το σώμα σας όσο και για τον κόσμο γύρω σας. Τα γυαλιά περιέχουν έναν συνεπεξεργαστή που φιλοξενεί έναν επιταχυντή τεχνητής νοημοσύνης για εργασίες όπως η παρακολούθηση των ματιών και όραση του υπολογιστή. Ένα τρίτο τσιπ είναι υπεύθυνο για τη συνδεσιμότητα με δίκτυα και τηλέφωνα. Ένα ενιαίο τσιπ που τα κάνει όλα, οδηγεί σε μεγαλύτερες πλακέτες κυκλωμάτων και περισσότερα καλώδια. Η διάταξη αυτή, όχι μόνο εξισορροπεί καλύτερα το βάρος, αλλά δημιουργεί επίσης μικρότερες πλακέτες με λιγότερα καλώδια.

Δείτε επίσης: Το Snapdragon θα τροφοδοτήσει τα Galaxy flagships παγκοσμίως

Η Qualcomm δηλώνει ότι η δικτύωση είναι εξίσου σημαντική. Το AR2 Gen 1, παρόμοιο με το Snapdragon 8 Gen 2 στα τηλέφωνα, είναι μία από τις λίγες πλατφόρμες που υποστηρίζουν WiFi 7. Αυτό παρέχει αρκετό εύρος ζώνης για τη σύνδεση με handset και με μειωμένη καθυστέρηση (κάτω από 2ms σύμφωνα με την Qualcomm). Η Qualcomm προβλέπει επίσης ότι οι συσκευές AR2 θα χρησιμοποιούν το γρήγορο τσιπ Wi-Fi 7 για να επικοινωνούν με μια κεντρική συσκευή, όπως ένα smartphone ή ένα ασύρματο υπολογιστικό σύστημα. Το τελευταίο θα κάνει την επεξεργασία και την απόδοση των εφαρμογών, ενώ το πρώτο θα χειρίζεται εργασίες που απαιτούν μεγαλύτερη ταχύτητα. Σε συνδυασμό με τη μείωση της καθυστέρησης από τον επεξεργαστή και τον συνεπεξεργαστή, θα πρέπει να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της εμπειρίας χρήστη και να αισθάνεστε πιο ευέλικτες τις αλληλεπιδράσεις.

Το Snapdragon AR2 υποστηρίζει τη δημιουργία λεπτών AR γυαλιών
Το Snapdragon AR2 υποστηρίζει τη δημιουργία λεπτών AR γυαλιών

Η πρόοδος του hardware που βασίζεται στο AR2 Gen 1 βρίσκεται σε διάφορα στάδια σε εταιρείες όπως η Lenovo, η LG, η Nreal, η Oppo και η Xiaomi. Η Microsoft επίσης είχε μια άποψη σχετικά με τις απαιτήσεις για τον επεξεργαστή. Στο μέλλον, μπορεί να χρησιμοποιείτε το AR2 για εικονική συνεργασία στο Mesh καθώς και σε άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft.

Η Qualcomm έχει επίσης προσθέσει νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ήχου. Οι τελευταίες εκδόσεις των S3 Gen 2 Sound και S5 Gen 2 Sound έχουν σχεδιαστεί για να καταστήσουν τον ήχο υψηλής ποιότητας ευρύτερα διαθέσιμο. Αυτό περιλαμβάνει χωρικό ήχο που χρησιμοποιεί εντοπισμό κεφαλής, χαμηλότερη καθυστέρηση για παιχνίδια και μια ενημερωμένη έκδοση του noise cancellation. Παρόλο που δεν θα δείτε πραγματικές εφαρμογές των Snapdragon AR2 Gen 1 μέχρι το 2023, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμα μόνο σε πιο ακριβά ακουστικά σε ένα ευρύτερο κοινό.

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS