ΑρχικήinetΗ Meta τερματίζει την παραγωγή του Portal και των smartwatches

Η Meta τερματίζει την παραγωγή του Portal και των smartwatches

Η Meta εγκαταλείπει τις έξυπνες οθόνες Portal και τα smartwatches, με σκοπό να επικεντρωθεί στα AR glasses.

Η Meta θα σταματήσει κάθε ανάπτυξη στις έξυπνες οθόνες Portal και το smartwatch έργο της, σύμφωνα με το Reuters. Τα στελέχη της εταιρείας φέρεται να είπαν στους υπαλλήλους – αυτούς που έμειναν μετά από μαζικές απολύσεις που οδήγησαν 11.000 ανθρώπους να χάσουν τις δουλειές τους – σε μια σύσκεψη ότι θα τερματιστεί το έργο του Portal. Η Meta πουλούσε το Portal στους καταναλωτές και η συσκευή απολάμβανε άνοδο στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι έπρεπε να μένουν και να εργάζονται από το σπίτι. Ωστόσο, η εταιρεία άλλαξε στρατηγική τον Ιούνιο και αποφάσισε να πουλήσει το Portal σε επιχειρήσεις.

«Απλώς θα χρειαζόταν τόσος χρόνος και χρειαζόταν τόσες πολλές επενδύσεις για να βάλουμε το Portal στο επιχειρηματικό τμήμα, ένιωθα ότι ήταν λάθος τρόπος να επενδύσει κανείς τον χρόνο και τα χρήματά του», είπε ο Bosworth.

Η Meta τερματίζει την παραγωγή του Portal και των smartwatches
Η Meta τερματίζει την παραγωγή του Portal και των smartwatches

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Πρόστιμο για χρήση smartwatch κατά την οδήγηση;

Το Portal δεν αντιπροσώπευε ποτέ μεγάλο μέρος των εσόδων της Meta και ποτέ δεν κατέλαβε σημαντικό ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς έξυπνων οθονών. Κατά τη στιγμή της συγγραφής, μπορείτε ακόμα να αγοράσετε μια συσκευή Portal από τη Meta. Μια σημείωση στην κορυφή του ιστότοπου του Portal της εταιρείας αναφέρει ότι το Meta Portal TV, θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Η Meta δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει κάποιο smartwatch, αν και υπήρχαν αναφορές και διαρροές όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Τώρα, δεν θα το δούμε ποτέ να συμβαίνει, εκτός και αν η Meta αποφασίσει να επανεξετάσει την ανάπτυξή του χρόνια από τώρα. Ο Bosworth είπε ότι η ομάδα smartwatch θα εργαστεί τώρα στα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR glasses) της εταιρείας και ότι το ήμισυ της επένδυσης της Meta στο Reality Labs προορίζεται για τα έργα AR της.

Η Meta τερματίζει την παραγωγή του Portal και των smartwatches
Η Meta τερματίζει την παραγωγή του Portal και των smartwatches

Εκτός από την ανακοίνωση του τερματισμού του Portal, τα στελέχη αποκάλυψαν επίσης ότι το 54% των ατόμων που απολύθηκαν ήταν σε επιχειρηματικές θέσεις, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ρόλους τεχνολογίας. Ομάδες σε ολόκληρο τον οργανισμό επηρεάστηκαν, ενώ ακόμη και υπάλληλοι με υψηλές βαθμολογίες απόδοσης απολύθηκαν. Η Meta συγχωνεύει την ομάδα φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεών της με άλλες ομάδες ανταλλαγής μηνυμάτων, ανακοίνωσαν επίσης τα στελέχη, και σχηματίζει ένα νέο τμήμα για την επίλυση δύσκολων προβλημάτων μηχανικής.

Διαβάστε επίσης: Ο Zuckerberg δεν θα εγκαταλείψει το metaverse και η μετοχή της Meta κατρακυλάει

Σε ένα σημείωμα που ανακοινώνει τις απολύσεις, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg είπε ότι ο συνδυασμός των δικών του κακών αποφάσεων, της μακροοικονομικής ύφεσης και του αυξημένου ανταγωνισμού οδήγησε σε έσοδα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. Είπε ότι η εταιρεία θα μετατοπίσει τους πόρους της σε έναν «μικρότερο αριθμό τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας», που περιλαμβάνει το όραμά του για ένα οικοσύστημα εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται metaverse.

Πηγή: mashable.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS