ΑρχικήUpdatesWindows 11 Snipping Tool: Μπορεί να κάνει εγγραφή της οθόνης!

Windows 11 Snipping Tool: Μπορεί να κάνει εγγραφή της οθόνης!

Η Microsoft ενισχύει το εργαλείο Snipping Tool στο Windows 11 προσθέτοντας μια νέα λειτουργία που κάνει εγγραφή της οθόνης.

Οι Windows Insiders στο κανάλι Dev είναι οι πρώτοι που επωφελούνται από τη νέα λειτουργία καταγραφής οθόνης και σύντομα θα δοθεί πρόσβαση σε περισσότερους από αυτούς τους τυχερούς συμμετέχοντες. Τελικά, η λειτουργία αυτή θα γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες της γενικής χρήσης με την αναβάθμισή τους στα Windows 11. Σας παρουσιάζουμε την ολοκαίνουργια εφαρμογή Snipping Tool, αναβαθμισμένη με μια νέα ισχυρή λειτουργία εγγραφής βίντεο της οθόνης. Η έκδοση 11.2211.35.0 των Windows 11 είναι τώρα διαθέσιμη για λήψη!

Η αναβάθμιση αυτή αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας της Microsoft να κάνει το λειτουργικό της σύστημα πιο φιλικό προς το χρήστη και πιο αποτελεσματικό.

Είστε μέλος του Windows Insider με εγγεγραμμένο υπολογιστή στο κανάλι Dev στην πιο πρόσφατη έκδοση; Αν ναι, η δοκιμή αυτής της πρωτοποριακής νέας λειτουργίας του Snipping Tool είναι πανεύκολη! Δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεστε σε εφαρμογές τρίτων, όπως το Xbox Game Bar ή το OBS Studio– η εγγραφή της οθόνης σας έχει γίνει απίστευτα απλή μέσω των Windows 11.

Windows 11 Snipping Tool: Μπορεί να κάνει εγγραφή της οθόνης!
Windows 11 Snipping Tool: Μπορεί να κάνει εγγραφή της οθόνης!

Το Snipping Tool είναι μία από τις πολλές ευεργετικές εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες με τα Windows 11. Μαζί με το Calculator, το Mail και το Calendar, το Snipping Tool αποδεικνύεται ανεκτίμητο πλεονέκτημα για όποιον χρησιμοποιεί τα Windows 11.

Για να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Snipping Tool από το Microsoft Store, μεταβείτε στη βιβλιοθήκη σας στην ενότητα updates & downloads. Μόλις εκκινήσετε το εργαλείο και επιλέξετε “record”, απλά επιλέξτε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης σας για να ξεκινήσετε την εγγραφή. Μετά την ολοκλήρωση, κάντε προεπισκόπηση του αρχείου πριν από την αποθήκευση ή την κοινή χρήση – όπως ακριβώς θα κάνατε και με ένα κανονικό screenshot!

Δείτε επίσης: KB5020044 Windows 11: Κυκλοφόρησε και φέρνει 25 βελτιώσεις

Δίπλα στο κουμπί Snip, με το αντίστοιχο εικονίδιο κάμερας, υπάρχει μια νέα λειτουργία εγγραφής οθόνης που περιλαμβάνει την εικόνα μιας βιντεοκάμερας.

Πριν από την έναρξη της εγγραφής, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίσουν ένα συγκεκριμένο τμήμα της οθόνης τους στο οποίο θα ήθελαν να εστιάσουν. Μετά την καταγραφή, μπορούν να κάνουν προεπισκόπηση της εγγραφής πριν αποφασίσουν αν αξίζει να την μοιραστούν και να την αποθηκεύσουν.

Windows 11 Snipping Tool: Μπορεί να κάνει εγγραφή της οθόνης!
Windows 11 Snipping Tool: Μπορεί να κάνει εγγραφή της οθόνης!

Ο David Grochocki, ο επικεφαλής διαχειριστής προϊόντων των Windows Inbox Apps, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιες μικρές δυσλειτουργίες σε αυτή τη λειτουργία προεπισκόπησης- μία από αυτές είναι η “μικρή καθυστέρηση από τη στιγμή που πατάτε “Start” μέχρι την έναρξη της εγγραφής”

Επιπλέον, το παράθυρο Snipping Tool δεν μπορεί να κάνει restore όταν ανοίγετε ένα νέο snip μέσα στην εφαρμογή.

Το Snipping Tool, ένα απαραίτητο εργαλείο για τους λάτρεις των Windows, είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός σύντροφος κατά τη δοκιμή των πρωτοποριακών εκδόσεων της Microsoft Windows 11 Dev και Beta channel preview.

Δείτε επίσης: VPN: Ένδειξη κατάστασης έρχεται στο taskbar των Windows 11

Αν ψάχνετε για μια συντόμευση για την εκκίνηση του εργαλείου Snipping Tool, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε Win + Shift + S. Προσφέρει τέσσερις λειτουργίες – ορθογώνια λειτουργία, λειτουργία παραθύρου, λειτουργία πλήρους οθόνης και λειτουργία ελεύθερης μορφής. Πριν από μερικά χρόνια η Microsoft έπαιξε με την ιδέα να αλλάξει το όνομά του από Snipping Tool σε Screen Sketch και στη συνέχεια σε Snip & Sketch, αλλά τελικά έμεινε πιστή στην αρχική του ταυτότητα. Όσον αφορά τις δυνατότητες εγγραφής στα μηχανήματα των Windows 10, η Microsoft δεν έχει ακόμη δηλώσει κανένα νέο σχετικά με αυτό το θέμα.

Πηγή: zdnet.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS