ΑρχικήinetVPN: Ένδειξη κατάστασης έρχεται στο taskbar των Windows 11

VPN: Ένδειξη κατάστασης έρχεται στο taskbar των Windows 11

Τα Windows 11 θα διαθέτουν σύντομα μια ένδειξη στο taskbar για να ειδοποιούν τους χρήστες όταν ο υπολογιστής τους είναι συνδεδεμένος σε ένα VPN. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες που θέλουν να περιηγηθούν ανώνυμα μπορούν να διασφαλίσουν ότι είναι σωστά συνδεδεμένοι.

Δείτε επίσης: Χάκερ πωλεί Fortinet VPN access στο dark web

VPN Windows 11

Τα VPN γίνονται όλο και πιο δημοφιλή καθώς οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν τα δεδομένα και την ιδιωτική τους ζωή στο διαδίκτυο. Ένα VPN, ή Virtual Private Network (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο), είναι ένα εργαλείο που βοηθά να διατηρήσετε τα δεδομένα και τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο ασφαλή. Τα VPN λειτουργούν με τη δρομολόγηση της διαδικτυακής σας κίνησης μέσω μιας κρυπτογραφημένης σήραγγας, η οποία καθιστά δύσκολο για οποιονδήποτε να κατασκοπεύσει τη δραστηριότητά σας ή να κλέψει τα δεδομένα σας. Ένα VPN κρυπτογραφεί την κυκλοφορία σας στο διαδίκτυο πριν φύγει από τη συσκευή σας, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δύσκολο για οποιονδήποτε να κατασκοπεύσει τη δραστηριότητά σας ή να κλέψει τα δεδομένα σας. Όταν η κίνησή σας φτάσει στον διακομιστή VPN, αποκρυπτογραφείται ώστε να μπορεί να δρομολογηθεί στον ιστότοπο ή την υπηρεσία στην οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.

Η σύνδεση σε έναν διακομιστή Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου θα σας παρέχει μια ενδιάμεση διεύθυνση IP, αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP του σπιτιού σας και παρέχοντάς σας ανωνυμία στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε ένα VPN και αυτό αποσυνδεθεί ξαφνικά ενώ βρίσκεστε στη μέση της λήψης ενός αρχείου ή της περιήγησης σε έναν ιστότοπο, μπορεί να συνεχίσετε, χωρίς να γνωρίζετε ότι η διεύθυνση IP της κατοικίας σας είναι πλέον εκτεθειμένη.

Ο χρήστης του Twitter PhantomOcean3 ανακάλυψε ότι η τελευταία έκδοση “Dev” των Windows 11 περιλαμβάνει ένα νέο κρυφό χαρακτηριστικό – ένα μικρό εικονίδιο ασπίδας που εμφανίζεται πάνω από το εικονίδιο του δίσκου συστήματος Δικτύου όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN.

Ένα μειονέκτημα της νέας λειτουργίας είναι ότι λειτουργεί μόνο για VPN που έχουν ρυθμιστεί με τα Windows 11. Ένα άλλο είναι ότι δεν λειτουργεί με συνδέσεις WiFi.

Ο PhantomOcean3 έγραψε στο Twitter σχετικά με τη νέα λειτουργία: “Αυτό *φαίνεται* να λειτουργεί μόνο αν συνδεθείτε σε ένα VPN από τη γρήγορη ρύθμιση ή τη σελίδα Δίκτυο και διαδίκτυο > VPN στις Ρυθμίσεις“.

Δείτε ακόμα: Η Kaspersky θέλει να σταματήσει τη VPN υπηρεσία της στη Ρωσία

Επίσης, η λειτουργία δεν είναι τόσο καλή όταν οι χρήστες προσπαθούν να συνδεθούν σε εμπορικές υπηρεσίες VPN μέσω των εφαρμογών τους.

Αν και πρόκειται για μια μη ανακοινωμένη λειτουργία που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, έχει μεγάλες δυνατότητες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η Microsoft έχει δηλώσει ότι τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στα Windows Insider builds ενδέχεται να μην καταλήξουν σε τελική έκδοση.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα ένδειξη Windows 11 VPN, μπορείτε να εγκαταστήσετε την τρέχουσα έκδοση των Windows 11 συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Windows Insider.

Πρέπει να γίνετε μέλος του καναλιού ‘Dev’ του Windows Insider για να λάβετε αυτό το build.

Για να ενεργοποιήσετε τη νέα Διαχείριση εργασιών στα Windows 11, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα αφού εγκαταστήσετε την τελευταία εσωτερική έκδοση:

  • Κατεβάστε το ViveTool για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κρυφές λειτουργίες προγραμματιστών στα Windows 10 και Windows 11. Μετά τη λήψη, αποσυμπιέστε το αρχείο.
  • Ανοίξτε μια γραμμή αυξημένων εντολών κι, στη συνέχεια, βρείτε και ανοίξτε το φάκελο στον οποίο εξαγάγατε το ViveTool.
  • Τώρα, πληκτρολογήστε κάθε μία από αυτές τις εντολές μία προς μία. Κάποιες από αυτές μπορεί να μην είναι απαραίτητες, αλλά όλες αποτελούν μέρος αυτής της νέας λειτουργίας.

vivetool /enable /id:38113452

Με την εισαγωγή της εντολής, θα λάβετε επιβεβαίωση από το ViveTool ότι έχει οριστεί η διαμόρφωση των χαρακτηριστικών σας.

Δείτε επίσης: Το Google One VPN έρχεται σε υπολογιστές Windows και Mac

Όταν ολοκληρώσετε τις δοκιμές, απενεργοποιήστε την κρυφή λειτουργία εκτελώντας τις εντολές του ViveTool από μια αυξημένη γραμμή εντολών.

vivetool /disable /id:38113452

Όταν ενεργοποιείτε κρυφές λειτουργίες με το ViveTool, είναι προτιμότερο να δοκιμάζετε πρώτα σε μια εικονική μηχανή. Αυτό σας επιτρέπει να επιστρέψετε σε μια προηγούμενη έκδοση αν κάτι πάει στραβά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS