ΑρχικήinetTwitter: Έρευνα για παράνομα υπνοδωμάτια στα γραφεία

Twitter: Έρευνα για παράνομα υπνοδωμάτια στα γραφεία

Αξιωματούχοι του Σαν Φρανσίσκο ερευνούν καταγγελία κατά του Twitter, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία παραβίασε τον κώδικα σχετικά με τα κτίρια, μετατρέποντας μέρος των γραφείων της σε υπνοδωμάτια για τους υπαλλήλους της. Αφορμή για την έρευνα στάθηκε ένα δημοσίευμα του Forbes που περιγράφει λεπτομερώς πώς οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στο γραφείο τη Δευτέρα για να βρουν υπνοδωμάτια στη θέση που ήταν ο χώρος εργασίας τους.

Twitter γραφεία Elon Musk

Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου, τα κρεβάτια είναι πιθανότατα για τους υπαλλήλους που επέλεξαν να παραμείνουν στην εταιρεία, μετά το τελεσίγραφο που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk στους εργαζόμενους: “Δεσμευτείτε στο ‘hardcore Twitter’ αλλιώς θα απολυθείτε“.

Δεν είναι καλή εικόνα“, είπαν. “Είναι ένα ακόμη ανείπωτο σημάδι ασέβειας. Δεν γίνεται συζήτηση. Απλά εμφανίστηκαν τα κρεβάτια“.

Δείτε επίσης: Αναφορά: Η χρέωση για το Twitter Blue στο iOS θα είναι $11/μήνα

Η καταγγελία υποβλήθηκε στην υπηρεσία 311 της πόλης, μέσω Twitter.

Άτομα από το Twitter υπολόγισαν ότι υπάρχουν περίπου τέσσερα έως οκτώ υπνοδωμάτια ανά όροφο που διαθέτουν “στρώματα, μονόχρωμες κουρτίνες και γιγάντιες οθόνες παρουσιάσεων“, ανέφερε το Forbes, καθώς και “μοκέτα σε έντονο πορτοκαλί“.

Το BBC φέρεται να απέκτησε φωτογραφίες από τα παράνομα υπνοδωμάτια στα κεντρικά γραφεία του Twitter. Ένας πρώην υπάλληλος δήλωσε ότι ο Elon Musk κοιμάται συνήθως στο γραφείο από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας στα τέλη Οκτωβρίου. Από τότε, το μισό προσωπικό έχει απολυθεί, ενώ πολλοί άλλοι υπάλληλοι επέλεξαν να φύγουν με δική τους πρωτοβουλία.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο θα επιθεωρήσει την οδό Market St. 1355 για πιθανές παραβιάσεις του κώδικα, αναφέρει η εφημερίδα San Francisco Chronicle.

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κτίριο χρησιμοποιείται όπως προβλέπεται. Υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις οικοδομικού κώδικα για κτίρια κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για βραχυπρόθεσμες διαμονές. Αυτοί οι κώδικες διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους χώρους με ασφάλεια“, δήλωσε ο Patrick Hannan, εκπρόσωπος της υπηρεσίας επιθεώρησης.

Δείτε επίσης: Crypto απάτη στοχεύει νέους followers του Elon Musk στο Twitter

Ο Musk φάνηκε να επιβεβαιώνει την εγκυρότητα της καταγγελίας, στοχοποιώντας τη δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο, London Breed, για τον έλεγχο της εταιρείας του. Σε απάντηση σε ένα tweet σχετικά με την έρευνα, ο Elon Musk ρώτησε την Breed πού βρίσκονται οι προτεραιότητες της πόλης, παραπέμποντας σε μια αναφορά σχετικά με ένα μωρό 10 μηνών που παραλίγο να πεθάνει από υπερβολική δόση φαιντανύλης.

Η ύπαρξη υπνοδωματίων στα γραφεία του Twitter μπορεί να ισχύει αν λάβουμε υπόψη μια φωτογραφία της Esther Crawford, διευθύντριας διαχείρισης προϊόντων στο Twitter, η οποία δημοσιεύτηκε στις αρχές Νοεμβρίου, αφού ανέλαβε ο Musk την εταιρεία. Η φωτογραφία έδειχνε το στέλεχος να κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου της.

Όταν η ομάδα σου πιέζειται όλο το εικοσιτετράωρο για να βγουν προθεσμίες, μερικές φορές κοιμάσαι εκεί που δουλεύεις #SleepWhereYouWork“, έγραψε.

Αφού η ανάρτηση προκάλεσε κάποιες ανησυχητικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Crawford ακολούθησε με μια σειρά από tweets.

Twitter υπνοδωμάτια
Twitter – Elon Musk: Έρευνα για παράνομα υπνοδωμάτια στα γραφεία

Δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν χρόνο και ενέργεια αν θέλουν να φέρουν εις πέρας δύσκολα καθήκοντα. “Είναι ζωτικής σημασίας για μένα να είμαι παρών για τους συναδέλφους μου και να διασφαλίζω ότι η παραγωγικότητά μας δεν παρεμποδίζεται, ιδίως επειδή βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου“.

Δείτε επίσης: Το Twitter τώρα βασίζεται στο AI για τον εντοπισμό ρητορικής μίσους

Μία από τις πηγές του Twitter που μίλησε στο Forbes είπε ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται ήδη μέχρι αργά για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Musk.

Οι άνθρωποι ήδη ξενυχτούν, οπότε είναι λογικό ως ένα βαθμό“, είπε η πηγή.

Απ’ ότι φαίνεται, οι αποφάσεις και οι ενέργειες του Elon Musk σχετικά με το Twitter θα συνεχίσουν να μας απασχολούν για καιρό.

Πηγή: globalnews.ca

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS