ΑρχικήinetΟ Elon Musk στο προσωπικό του Twitter: Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία

Ο Elon Musk στο προσωπικό του Twitter: Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία

Απαιτώντας από τους υπαλλήλους να εργάζονται στο γραφείο “τουλάχιστον” 40 ώρες την εβδομάδα, ο Elon Musk απαγόρευσε στο προσωπικό του Twitter να εργάζεται εξ αποστάσεως, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων

musk twitter

Στο πρώτο email του Musk προς το προσωπικό του Twitter, ο CEO προειδοποίησε τους υπαλλήλους για “δύσκολες στιγμές” και ανακοίνωσε ότι η εργασία εξ αποστάσεως θα επιτρέπεται μόνο εάν έχει εγκριθεί προσωπικά από τον ίδιο τον Musk.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Musk είπε στους υπαλλήλους ότι οι οικονομικές προοπτικές της εταιρείας δεν φαίνονται καλές. Είπε ότι “δεν υπάρχει τρόπος να ωραιοποιήσουμε το μήνυμα”. Οι διαδηλωτές και οι ομάδες ακτιβιστών που πιέζουν τους διαφημιστές να σταματήσουν τις δαπάνες είναι μέρος του προβλήματος, αναφέρει ο Musk.

Δείτε επίσης: Kathy Griffin: Ban από Twitter επειδή υποδύθηκε τον Elon Musk

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Musk θέλει οι συνδρομές να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των εσόδων του Twitter. Αυτή η πρόσφατη κίνηση έρχεται μόλις λίγο καιρό αφότου ανέλαβε το τιμόνι του Twitter. Ωστόσο, τα σχέδιά του να ανοίξει το blue-tick verification (επαλήθευση) σε οποιονδήποτε έχει οδηγήσει σε ανησυχίες σχετικά με την παραπληροφόρηση και την πλαστοπροσωπία στην πλατφόρμα – ειδικά από τη στιγμή που οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν 8 δολάρια το μήνα για την επαλήθευση.

Στις 27 Οκτωβρίου, ο Musk ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων. Το Bloomberg αναφέρει ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter έχει εξαλείψει τις “ημέρες ανάπαυσης” από τα ημερολόγια εργασίας των εργαζομένων.

Πίσω στο 2020, όταν σχεδόν το 70% του προσωπικού δήλωσε ότι ήθελε να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι τουλάχιστον για ένα μέρος του χρόνου, το Twitter ήταν από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που ανακοίνωσαν μια μόνιμη πολιτική “εργασίας από οπουδήποτε”.

Δείτε επίσης: Mastodon: Ραγδαία αύξηση χρηστών λόγω αγοράς του Twitter από Elon Musk

Τον Μάρτιο του 2022, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter Parag Agrawal ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να εργάζονται από το σπίτι ή από άλλη τοποθεσία εκτός γραφείου. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι: “Οι αποφάσεις σχετικά με το πού εργάζεστε, αν αισθάνεστε ασφαλείς όταν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους και σε ποιες εκδηλώσεις θα παρευρίσκεστε, θα πρέπει να είναι δικές σας”.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS