ΑρχικήbusinessRevolut: Το προσωπικό θα μπορεί να εργάζεται από το εξωτερικό για δύο...

Revolut: Το προσωπικό θα μπορεί να εργάζεται από το εξωτερικό για δύο μήνες το χρόνο

Η Revolut, μία από τις πιο πολύτιμες startup επιχειρήσεις της Ευρώπης, θα επιτρέψει σε περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους να εργάζονται από το εξωτερικό για δύο μήνες το χρόνο.

Revolut

Το προσωπικό που «επιθυμεί να εργαστεί εκτός της χώρας απασχόλησής του για προσωπικούς και μη επαγγελματικούς λόγους θα μπορεί να το κάνει για περίοδο έως και 60 ημερολογιακών ημερών μέσα σε 12 μήνες», δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωση της την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την πολιτική μόλις χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν τεθεί για τον COVID-19.

Μάθετε επίσης για την απομακρυσμένη εργασία: Απομακρυσμένη εργασία: Οι περισσότεροι δεν αναφέρουν τεχνικά προβλήματα στην ομάδα IT της εταιρείας τους

Η πολιτική είναι ένδειξη της αυξανόμενης ευελιξίας που θέλουν να προσφέρουν ορισμένες εταιρείες στο εργατικό δυναμικό τους αφού η πανδημία οδήγησε σε μια στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία. Ακόμη και οι τράπεζες έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται: η Standard Chartered Plc αγκαλιάζει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, ενώ και άλλες σχεδιάζουν να μειώσουν τα γραφεία τους.

Δείτε επίσης: FBI για απομακρυσμένη εργασία: Μην δουλεύετε από ξενοδοχεία!

Μια έρευνα του προσωπικού της Revolut διαπίστωσε ότι πάνω από το 56% θα προτιμούσε να εργάζεται από το σπίτι από δύο έως και τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ το 36% θα ήθελε να δουλεύει μόνιμα απομακρυσμένα. Μόνο το 2% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να έρχονται στο γραφείο κάθε μέρα.

Δείτε επίσης: Απομακρυσμένη εργασία: Πολλοί υπάλληλοι χειρίζονται εταιρικά data σε προσωπικές τους συσκευές

Η Revolut είχε δώσει σε όλους τους υπαλλήλους την ευελιξία να εργάζονται από το σπίτι ή από το γραφείο, εκτός από ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις όπου υπάρχουν κανονιστικές απαιτήσεις για συγκεκριμένους ρόλους. Οι υπάλληλοι μπορούσαν να επιλέξουν να δουλέψουν απομακρυσμένα από μία έως πέντε φορές την εβδομάδα.

Πηγή πληροφοριών: bloombergquint.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS