ΑρχικήReviewsΤο Emergency SOS μέσω δορυφόρου θα κυκλοφορήσει στο iPhone αυτό το μήνα

Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου θα κυκλοφορήσει στο iPhone αυτό το μήνα

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπηρεσία Emergency SOS μέσω δορυφόρου για τα μοντέλα iPhone 14 θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέσα στο μήνα, αν και δεν έχει δοθεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία ή έκδοση iOS.

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα μια επένδυση ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ταμείο Προηγμένης Παραγωγής της για την ανάπτυξη υποδομών που υποστηρίζουν το Emergency SOS μέσω δορυφόρου. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα διατεθεί στον δορυφορικό συνεργάτη της Apple, την Globalstar, με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές να συνδεθούν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Δείτε επίσης: Apple: Κυκλοφόρησε το iOS 16.1.1 με νέες ενημερώσεις ασφαλείας

Η Apple δήλωσε ότι η επένδυσή της στην Globalstar θα επιτρέψει στους χρήστες του iPhone 14 να συνδέονται με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκονται εκτός δικτύου. Αυτό επιτυγχάνεται με την παροχή κρίσιμων βελτιώσεων στο δορυφορικό δίκτυο και τους επίγειους σταθμούς της Globalstar που βρίσκονται σε: Αλάσκα, Φλόριντα, Χαβάη, Νεβάδα, Πουέρτο Ρίκο και Τέξας.

Τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 θα μπορούν να συνδεθούν απευθείας σε δορυφόρους της Globalstar, επιτρέποντας στους χρήστες που βρίσκονται εκτός κάλυψης κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi να στέλνουν μηνύματα κειμένου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να μοιράζονται τη θέση τους μέσω δορυφόρου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Find My. Η λειτουργία θα βοηθά τους χρήστες να κατευθύνουν το iPhone τους προς έναν δορυφόρο με οπτικές απεικονίσεις στην οθόνη.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί νέο firmware για τα AirPods Pro 2

Σε καλές συνθήκες με καθαρή θέα του ουρανού, μπορεί να χρειαστούν 15 δευτερόλεπτα για την αποστολή ενός δορυφορικού μηνύματος, σύμφωνα με την Apple. Ωστόσο, αν υπάρχουν δέντρα που εμποδίζουν τη θέα ή άλλα εμπόδια, μπορεί να χρειαστεί πάνω από ένα λεπτό για να περάσει το μήνυμα. Σε περιβάλλοντα με “πυκνό φύλλωμα” ένα iPhone ενδέχεται να μην μπορεί να συνδεθεί καθόλου με τους δορυφόρους.

Επενδύοντας στην Globalstar, η Apple μπόρεσε να αναβαθμίσει και τους επίγειους σταθμούς της ώστε να χρησιμοποιούν νέες κεραίες υψηλής ισχύος. Αυτές οι κεραίες σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά για την Apple και επιτρέπουν στην εταιρεία να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της.

Τα αιτήματα Emergency SOS από χρήστες iPhone λαμβάνονται από έναν από τους 24 δορυφόρους της Globalstar σε χαμηλή γήινη τροχιά. Αυτά τα αντικείμενα πετούν με ταχύτητες περίπου 16.000 mph και στη συνέχεια στέλνουν το μήνυμα σε επίγειους προσαρμοσμένους σταθμούς που βρίσκονται κοντά σε καίρια σημεία σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα πηγαίνει σε έναν επίγειο σταθμό όταν ληφθεί. Μετά από αυτό, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης λαμβάνουν το μήνυμα ώστε να μπορούν να στείλουν βοήθεια αν χρειαστεί. Εάν η πλησιέστερη τοποθεσία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να λάβει μηνύματα κειμένου, τότε το μήνυμα δρομολογείται σε ένα κέντρο αναμετάδοσης με ειδικούς έκτακτης ανάγκης εκπαιδευμένους από την Apple.

Δείτε επίσης: Η Apple μείωσε τις παραγγελίες των iPhone 14 και iPhone 14 Plus

Σύμφωνα με ένα έγγραφο υποστήριξης από την Apple, η λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου θα είναι διαθέσιμη με μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού iOS 16 που θα έρθει τον Νοέμβριο. Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν για τα πρώτα δύο χρόνια, αλλά φαίνεται ότι η Apple σχεδιάζει να αρχίσει να χρεώνει τη λειτουργία μετά από αυτό.

Η Apple δεν έχει δηλώσει ποιες επιπλέον χώρες θα διαθέτουν την επέκταση μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, αλλά επιβεβαίωσε ότι τα σχέδια είναι έτοιμα.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS