ΑρχικήinetΓιατί έκλεισε το γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες;

Γιατί έκλεισε το γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες;

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα λέει ότι το γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες έκλεισε αφού όλο το προσωπικό του είτε παραιτήθηκε είτε απολύθηκε. Η εξέλιξη έχει πυροδοτήσει ανησυχίες σχετικά με το εάν η εταιρεία σκοπεύει να αγνοήσει έναν νέο νόμο για τον έλεγχο περιεχομένου.

twitter βρυξέλλες

Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπαλλήλους του Twitter: Δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις

Παρασκήνιο

Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τo Digital Services Act, το οποίο υποχρεώνει νομικά τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λαμβάνουν μέτρα κατά του περιεχομένου που είναι παράνομο, προωθεί την παραπληροφόρηση ή τη ρητορική μίσους.

Τα ρωσικά bots δημιούργησαν fake news σχετικά με την εισβολή και την κατοχή της Ουκρανίας, καθώς και παραπληροφόρηση για τις αμερικανικές εκλογές.

Πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν γραφεία στις Βρυξέλλες, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται για τους νέους νόμους και να διασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοί τους είναι ενήμεροι για τυχόν νομικές αλλαγές.

Δείτε επίσης: Twitter Γαλλία: Το ‘αφεντικό’ Damien Viel αποχωρεί από την εταιρεία

twitter βρυξέλλες

Το γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες έκλεισε

Οι Financial Times αναφέρουν ότι το Twitter έκλεισε το γραφείο του στις Βρυξέλλες, αφού κάθε μέλος του προσωπικού του παραιτήθηκε ή απολύθηκε.

Σύμφωνα με πέντε πηγές, η Julia Mozer και ο Dario La Nasa, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την ψηφιακή πολιτική του Twitter στην Ευρώπη, αποχώρησαν από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Τα στελέχη ήταν υπεύθυνοι για την προσπάθεια της εταιρείας να συμμορφωθεί με τον κώδικα παραπληροφόρησης της ΕΕ και τους νέους κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι Big Tech πρέπει να διατηρούν τους χρήστες ασφαλείς στο διαδίκτυο, που καθορίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Στελέχη του μικρού αλλά ζωτικού γραφείου του Twitter στις Βρυξέλλες έφυγαν στις αρχές του μήνα λόγω των περικοπών σε ολόκληρη την εταιρεία που απομάκρυναν περίπου τους μισούς από τους 7.500 υπαλλήλους του. Τα στελέχη αυτά θεωρούνταν κρίσιμος αγωγός προς τους Ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Έκραξε τους υπαλλήλους του Twitter επειδή είναι αντιρατσιστές;

Δεδομένου ότι πλέον το Twitter δεν έχει υπαλλήλους στις Βρυξέλλες, είναι πιθανό η εταιρεία να παραβιάσει το νόμο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σκόπιμα είτε άσκοπα επειδή δεν έχει πλέον ανθρώπους στη διάθεσή της για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις νέες ευθύνες της εταιρείας.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS