ΑρχικήsecurityΗ Hodlnaut crypto εταιρεία κατηγορείται για απάτη

Η Hodlnaut crypto εταιρεία κατηγορείται για απάτη

Σήμερα το πρωί βγήκε ανακοίνωση από την αστυνομία της Σιγκαπούρης πως στο μικροσκόπιο τους βρίσκεται η Hodlnaut Pte., εταιρεία crypto-δανεισμού και οι διευθυντές της, για πιθανή εξαπάτηση και απάτη προσθέτοντας ακόμα ένα βάρος στα ήδη υπάρχοντα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Οι συνθήκες γύρω από τα κρυπτονομίσματα φαίνεται να χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα. Ακόμα και μετά το τεράστιο πλήγμα της FTX, όλα δείχνουν πως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Δείτε επίσης: Το cryptocurrency exchange Deribit χακαρίστηκε

Hodlnaut

Η έρευνα ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 23/11, μετά από πολλαπλές αναφορές που υποστήριζαν πως  “η εταιρεία σκοπίμως απέκρυψε την έκθεση της σε ένα συγκεκριμένο ψηφιακό token” όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία της Σιγκαπούρης. Η Hodlnaut στις 8 Αυγούστου διέκοψε τη δυνατότητα αναλήψεων και καταθέσεων για τους χρήστες της πλατφόρμας, επικαλούμενη τις συνθήκες της αγοράς της και υπέβαλε αίτηση για προστασία χρεοκοπίας. Λίγες μέρες μετά, το Ανώτατο Δικαστήριο το ενέκρινε.

Να σημειωθεί ότι από τότε υπήρχαν κάποιες “εκκρεμείς διαδικασίες” μεταξύ της εταιρείας και της αστυνομίας της Σιγκαπούρης. Αυτές συμπεριλάμβαναν και τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Απατεώνες παρακάμπτουν το 2FA για Coinbase και MetaMask και κλέβουν crypto

Hodlnaut Η Hodlnaut crypto εταιρεία κατηγορείται για απάτη
Οι 2 ιδρυτές της Hodlnaut, Juntao & Simon

Λίγες μέρες αργότερα, αποκαλύφθηκε πως η Hodlnaut έχασε κοντά στα 189 εκατ. δολάρια όταν “έπεσε” η Terra. Η πτώση που έκαναν τα UST και Luna κρυπτονομίσματα ήταν αυτή που ξεκίνησε την φετινή κατάρρευση των crypto. Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ακόμα ένα έλλειμα χρημάτων. Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση, η Hodlnaut είχε εκκρεμή χρέη, περίπου 280 εκατ. Μετά τον συμψηφισμό κάποιων περιουσιακών στοιχείων που πέρασαν στη κατοχή τους, το χρέος έφτασε στα 193 εκατ. δολάρια.
Τεράστιο ήταν το πλήγμα για την εταιρεία και έκτοτε η Σιγκαπούρη αυστηροποίησε τους κανόνες που αφορούν τις λιανικές επενδύσεις σε crypto, με σκοπό να προστατεύσει τον κόσμο από έναν ασταθή τομέα.

Πηγή Πληροφοριών : watcher.guru

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS