ΑρχικήsecurityΤο cryptocurrency exchange Deribit χακαρίστηκε

Το cryptocurrency exchange Deribit χακαρίστηκε

Το crypto exchange Deribit παραβιάστηκε το βράδυ της Τρίτης, με τους χάκερ να κλέβουν περίπου 28 εκατομμύρια δολάρια από το hot wallet του exchange.

Deribit

Δείτε επίσης: H Dropbox ανακοίνωσε παραβίαση ασφαλείας – Hacker έκλεψε GitHub repositories

Τα exchanges χρησιμοποιούν hot wallets για την άμεση επεξεργασία των αναλήψεων, αν και αυτοί οι τύποι πορτοφολιών ενέχουν υψηλό κίνδυνο επειδή τα ιδιωτικά κλειδιά τους αποθηκεύονται στους servers της εταιρείας.

Σε μια επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, το exchange με έδρα τον Παναμά ανακοίνωσε ότι το hot wallet του παραβιάστηκε και έχασε 28 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, διαβεβαιώνουν τους πελάτες τους ότι δεν επηρεάστηκε κανένα από τα assets ή τα cold storage addresses των πελατών.

Ο χάκερ έκλεψε συνολικά 28 εκατομμύρια δολάρια από την Deribit, συμπεριλαμβανομένων BTC, ETH και USDC από τα hot wallets τους.

Ο χάκερ απέσπασε 691 BTC και 9.111,59 ETH από το hack. Τα USDC που εκλάπησαν μετατράπηκαν αμέσως σε Ethereum. Τα funds διανέμονται τώρα σε δύο πορτοφόλια – ένα για Bitcoin και ένα για Ethereum.

Δείτε επίσης: Play Store: Προσοχή! Βρέθηκαν 4 κακόβουλες Android εφαρμογές

Η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε «οικονομικά υγιή θέση» και τα αποθεματικά της καλύπτουν τη ζημιά χωρίς να επηρεάζουν το ασφαλιστικό ταμείο.

Δείτε επίσης: Το OpenSSL διόρθωσε δύο ευπάθειες υψηλής σοβαρότητας

Η Deribit παύει τις αναλήψεις πελατών

Η Deribit ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί ελέγχους ασφαλείας και δεν επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν ανάληψη χρημάτων από το exchange. Επίσης, η Deribit συμβουλεύσε τους χρήστες να μην καταθέτουν νέα funds.

Τα crypto hacks γίνονται όλο και πιο συχνά – το 2022 μέχρι σήμερα είναι μια χρονιά ρεκόρ στα hacks. Εάν κατέχετε οποιοδήποτε crypto, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για την προστασία των νομισμάτων σας από τους χάκερ. Ορισμένα βασικά μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν τη χρήση ενός πορτοφολιού cold storage και την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

Πηγή πληροφοριών: decrypt.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS