ΑρχικήsecurityCrypto hacks: Ο Οκτώβριος γίνεται ο χειρότερος μήνας

Crypto hacks: Ο Οκτώβριος γίνεται ο χειρότερος μήνας

Crypto hacks: Ο Οκτώβριος έχει γίνει ο χειρότερος μήνας για εγκλήματα που σχετίζονται με crypto με συνολικά απώλειες άνω των 718 εκατομμυρίων δολαρίων, και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν από το τέλος του μήνα.

Δείτε επίσης: Τεράστιο πρόστιμο στην Kim Kardashian για backing cryptocurrency

crypto hacks

Δείτε επίσης: Η ομάδα Water Labbu εισβάλλει σε crypto scam sites άλλων χάκερ και «κλέβει χρήματα»

Τα δεδομένα που επεσήμανε η Chainalysis την Πέμπτη σημείωσαν ότι το ποσό κλάπηκε από πολλαπλά πρωτόκολλα decentralized finance (DeFi) σε έντεκα διαφορετικές επιθέσεις.

«Το 2022 πιθανότατα θα ξεπεράσει το 2021 ως το έτος με τα περισσότερα hacks που έχουν καταγραφεί», έγραψαν οι ερευνητές της Chainalysis. «Μέχρι στιγμής, οι χάκερ έχουν εισπράξει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 125 hacks».

Οι επιτιθέμενοι κέρδισαν πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Αλλά η φετινή χρονιά ξεκίνησε δύσκολα με ένα exploitation 325 εκατομμυρίων δολαρίων της δημοφιλούς υπηρεσίας cross-chain Wormhole, την οποία ακολούθησε μια επίθεση 625 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ronin bridge της Axie Infinity και, στη συνέχεια, 200 εκατομμύρια δολάρια στο exploit του Nomad bridge.

Οι φορείς επιθέσεων στον τομέα του crypto sector ποικίλλουν από το exploiting των bridges, ένα εργαλείο που βασίζεται σε blockchain που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ διαφορετικών δικτύων, έως το market manipulation.

FBI: Απατεώνες εξαπατούν επενδυτές με ψεύτικες εφαρμογές crypto

Μόνο αυτόν τον μήνα παραβιάστηκαν πάνω από τρια bridges, είπε η Chainalysis. Μια επίθεση που έγινε το Σαββατοκύριακο σε ένα bridge που βασίζεται στο BNB Chain επέφερε στους χάκερ πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια μετά το exploit του bridge για 566 εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια, τη Δευτέρα, το blockchain QANplatform έγινε στόχος ενός bridge hack που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε QANX tokens.

Δείτε επίσης: Hacker έκλεψε 566 εκατομμύρια σε crypto από το Binance Bridge

Τέλος, το βράδυ της Τρίτης έγιναν drain 100 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστό από το δημοφιλές πρωτόκολλο trading Mango Markets της Solana, αφού ένας απατεώνας έμπορος χειραγωγούσε τις τιμές spot token για να δανειστεί το σύνολο των assets του πρωτοκόλλου έναντι της θέσης του.

Πηγή πληροφοριών: coindesk.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS