ΑρχικήinetΤεράστιο πρόστιμο στην Kim Kardashian για backing cryptocurrency

Τεράστιο πρόστιμο στην Kim Kardashian για backing cryptocurrency

Η Kim Kardashian θα πληρώσει πρόστιμο 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων για το banking ενός crypto asset – το backing cryptocurrency είναι μια μέθοδος ελέγχου της αξίας της τιμής του συνδέοντάς το με ένα άλλο εμπόρευμα – σε μια υπόθεση που οι officials είπαν ότι ήταν μέρος ενός ευρέως διαδεδομένου προβλήματος μεταξύ των διασημοτήτων.

Δείτε επίσης: Ομάδα Lazarus: Διανέμει κακόβουλο λογισμικό macOS μέσω του Crypto.com

Kim Kardashian

Η Kim Kardashian δεν είχε αποκαλύψει τα 250.000 δολάρια που της δόθηκαν από την εταιρεία cryptocurrency EthereumMax για να προωθήσει τα EMAX tokens, δήλωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Η Bitdefender κυκλοφορεί δωρεάν decryptor για το LockerGoga ransomware

Η Kardashian δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Instagram που προώθησε τα tokens και συμπεριέλαβε ένα link προς έναν ιστότοπο που περιλάμβανε οδηγίες για την αγορά των tokens. Η ανάρτηση υποδηλώνει ότι η Kardashian είχε ενημερωθεί για το token από «φίλους» και περιλάμβανε την αποποίηση ευθυνών ότι «αυτή δεν είναι οικονομική συμβουλή».

Η ανάρτηση, η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2021, περιελάμβανε ένα βίντεο από την Kardashian στο οποίο έλεγε ότι κάνει ένα «big announcement».

Τώρα θα πληρώσει το πρόστιμο και θα συνεργαστεί με την SEC στη συνεχιζόμενη έρευνά της για κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από διασημότητες.

Το καλοκαίρι του 2021, πολλές διασημότητες έδωσαν την υποστήριξή τους στα νέα και επικίνδυνα κρυπτονομίσματα και στις εταιρείες που τα προσφέρουν. Η SEC πρότεινε ότι θα μπορούσε να επιβληθεί περαιτέρω τιμωρία σε άλλες διασημότητες ως μέρος αυτής της εν εξελίξει έρευνας.

«Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων crypto asset, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές», δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler. Ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να λαμβάνουν υπόψη τους πιθανούς κινδύνους και ευκαιρίες μιας επένδυσης υπό το φως των δικών τους οικονομικών στόχων.

«Η περίπτωση της κυρίας Kardashian χρησιμεύει επίσης ως υπενθύμιση σε διασημότητες και άλλους ότι ο νόμος απαιτεί να αποκαλύπτουν στο κοινό πότε και πόσα αμείβονται για να προωθήσουν την επένδυση».

Δείτε επίσης: Τα sites που προωθούν cryptocurrency giveaway scams φέτος τριπλασιάστηκαν

Το πρόστιμο που δόθηκε στην Kardashian αποτελείται από τα 260.000 δολάρια που έλαβε για την προώθηση του νομίσματος, συν ένα πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Συμφώνησε επίσης να μην προωθήσει κανένα crypto asset για τρία χρόνια.

Η Kardashian είχε παραβιάσει ένα μέρος του Securities Act που καθιστά παράνομο για τους ανθρώπους να προωθούν τίτλους χωρίς να αποκαλύπτουν πλήρως οποιαδήποτε πληρωμή έλαβαν για να το κάνουν, ανέφερε η SEC.

«Ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να ερευνούν πιθανές επενδύσεις αντί να βασίζονται σε συμβουλές από καλλιτέχνες, αθλητικές προσωπικότητες ή influencers», ανέφερε η SEC πριν από πολλά χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS