ΑρχικήinetΗ Tesla ψάχνει για funds για την επέκταση του δικτύου Supercharger σε...

Η Tesla ψάχνει για funds για την επέκταση του δικτύου Supercharger σε non-Tesla EV ιδιοκτήτες

Η Tesla φέρεται να έχει αρχίσει να υποβάλλει αίτηση για περισσότερες δημόσιες επιχορηγήσεις για να επεκτείνει το δίκτυο Supercharger με την απαίτηση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που δεν ανήκουν στην Tesla.

Δείτε επίσης: Elon Musk Tesla: Το Cybertruck θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023

Tesla Supercharger

Η εταιρεία ανακοίνωσε ήδη τα σχέδιά της να επεκτείνει το δίκτυο Supercharger σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, αλλά η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας ήταν αργή και επί του παρόντος περιορίζεται στην Ευρώπη. Η κίνηση είναι λογική, δεδομένου ότι η Tesla έχει υιοθετήσει τα πρότυπα CCS στην Ευρώπη όπως όλες οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες και οι σταθμοί Supercharger της είναι ήδη εξοπλισμένοι με υποδοχές CCS.

Επομένως, το άνοιγμα του δικτύου Supercharger εκεί απαιτεί μόνο το άνοιγμα της συμβατότητας λογισμικού του.

Δείτε επίσης: Τα παιχνίδια Steam έρχονται σύντομα στα αυτοκίνητα της Tesla

Στη Βόρεια Αμερική, η Tesla χρησιμοποιεί τη δική της ιδιόκτητη σύνδεση τόσο στα οχήματά της όσο και στους σταθμούς Supercharger. Αυτή η προσέγγιση εμποδίζει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που δεν είναι της Tesla να χρησιμοποιούν το δίκτυο Supercharger και περιορίζει τους ιδιοκτήτες της Tesla στο δίκτυο Supercharger για γρήγορη φόρτιση, εκτός εάν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους έναν προσαρμογέα CHAdeMO ή CCS.

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η Tesla σχεδιάζει να εφαρμόσει το σχέδιό της για το άνοιγμα του δικτύου Supercharger στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk είχε προηγουμένως μιλήσει για την ύπαρξη προσαρμογέα στους σταθμούς για χρήση από ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που δεν είναι Tesla.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, ο Musk άφησε να εννοηθεί ότι η Tesla θα προσθέσει τις υποδοχές CCS απευθείας στους σταθμούς.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα που θα συμβεί αυτό στη Βόρεια Αμερική, όλα δείχνουν ότι κάτι θα συμβεί μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμη και ο Λευκός Οίκος το ανακοίνωσε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του.

Γιατί να εμπλακεί ο Λευκός Οίκος σε αυτό; Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ άνοιξε πρόσφατα χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων για την υποδομή φόρτισης EV, αλλά για να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση, οι σταθμοί φόρτισης πρέπει να είναι ανοιχτοί σε EV από περισσότερους από έναν κατασκευαστές.

Δείτε επίσης: Η Panasonic θέλει να αυξήσει την χωρητικότητα μπαταριών της Tesla

Επομένως, ένας άλλος καλός δείκτης ότι η Tesla αρχίζει να ανοίγει το δίκτυο είναι όταν αρχίζουν να υποβάλλουν αιτήσεις για αυτά τα funds σε νέους σταθμούς.

Τώρα η Wall Street Journal αναφέρει σήμερα ότι η Tesla έχει ήδη αρχίσει να υποβάλλει αίτηση για αυτά τα κεφάλαια με βάση «πρόσφατες ρυθμιστικές καταθέσεις και άλλα έγγραφα».

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS