ΑρχικήinetΗ Samsung διατηρεί την ανάπτυξη στο Q2 χάρη στα τσιπ

Η Samsung διατηρεί την ανάπτυξη στο Q2 χάρη στα τσιπ

Η Samsung σημείωσε σταθερά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο (Q2), τα οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλονται στη διαρκή ζήτηση για τσιπ μνήμης.

Δείτε επίσης: Το Samsung Gaming Hub κυκλοφορεί σήμερα με πρόσθετες υπηρεσίες

Η Samsung Electronics Co Ltd πέτυχε τα καλύτερα κέρδη Απριλίου-Ιουνίου (Q2) από το 2018 με άνοδο 11% σε ετήσια βάση, καθώς η παρατεταμένη ζήτηση για τα τσιπ μνήμης από πελάτες server αντιστάθμισε τις χαμηλότερες πωλήσεις σε κατασκευαστές smartphone που πλήττονται από τον πληθωρισμό.

Τα chip stocks έχουν χτυπηθεί φέτος εν μέσω ενός ανεμοστρόβιλου ανησυχιών, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, του αυξανόμενου κόστους υλικών και του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού που απειλεί τη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα όπως τα smartphone. Λίγες ημέρες πριν από το earnings guidance της Samsung, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Micron προειδοποίησε για τη μείωση της ζήτησης για καταναλωτικά προϊόντα.

Δείτε επίσης: Στέλεχος της Apple λέει ότι η Samsung αντέγραψε το iPhone

samsung τσιπ

Ο νοτιοκορεάτης τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε την Πέμπτη στην καθοδήγηση για τα κέρδη του ότι αναμένει 14 τρισεκατομμύρια won σε λειτουργικά κέρδη και 77 τρισεκατομμύρια won σε έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο. Είναι αύξηση 11,4% και 21%, αντίστοιχα, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι Νοτιοκορεάτες αναλυτές προβλέπουν ότι στην ανάπτυξη συνέβαλαν ισχυρές επιδόσεις από το τμήμα τσιπ της εταιρείας και μια ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία για το won της Κορέας.

Η ζήτηση για τσιπ μνήμης από τον τομέα των server, η οποία ώθησε την ανάπτυξη της Samsung τα προηγούμενα τρία τρίμηνα, αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Starbucks και Samsung δημιουργούν μια σειρά θηκών για Galaxy smartphones και ακουστικά

Ωστόσο, οι λειτουργίες smartphone και τηλεοράσεων της Samsung εκτιμάται ότι έχουν αναφέρει χαμηλότερες πωλήσεις λόγω του πληθωρισμού και της πτώσης της ζήτησης ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης παγκοσμίως, λένε οι αναλυτές.

samsung τσιπ

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η παγκόσμια αποστολή smartphone μειώθηκε κατά 10% από έτος σε έτος σε 96 εκατομμύρια μονάδες τον Μάιο, μια σημαντική πτώση που προκλήθηκε από τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και την επιστροφή της ζήτησης στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την πλήρη έκθεση κερδών της στο τέλος αυτού του μήνα.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS