ΑρχικήinetGitHub: Η παραγωγικότητα των developers επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα

GitHub: Η παραγωγικότητα των developers επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα

Η παραγωγικότητα των developers επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά ο ίδιος ο χώρος εργασίας αλλάζει, αποκάλυψε το GitHub σε πρόσφατη έρευνα.

Στην έρευνα «2021 State of the Octoverse» του GitHub, η εταιρεία παρατηρεί ότι τα φετινά pull requests (είναι ένα συμβάν στο Git όπου ένας συνεργάτης ζητά από έναν contributor ενός repository Git να ελέγξει τον κώδικα που θέλει να αλλάξει/προσθέσει/διορθώσει σε ένα project) έγιναν σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από ό,τι για open source projects.

GitHub: Η παραγωγικότητα των developers επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα

Δείτε επίσης: Apple iOS 14.7 beta 5 διαθέσιμο για developers/public beta testers

Ωστόσο, όταν συγκρίνει τα δύο προηγούμενα χρόνια, το GitHub βλέπει σημάδια ότι ο ρυθμός εργασίας επιστρέφει στα προ-πανδημίας επίπεδα. Το GitHub διαπίστωσε επίσης ότι το 46 τοις εκατό των developers που εργάστηκαν σε συνεργασία με teammates αναμένουν τώρα να εργάζονται πλήρως εξ αποστάσεως ή σε υβριδικό περιβάλλον. Μόνο το 11 τοις εκατό αναμένει να επιστρέψει στο περιβάλλον της εργασίας του όπως γινόταν πριν την πανδημία.

Η έκθεση 2021 του GitHub σχετικά με τη δραστηριότητα software development, που δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου, βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια repositories και έρευνες περισσότερων από 12.000 developers. Αυτή η προσέγγιση στην έρευνά επιτρέπει στο GitHub να προσφέρει «προγνωστικά» αποτελέσματα, είπε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Ενισχύεται η επαλήθευση των developers για να αποτραπούν τα scams

developers GitHub

Σε άλλο σημείο της έρευνάς του, το GitHub διαπίστωσε ότι η απόδοση της ομάδας development μπορεί να αυξηθεί έως και 87 τοις εκατό κατά την επαναχρησιμοποίηση κώδικα και έως και 43 τοις εκατό κατά τη χρήση αυτοματισμού. Η αυτοματοποίηση του software delivery ή το συνεχές integration και το συνεχές delviery (CI/CD), είναι ένας βασικός παράγοντας στον ανοιχτό κώδικα και επιτρέπει στις ομάδες να πηγαίνουν πιο γρήγορα σε κλίμακα, δήλωσε το GitHub.

Δείτε επίσης: GitHub: Οι developers θα ανεβάζουν βίντεο στα repositories τους

Άλλα ευρήματα στην έκθεση «2021 State of the Octoverse» του GitHub:

  • Η JavaScript και η Python παραμένουν οι κορυφαίες γλώσσες, ακολουθούμενες από την Java και την TypeScript.
  • Το GitHub φέτος είχε 1,4 εκατομμύρια contributors στον ανοιχτό κώδικα.
  • Η παραγωγικότητα αυξάνεται κατά 11 τοις εκατό όταν οι developers έχουν ένα team repo που είναι εύκολο στην αναζήτηση.
  • Η παραγωγικότητα αυξάνεται κατά 50 τοις εκατό όταν η τεκμηρίωση είναι ενημερωμένη, τόσο σε έργα ανοιχτού κώδικα όσο και σε εταιρικά έργα.
  • Η καθοδήγηση είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα τόσο σε project ανοιχτού κώδικα όσο και σε εταιρείες.

Πηγή πληροφοριών: infoworld.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS