ΑρχικήsecurityGoogle Play Store: Ενισχύεται η επαλήθευση των developers για να αποτραπούν τα...

Google Play Store: Ενισχύεται η επαλήθευση των developers για να αποτραπούν τα scams

Η Google εργάζεται πάνω στη βελτίωση της ακεραιότητας του Play Store, με την προσθήκη νέων περιορισμών και διασφαλίσεων στους λογαριασμούς των developers. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι οι developers του Google Play Store θα πρέπει σύντομα να επαληθεύουν τη διεύθυνση email και τον αριθμό τηλεφώνου τους και να παράσχουν επιπλέον πληροφορίες, όπως μια φυσική διεύθυνση, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ασφάλεια και να διασφαλιστεί ότι οι λογαριασμοί δημιουργούνται από «πραγματικούς ανθρώπους». Οι developers θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν την επαλήθευση σε δύο βήματα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι προχωρά σε αυτές τις αλλαγές για να διατηρήσει το Google Play ασφαλές, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινότητας προγραμματιστών της και για να διασφαλιστεί ότι κάθε λογαριασμός δημιουργείται από ένα πραγματικό άτομο με αληθινά στοιχεία επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης: Find Food Support: Το site της Google σας βοηθά να βρείτε δωρεάν φαγητό στις ΗΠΑ

Google Play Store - επαλήθευση developers scams
Google Play Store: Ενισχύεται η επαλήθευση των developers για να αποτραπούν τα scams

Όπως αναφέρει το “The Record”, η ανακοίνωση συμπίπτει με την εμφάνιση μιας βιομηχανίας πωλητών εξοχικών σπιτιών που θα δημιουργήσουν μεγάλο όγκο λογαριασμών προγραμματιστών για χρήση από άλλους, για upload κακόβουλων προγραμμάτων και άλλων ανεπιθύμητων εφαρμογών στο Play Store. Το “The Record” κοινοποίησε ένα screenshot μιας δημοσίευσης που αναρτήθηκε σε ένα hacking φόρουμ, η οποία δείχνει ότι αυτοί οι λογαριασμοί πωλούνται για 89$ ο καθένας.

Παράλληλα, η απαίτηση επαλήθευσης σε δύο βήματα θα δυσκολέψει τους κακόβουλους παράγοντες να εισέλθουν και να κλέψουν νόμιμους λογαριασμούς προγραμματιστών. Αυτή αντικατοπτρίζει επίσης μια παρόμοια αλλαγή που ανακοίνωσε ο γίγαντας αναζήτησης για κανονικούς λογαριασμούς Google νωρίτερα αυτό το έτος, όπου θα επιτρέπει πλέον τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) από προεπιλογή.

Δείτε ακόμη: Google και Amazon υπό έρευνα για τα fake reviews προϊόντων

Οι αλλαγές είναι σημαντικές σε σύγκριση με τις τρέχουσες πολιτικές λογαριασμού προγραμματιστή της Google που απαιτούν μόνο νέες εγγραφές για την παροχή διεύθυνσης email και αριθμού τηλεφώνου. Πληροφορίες όπως μια φυσική διεύθυνση «δεν θα είναι δημόσιες», λέει η εταιρεία και προορίζονται αποκλειστικά για «να μας βοηθήσουν να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να επικοινωνήσουμε».

Google Play Store - επαλήθευση developers  scams
Google Play Store: Ενισχύεται η επαλήθευση των developers για να αποτραπούν τα scams

Η Google εισάγει τις νέες απαιτήσεις σταδιακά. Ανέφερε ότι, από σήμερα, οι κάτοχοι λογαριασμού θα έχουν την επιλογή να ορίσουν τον τύπο λογαριασμού τους σε προσωπικό ή επαγγελματικό, καθώς και να επαληθεύσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Επιπλέον, τον Αύγουστο, όλες οι νέες εγγραφές θα πρέπει να ακολουθούν τα ίδια αυτά βήματα κατά τη δημιουργία των λογαριασμών τους και να χρησιμοποιούν την επαλήθευση σε δύο βήματα. Αργότερα αυτό το έτος, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν πλήρως σε όλους τους υπάρχοντες λογαριασμούς.

Πρόταση: Google: Λειτουργία ενημερώνει για μη έγκυρα αποτελέσματα αναζήτησης

Οι αλλαγές έρχονται εν μέσω μιας ευρύτερης προσπάθειας καταστολής των scammy εφαρμογών στο Play Store, η οποία θα απαγορεύει στους developers να χρησιμοποιούν «φτηνές» τακτικές στις λίστες τους για να ενθαρρύνουν τους χρήστες να εγκαταστήσουν εφαρμογές. Οι καταχωρίσεις εφαρμογών δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν εντυπωσιακές λειτουργίες όπως τα all-caps ή τα emoji στους τίτλους τους ή να περιλαμβάνουν φράσεις όπως το “Download Now”.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS