ΑρχικήUpdatesGoogle ενημερώσεις ασφαλείας: Επηρεάζουν παλιά YouTube/Drive links

Google ενημερώσεις ασφαλείας: Επηρεάζουν παλιά YouTube/Drive links

Η Google εφαρμόζει ορισμένες ενημερώσεις ασφαλείας που θα επηρεάσουν κάποια παλιά links του YouTube και του Google Drive. Συγκεκριμένα, ένας μεγάλος αριθμός δημόσιων συνδέσμων του Google Drive και του YouTube θα σταματήσει να λειτουργεί σύντομα. Στα πλαίσια της προσπάθειας βελτίωσης της ασφάλειας, η Google αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κοινή χρήση συνδέσμων και στις δύο υπηρεσίες. Παρόλο που οι ενεργοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εξαιρεθούν από την επερχόμενη αλλαγή, τα αρχεία που παραμένουν σε ανενεργά ή αχρησιμοποίητα Google accounts, ενδέχεται να εξαφανιστούν.

Aναρωτιέστε γιατί θα συμβεί αυτό; Επειδή οι κοινόχρηστοι σύνδεσμοι θα αποτελέσουν σύντομα μέρος του νεότερου συστήματος της Google που εστιάζει στην ασφάλεια. Από τις 23 Ιουλίου, τα Unlisted (μη καταχωρισμένα) βίντεο του YouTube που έχουν αναρτηθεί πριν από το 2017 θα αλλάξουν σε “Ιδιωτικά”. Το Unlisted είναι μια ρύθμιση για βίντεο που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν ένα βίντεο, το οποίο μπορεί να προβληθεί και να κοινοποιηθεί από οποιονδήποτε έχει τον σύνδεσμο για το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης ή σε άλλες καρτέλες.

Διαβάστε επίσης: Google Play: Εφαρμογές για παιδιά παραβιάζουν το νόμο περί απορρήτου

Google ενημερώσεις ασφαλείας: Επηρεάζουν παλιά YouTube/Drive links
Google: Οι ενημερώσεις ασφαλείας θα επηρεάσουν παλιά YouTube/Drive links
Ο τεχνολογικός κολοσσός κυκλοφόρησε μια ενημέρωση ασφαλείας στο σύστημα το 2017 που δημιουργεί νέα YouTube Unlisted links με ορισμένες βελτιώσεις ασφαλείας, καθιστώντας τα βίντεο ακόμη πιο δύσκολο να τα ανακαλύψετε. Τώρα, πραγματοποιεί ενημερώσεις ασφαλείας σε παλαιότερα Unlisted βίντεο που ανέβηκαν πριν από αυτήν την ενημέρωση.

Αντί να είναι ανοιχτά σε όλους, τα κοινόχρηστα ιδιωτικά βίντεο του YouTube περιορίζονται πλέον στα 50 άτομα maximum, ενώ παράλληλα απαιτείται παρακολούθηση του Google account.

Δείτε ακόμη: Μεγάλη νίκη του YouTube στην ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα

Τα Google Drive links θα είναι επίσης μέρος αυτής της αλλαγής, όπως ανακοινώθηκε στο επίσημο blog του Google Workspace. Οι κοινόχρηστοι σύνδεσμοι θα έχουν πλέον ένα resource key που θα καθορίζει ποιοι λογαριασμοί θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο. Όσοι έχουν ήδη πρόσβαση σε παλιά αρχεία θα εξακολουθούν να έχουν, αλλά οποιοσδήποτε άλλος θα πρέπει να συνδεθεί για να ζητήσει πρόσβαση ώστε να μπορέσει να τα δει.

Google αλλαγές ασφαλείας παλιά YouTube/Drive links
Google: Οι αλλαγές ασφαλείας θα επηρεάσουν παλιά YouTube/Drive links

Οι χρήστες που έχουν αρχεία τα οποία θα επηρεαστούν από την αλλαγή, θα λάβουν μέχρι τις 26 Ιουλίου ένα email, που θα τους λέει ακριβώς ποιοι σύνδεσμοι θα επηρεαστούν. Σε περίπτωση που οι χρήστες δεν θέλουν να λάβουν την ενημέρωση ασφαλείας, μπορούν να εξαιρεθούν από αυτήν, αρκεί να το κάνουν πριν από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021. Διαφορετικά, όλες οι ενημερώσεις ασφαλείας θα εφαρμοστούν αυτόματα.

Πρόταση: Νέα phishing εκστρατεία καταχράται τα Google Docs/Drive

Εάν χρησιμοποιείτε ένα Google Workspace account που διαχειρίζεται ο εργοδότης σας, το σχολείο σας ή κάποιος άλλος οργανισμός, τότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα. Ο διαχειριστής ή το τμήμα IT μπορεί να επιλέξει να εξαιρεθεί πλήρως, να εφαρμόσει την ενημέρωση σε όλους χωρίς δυνατότητα εξαίρεσης ή να εφαρμόσει την ενημέρωση και να επιτρέψει σε μεμονωμένους χρήστες να την αφαιρέσουν από συγκεκριμένα αρχεία.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS