ΑρχικήinetGoogle-νέοι κανόνες: Κίνδυνος διαγραφής Gmail, Photos και Drive accounts

Google-νέοι κανόνες: Κίνδυνος διαγραφής Gmail, Photos και Drive accounts

Η Google εισάγει νέους κανόνες από σήμερα, 1 Ιουνίου, οι οποίοι θα επιτρέψουν στην εταιρεία να διαγράψει Gmail, Photos και Drive accounts χωρίς να χρειάζεται άδεια από τους χρήστες.

Google κανόνες

Οι χρήστες του Gmail, του Google Photos και του Drive έχουν ήδη λάβει προειδοποιήσεις σχετικά με τις αλλαγές στους λογαριασμούς τους, αλλά οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, 1 Ιουνίου. Η Gοogle άρχισε να προειδοποιεί τους χρήστες από τα τέλη του περασμένου έτους. Η προειδοποίηση ανέφερε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να διαγράψει περιεχόμενο των χρηστών κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Σε ένα email που στάλθηκε στους χρήστες, η Google δήλωσε: “Σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι πρόσφατα ανακοινώσαμε νέες πολιτικές αποθήκευσης για Goοgle Accounts που χρησιμοποιούν το Gmail, το Google Drive (συμπεριλαμβανομένων των Google Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms και Jamboard files) ) ή / και το Gοogle Photos. Όλο το περιεχόμενό σας ενδέχεται να καταργηθεί“.

Δείτε επίσης: Gmail: Αποθηκεύστε τις συνημμένες εικόνες απευθείας στο Google Photos

Αν όμως χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας σε τακτική βάση, δεν θα επηρεαστείτε από αυτές τις νέες αλλαγές, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η Google εφαρμόζει τη νέα πολιτική σε μια προσπάθεια να απαλλάξει τους servers της από λογαριασμούς και αρχεία που παραμένουν αδρανή για αρκετά χρόνια.

Εάν είστε ανενεργός για 2 χρόνια (24 μήνες) στο Gmail, στο Drive ή στο Photos, ενδέχεται να διαγράψουμε το περιεχόμενο στα προϊόντα στα οποία είστε ανενεργοί“, δήλωσε η εταιρεία.

Οι νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ από σήμερα, οπότε κάποιος που τώρα χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς του, δεν κινδυνεύει να χάσει τα δεδομένα του πριν τον Ιούνιο του 2023.

Δείτε επίσης: Τρόπος χρήσης των Google Maps σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Ωστόσο, η Google δεν θα έχει μόνο τη δυνατότητα να αφαιρεί περιεχόμενο. Υπάρχει και μια άλλη μεγάλη αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ.

Μέχρι τώρα, οι χρήστες του Google Photos μπορούσαν να ανεβάζουν άπειρες φωτογραφίες στο cloud, χωρίς να πληρώνουν κάποια συνδρομή. Αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει τώρα. Όλες οι εικόνες, ανεξάρτητα από την ποιότητα, θα υπολογίζονται στο όριο των 15 GB. Μόλις οι χρήστες φτάσουν αυτό το όριο, θα πρέπει να πληρώσουν για να προσθέσουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης μέσω της υπηρεσίας One της Google.

Δείτε επίσης: Gοogle Photos: Πώς να κατεβάσετε όλα τα data σας και να τα μεταφέρετε σε άλλη υπηρεσία

Drive Photos Gmail

Εξηγώντας περισσότερα σχετικά με την αλλαγή, η Google είπε: “Από την 1η Ιουνίου 2021, το περιεχόμενο υψηλής και μη ποιότητας θα υπολογίζεται στον αποθηκευτικό χώρο του Google Account σας. Μόλις φτάσετε στο όριο του αποθηκευτικού σας χώρου, μπορείτε είτε να εγγραφείτε στο Goοgle One (όπου διατίθεται) για επιπλέον χώρο αποθήκευσης είτε να διαγράψετε περιεχόμενο για να συνεχίσετε με την δωρεάν επιλογή αποθήκευσης στο Google Photos“.

Πηγή: express.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS